22 Ekim 2012 Pazartesi

Burak Yılmaz?


Ntvspor.net'de gördüm. Trabzonspor, Burak Yılmaz'lı günleri arıyor gibisinden bir haber. Hedef adam Burak Yılmaz'dı o zamanlar ve o da takımının gol yükünü en iyi şekilde taşıdı, uzun zamandır da bir sezonda 30 golün üzerine çıkan bir futbolcu görmemiştik, hele ki yerli.

Şimdi ise Trabzonspor farklı bir yapıya geçiş yapmaya çalışıyor ve Burak Yılmaz'sız günlerin şeklini çiziyor. Ama gol konusunda sıkıntı yaşatan bir yapıdalar. 8 maçta attıkları 7 gol var ve maç başına 1 gol ortalamasını bile tutturamamış durumdalar.

Haliyle, Trabzonspor Burak Yılmaz'lı günleri arıyor gibisinden haberler çıkmaya başladı.

Burak Yılmaz'ın Galatasaray'daki günlerine baktığımda ise hala kendini arayan bir futbolcu görüyorum. O uyumu tam olarak sağlayamadı, Galatasaray'da farklı bir sistem var ve hedef  adam o değil. Haliyle de bu sisteme ayak uydurmak zorunda ve onun hakkında yaptığım yorum sezon başında şu olmuştu. Belki 16-17 golde kalacak ama verimlilik anlamında daha verimli bir Burak Yılmaz izleyebiliriz.

Çoğu maçta da oynamamasına rağmen ligde attığı 5 gol var Burak Yılmaz'ın. Kötü değil asla, hele ki oynadığı dakikalara oranla ama beklenilen verimliliğin uzağında henüz ve Umut Bulut & Elmander ikilisinin bir adım gerisinde gibi. Zamanla toparlayacak ama, güvenim sonsuz bu anlamda ve Burak Yılmaz'dan büyük yararlar sağlayacağımıza eminim.

Ama şu aşamada sorulacak soru şu olabilir, Trabzonspor mu Burak Yılmaz'lı günleri arıyor yoksa Burak Yılmaz mı Trabzonspor'lu günleri?

2 yorum:

  1. güzel soru ve cevabı bence belli.burak yılmaz trabzonsporlu günlerini arıyor.ts pas futbolu oynuyordu.ve net pozisyonlar buluyordu bu şekilde.gs ise kaos futbolu oynuyor.doğaçlama oynuyor.karambol futbolunda burak yılmazın işi zor.sağdan soldan şişirmeler ileriye uzun top atmalar ile zor tabii.

    real madridde de hedef adam ronaldo.bunda anormal bir durum yok bence.

    ayrıca trabzonsporda pozisyona giren sadece burak yılmaz değildi.diğerleride pozisyona giriyorlardı ama atamıyorlardı geçen sezon.uzak forvet eksikliğini yaşadılar.2 sezon önce ise jaja ve umut vardı.gol yükünü paylaşan.

    YanıtlaSil
  2. burak yılmaz 4-3-3 sisteminde sol açık pozisyonunda da oynayabilir bence.

    muslera
    eboue-semih-dany-hakan
    selçuk-melo-emreç
    hamit-elmander-burak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir