
Geçtiğimiz sezondan gelen kaliteli bir iskeletimiz var, bu iskeletin zayıf noktalarını da en iyi şekilde güçlendirdiğimizi düşünüyorum. Ama yüzler tam manasıyla gülmüyordu, çünkü Melo transferi hala bitmiş değildi. Geçen sezondan gelen iskeletin en önemli 2-3 parçasından biri de Melo'ydu. Geçtiğimiz sezon ''kumar'' adı altında yapılan bu transferin tuttuğunu ve şampiyonluk yolundaki en önemli etkenlerden biri olduğunu görmüştük. Melo da kariyer sezonunu yaşamıştı ayrıca ve böylesine bir tablo da kiralık futbolcular önündeki en büyük sorun.
Kumarı daha da büyütmemek için kiralama formülü uygulandı ama 13 milyon avro'luk dev opsiyon ve Melo'nun da yıllık aldığı 3.5 milyon avro'yu atlamayalım.
Melo mevzusuna da iki yönden bakıyorum. Birincisi, bir kulübü ne kadar severseniz sevin önce maddi şartları düşünürsünüz, saygı duyarım. Bir önceki sezon 3.5 milyon avro almış, kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşamış futbolcuyu da indirimli bir ücrete ikna etmek güç. O futbolcu takımını, bu ülkeyi ne kadar severse sevsin.
İkinci mevzu ise bu transferin Ağustos ayına kadar uzamış olması. Kamp dönemleri bitiyor, yeni sezonun başlamasına az kalmış ve Melo konusuna da bir iç transfer gibi bakıyorum. Galatasaray bu şartlarda bütün fedakarlığını yaptı ama Melo işi fazla uzattı, çok düşündü, belki de menajer etkisi hissedildi bu transferde ama herhangi bir takımda alamayacağı ücretler için bu kadar bizi bekletmesi de önce Galatasaray mı yoksa para mı sorusunu doğurdu, bu anlamda Melo transferi yüzünden Melo'ya soğuyan arkadaşları da görüyoruz.
Her iki görüşe de saygım var bu anlamda ama ben işe duygusal bakmaktan ziyade daha reel bakma taraftarıyım. Melo'nun Riera ile kavgası olmasaydı belki de Melo her istediği şartı alırdı hatta, bunu da ekleyelim.
Melo'nun geçen sezon transferi kumardı, bu sezonda da takımda tutulmaması, yerine yeni bir alternatif alınması. Bu kadar tutmuş, yarar vermiş bir futbolcudan vazgeçmek güç. Hele ki eldeki kadrodan bir alternatif yaratma çalışması daha büyük bir kumar. 4-4-2'e devam edeceğimizi de düşünerek, Melo - Selçuk İnan ikilisi bozulamazdı. Üstelik bu sefer kanatlara Hamit Altıntop ve Amrabat gibi isimleri ekliyoruz. İleride de Burak Yılmaz gibi bitirici, bu da geçen sezondan gelen verimin daha üst noktaya taşınması demek.
Şu da bir eleştiri konusu, herkes Melo'nun twitter'dan paylaştığı tatil fotoğraflarını konuşuyor. Gerçekten de çok uzun bir tatil yaptı, mini bir Dünya turu attı ve Melo'nun hiç antreman yapmadı gibi söylemler var. Fiziksel güç anlamında bu kadar kaliteli bir futbolcunun ben bireysel antreman yapmamış olmasına ihtimal vermem. Üstelik geçtiğimiz sezonda da takıma geç geldi ve hemen gösterdiği etki ortada. Bu sefer uyum sorunu gibi durumlar da olmayacak, bu yüzden de transferin gerçekleştiği tarih elbette geç ama bu kadar fazla üzerinde durulacak bir olay değil.
Hep söylediğimiz gibi, Melo kalsın, belki bir sol bek alınsın ama artık transfer bitirilsin...
artık sezon başlayabilir benim açımdan.çünkü en önemli transfer bitti.melo selçuk bozulsa kimbilir ne aksiliklerle boğuşurduk.kaliteli takviyelere birde emre ve engin baytarın forma hırsını eklersek çok güzel bir sezon bizi bekliyor.
YanıtlaSilBari yapmısken tam olsun.5 oyuncu daha transfer ederim.Rakip takım teknık direktörleri,oyuncuları,taraftarları acaba ılk 11 kım olacak sorusu yerine ilk 18 kim olacak desinler.İşte o 5 oyuncu :
YanıtlaSilGökhan İnler - Ozan İpek(Sercan Sarıer) - Ömer Toprak(Serdar Aziz) - Alper Potuk ve de imparotorun tercihine kalmış yabancı bir sol bek.