9 Ağustos 2012 Perşembe

Atletizmde İlk Büyük Yanılgım

Şu ana kadar doğu tahminler yapıyorum, tek bir bilemediğim durum olmadı ama 200 metre kadınlardaki hayal kırıklığım çok büyük. Çok iddialı atletler vardı 200'de ve bu iddiadan kaynaklı olası bir rekor ihtimali de doğmuştu ama Sanya Richards altını alır diyordum. Bu kimseyi yabana attığımdan değil, ona çok güvendiğimdendi. Bu yıl yaptığı en iyi dereceyle, finalde yaptığı derece arasında önemli bir fark var, bu da hayal kırıklığını gösteriyor. Allyson Felix, 21.88 ile altın madalyayı kazandı ve 2004 Atina, 2008 Pekin'de gümüşte kaldıktan sonra sonunda altını aldı. 100 metresi ile 200 metresi arasında çok fark var, bunu da ekleyelim. amaikalı Shelly-Ann Fraser-Price, 22.09 ile kariyer rekorunu kırmasına rağmen 2. oldu, 100 metrede kazandığı altın madalyanın yanına bir de 200 metrede gümüş madalyayı ekledi. Carmelita Jeter da 22.14 ile bronz madalyayı kazandı. Sürpriz yok ama kendim adına yaşadığım bir hayal kırıklığı var.

Erkekler 110 engelli yarışında ise ABD sonunda geri döndü desek yalan olmaz. Yıllardır altın madalya kazanamadılar ama yaptıkları double ile geri döndüler. Beklediğim gibi, ABD'li Aries Merritt, 19.92 ile altın madalyayı kazandı. Jason Richardson ise 13.04 ile gümüş madalyayı. Tabii, engelli yarışlar nankör yarışlardır, Liu Xiang seçme yarışlarında engele takılmıştı ve yarı final şansını elde edemedi, son şampiyon Dayron Robles de finalde. Yarı finalde geri döndüğünü belli ediyordu Robles aslında ama finaldeki derecesi iyi olmayacaktı zaten, geride de kalmıştı ama engele takılması onun kronik sakatlığını tekrar doğurdu. Onun da devrinin bittiğini söyleyelim aslında, belki de Liu Xiang'ı da bir sonraki Olimpiyatlarda göremeyiz. Dayron Robles, David Oliver ve Liu Xiang'lı müthiş 110 engelli derbilerini hiç unutmayacağım.

2 yorum:

  1. Liu Xiang'ın elemelerde başına gelenleri ve sonradan gelişen olayları canlı izledim. keşke bi yazan olsa da güzelce okusak

    YanıtlaSil
  2. Ben yazardım ama şu an zaman bulamadım onun için, gündem fena yoğun :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir