9 Ağustos 2012 Perşembe

Kadınlar 1500'de Olası Bir Double?

Tatyana Tomashova'yı görünce 1500 yarı finallerinde bir anda maziye daldım. 2003 yılındaki Dünya Şampiyonası'nda Süreyya Ayhan'ı geçmişti. Şimdi hala yarışıyor olduğunu görmek beni eski günlere götürdü. Süreyya Ayhan'ın kariyeri yapılmaması gereken milyon hatayla dolu belki ama onun kısa kariyeri, atletizmimize verdiği heyecan bugünlerde 1500 kadınlarda, üç atletle Olimpiyatlara katılmamızı ve iki atletle de final koşmamızın yolunu araladı.

1500 kadınlarda iddialıyız. Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, Avrupa Şampiyonası'nda yaptıkları double'nin ardından 2012 Londra için de madalya peşindeler. İmkansız görmüyorum madalya şansımızı, hatta oyunlar öncesinde de söylediğim gibi Gamze Bulut'dan altın beklentim var.

Gamze Bulut sürekli üzerine koyuyor ve her koştuğu seride en iyi derecesini daha da geliştiriyor. 4.01.18'lik bir derece yaptı Gamze Bulut ve genel klasmanda 2. sırada bu derece. Üstelik rahat koştu, sürekli en ön grubun içerisindeydi ve son 800'den sonra da onu en önde izledik, son 400'e geldiğimizde de fazla zorlamadan böyle bir dereceyi elde etti. 4 dakikanın altında bir final olacak gibi ve Gamze Bulut'un bunu rahatlıkla başarabileceğini düşünüyorum.

Aslı Çakır Alptekin ise serisini birinci bitirdi, derecesi ise 4.05.11 . O da rahat bir yarış koştu aslında. Grubun en önündeydi, sonrasında rakiplerin ataklarına da cevap verdi ve dalgalı bir seri olmasına rağmen kazanmayı başardı. Yarış içerisinde ataklara cevap verip, sonrasında yavaşlayan tempoya ayak uydurmak zor iş, o bunu başardı ve oyunlar öncesinde onun adına final yeterli derken gelebilecek olası madalya hayalcilik olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir