28 Eylül 2012 Cuma

Yeni Diego?


Geçtiğimiz sezonun transfer döneminde Atletico Madrid’de büyük bir değişim rüzgarı yaşanmıştı. Başta Agüero ve Forlan gibi takımın demirbaşı olan oyuncular ayrılmıştı. Onların yerine gelen birçok yeni oyuncu ile yepyeni bir takım olmuştu Atletico Madrid…

Zaman zaman çok iyi maçlar çıkarsalarda Manzano yönetimindeki takım bir ara galibiyeti unutur hale gelmişti. Nitekim sonucunda Manzano’nun yerine Diego Simeone getirildi…

Kulüp tarihinin en önemli gelişmelerden biri oldu Simeone’nin getirilişi. Çünkü oyun karakteri tamamen değişti Atletico Madrid’in , daha ısıran , takım halinde defans ve hücum bir hale getirdi ki sanki aklındakini sahaya tamamen yansıtıyormuş gibi. Hakikaten inanılmaz bir katkı verdi takıma sert mizaçlı , hırslı teknik direktör.

 Yeni Diego ?

Simeone’nin gelişi takımı genel olarak etkilemesinin yanında özellikle Arda Turan’ın evrim geçirmesine sebep oldu. En basitinde olaya giriş yapacak olursak 90 dakikayı çıkarabilecek bir tempoya sahip artık ve ciddi şekilde gelişen bir fizik gücü var. Artı olarak 90 dakikayı çıkarıyor ama işin sadece hücum kısmını yapan tipik hücumculardan öte savunma bölümünde de bir hücum oyuncusunun ortalamasının üzerinde topa bastığını ve kaptığını söylemek mümkün. Zaten Simeone’nin elindeki en büyük avantajlarından ve takıma yansıttığı olumlu etkenlerden biri bu . Hücum ve savunması iyi kanat ve beklerle ileri uçtaki organizasyonları iyi bir şekilde gerçekleştirilip , savunmada da gerekli önlemler alınmakta.

Avrupa’da ekonomik olarak büyük sıkıntı çeken kulüplerden biri Atletico Madrid’dir. Hatta basına olsun , internette olsun birçok haber düşmüştü bazı oyuncuların taksitlerini de ödemekleri üzerine. Bu nedenle transferde de bonservissiz oyunculara yönelip kiralık olan Diego’yu kadrolarına katmadılar. Bana göre çok büyük eksiklikti bu. Fakat bu bölge için yavaş yavaş Arda ‘ yı hazırlıyor gibi Simeone. Bu sezon dikkatimi çekti , bazı maçlarda Arda’yı kanatta değilde daha da geride gördük , Diego’nun pozisyonunda. 10 numaranın kendisini verilmesi , takımın ve son Real Betis maçında neredeyse tüm kornerleri onun kullanması ile puzzule’ın şeklini oluşturduğunu söylemek mümkün.

Doğrusunu söylemek gerekirse Arda şuan Diego’nun boşluğunu iyi dolduruyor ve oyuna bireysel anlamda etkisi daha iyi geçen sezona göre. Bunu arttırırsa ki attıracağını düşünüyorum sahip olduğu diğer yeteneklerle top class bir seviye çıkacağını düşünüyorum. Bu durum Simeone’nin elini de güçlendirecek ki hem savunma hem hücuma katkı yapan ‘’ Yeni Diego’’ yu oyunun durumuna veya maça göre yerine değiştirir.

Transferi konusunda birkaç kelime etmek gerekir. Hafta sonu Real Madrid takip ettiği dedikoduları yayılırken bu akşam 20 milyon avroluk bir teklif yaptığı söylentisi yayıldı sosyal medyada. 20 milyon çok bir para ve Atletico Madrid’in olası kabülü durumunda Arda’nın cevabı ne olacak çok merak ediyorum. Yavaş yavaş basamakları tırmanıp , seviye atlarken ve önü gerçekten açıkken bence Atletico Madrid’de devam etmesi en doğrusu olacaktır. Çünkü şuan Falcao ile birlikte şüphesiz takımın en önemli iki oyuncusunda biri.

                               

Hedef ?

Bu sezon özeline bakacak olursak Atletico Madrid ‘in bir numaralı hedefi şüphesiz Şampiyonlar Ligi artık. Kesmiyor çünkü Avrupa Ligi. Simeone ‘ nin rotasyon yaptığı bir platform haline geldi orası. Olası bir şampiyonluk yarışında pek kafaya takılacağını düşünmüyorum açıkçası Avrupa Ligi’nin. Bu noktadan yola çıkarsak özellikle Avrupa maçlarında forma şansı bulamayan oyuncuların daha çok süre alacağını söylemek mümkün , son Hapoel maçında olduğunda gibi.

Bir diğer nokta Diego Costa’nın performansı. Açıkçası pek bir beklentim yoktu bu sezon özelinde ama , müthiş başladı sezona asistleri , golleri ile. Geldiğimiz şu güne kadar Adrian’da bile daha fazla süre aldı ki bu performansı sürerse 11’de de kendine yer bulacağını düşünmekteyim.

Velhasıl kelam… Bu takım bu sezon geçtiğimiz sezonki gibi zevk verecek. Sezonun ilk haftaları gelecek haftalar için işaret zaten. Bakalım nereye kadar gidebiecelecek Diego Simoene ve tayfası ?

Merakla bekliyoruz…

Bu sene alttan gelen oyunculardan çok umutluyum açıkçası. Şans bulacaktır , özellikle Avrupa Gençler Şampiyonası’nda müthiş bir performans sergileyen Oliver Torres. Geçen yaz 1-2 hazırlık maçında da izledik , kumaşı gerçekten çok iyi , müthiş potansiyel. Aynı zamanda Levante maçında sağ kanatta iyi işler yapan Abdel Kader başta olmak üzere Jorge Pulido , forvet Pedro , geçen hafta Avrupa Ligi maçında forma giyen Saul ‘ unda iyi süreler alacağını düşünüyorum.

Beysim Can

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir