8 Ağustos 2012 Çarşamba

Potanın Perileri

Kadın voleybolcular için söylediğim şey aynen geçerli, bizler adına takım sporlarında Olimpiyatta yer almak büyük bir hayaldi ama bunu iki takımımızla birlikte başardık. Bir de bunun üstüne grubumuzdan 2. çıkarak çeyrek final oynadık, çeyrek final maçında da son saniyeye kadar neyin ne olacağı belli değildi. Yenildiğimiz takım, Avrupa Şampiyonası finalinde yenildiğimiz Rusya. Potanın Perileri geçen yılın çok üzerinde bir performans gösterdi aslında, Milli Takım üzerine fazlasıyla koymuş ama tecrübe hatası mı deriz buna bilmiyorum, son anda gelen basit hataların neticesinde hakkımız olan maçı kazanamadık.

Rusya maçında gözüme çarpan detay şu. Hatta turnuva genelinde böyle bir durum vardı. Birsel Vardarlı'nın oyunda olmadığı sürelerde organizasyon anlamında çok sıkıntılar yaşıyoruz ve hücum kilitleniyor. İlk periyotta da geriden gelip, ivmeyi yakaladığımız anların başrolünde Birsel Vardarlı vardı ama onun kenara gelmesi ve uzun bir süre oturması neticesinde bir anda Rusya ayaklandı ve öne geçti, maçın genelini de önde götürdüler.

Grup maçları bir yana ama bu maçlarda gerekirse bir oyuncun 40 dakika oynasın, hiç önemli değil. Işıl Alben'i 2 numara gibi kullandığımızda savunmada özellikle müthiş bir hareketlilik ve hücumda da takıma tempo geldi, bu rotasyonu son anlarda kullandı Ceyhun Yıldızoğlu. Bu da gözüme çarpan en önemli detay.

Milli Takım'ın diğer eksikliği de atletik oyuncu noksanlığıydı ve bu yüzden Holingsvorth takıma dahil edildi. Turnuvaya iyi başlamadı ama sonrasında açıldı, katkı vermeye başladı, o atletizmi ve hareketliliği takıma kazandırdı. Rusya maçında da bölüm bölüm bu etkiyi göstermesine rağmen maçın son 1 dakikasında onun hataları var, bunu da atlamadan geçmeyelim. Bu anlar için takıma dahil edilen bir isim. Yararsız asla diyemeyiz ama nokta anlarda katkı alamadık.

Rusya karşısındaki diğer bir eksikliğimiz ise 3. bir skoreri devreye sokamamamız. Maçın sonları fazlasıyla Birsel Vardarlı ve Nevriye Yılmaz üzerine kaldı. Geçen maçlarda olan bir Tuğba Palazoğlu ya da Şaziye İvegin etkisi bu sefer yoktu derken son periyotta hücumda kısır kaldık, iki oyuncunun eline baktık ve istediğimizi yapamadık.

Turnuva genelinde ise Tuğba Palazoğlu'nun, Bahar Çağlar'ın ve Şaziye İvegin'in hakkını yemek imkansız. Müthiş katkılar verdiler, başarıda onların da payı büyük. Genel anlamda da başarılı olduk, helal olsun demek lazım. Gruplarda sadece ABD'e yenilip 2. oluyorsun ama karşıdaki grup güçlü ve karşına bir anda Rusya çıkıyor çeyrek finalde. Yarı finale kapağı atabilseydik madalya hayallerimiz başlayacaktı ama bunu başaramadık.

Yine de ilk Olimpiyatımız, tecrübe noksanımız vardı bu anlamda ama elimizden gelenin en iyisini yaptık diye düşünüyorum...

1 yorum:

  1. ATEŞ BAKAN diye biri bugün bir yazı yazmıs.yani milli takım düzeyindeki bir müsabakada dahi rengini koyu bir şekilde belli etmesi ve böyle karaktersiz kişiler spor yorumculuğu(?) yapmasını kınıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir