28 Ekim 2012 Pazar

Umarım Yekta Kurtuluş'u Kazanmışızdır


Bir önceki sezonun transferlerini takımında görmek istemiyor gibisinden şeyler söylenmişti Fatih Terim için. Bunu da Culio'nun gönderilmesi ve Yekta Kurtuluş'un süre almaması üzerinden söylüyorlardı. Kötü geçen sezonun sivrilen iki transferiydi bu futbolcular ve takımın iyi gidişinden kaynaklı bu durum sonrasında pek de sorgulanmadı ama Yekta Kurtuluş üzerinden sürekli bir istek vardı aslında.

Geçen sezon 11'de forma şansını yakaladığında Yekta Kurtuluş yine bir Kayserispor maçıydı ve çok iyi bir ilk yarı geçirmişti ama yaşadığı şanssız sakatlık onun tüm sezonu kaçırmasına yol açtı. Bu süre zarfında da futbolu geri mi gider diye düşünürken o sakatlığın ardından çok iyi şekilde döndü diyebiliriz aslında Yekta Kurtuluş için.

Kenarda fazla unutulmaması gereken bir futbolcu. Galatasaraylılığını falan bir kenara bırakıyorum, tamamen yetenekleri üzerinden bu söylediğim. Bazı isimler sempatik gelir ve onların forma şansını bulması hoşuna gider insanların ama olaya sadece futbol gözüyle de baktığımızda böyle bir sonuç ortaya çıkıyor bana göre.

Engin Baytar'dan önce formayı yakalayan bir isimdi Yekta Kurtuluş ama o sakatlık sonrasında Engin Baytar'ı konuşmaya başladık biz. Geçiş futbolunun önemli isimlerinden biri oldu ve bu sezonda da onun yokluğunu çok aradık, belki de onun yokluğu Melo üzerinde bu kadar ısrar edilmesinin en önemli nedeniydi.

Yekta Kurtuluş'un bir çok özelliği var. Hücum veya savunma farketmiyor, bir çok mevkide onu kullanmak ve verim almak mümkün. Kayserispor maçında ön libero gibiydi, Selçuk İnan'ın arkasını mükemmel toparladı ve onun futbolunu yüceltti bir anlamda. Oysa daha hücumcu bir isim olarak nam yapmıştı Yekta Kurtuluş, forvet arkası gibiydi Kasımpaşa günlerinde. Ama o Yekta Kurtuluş her iki kanatta da oynayabilir, forvet özellikleri de vardır, ön libero gibi de kullanırsın hatta çok zorlandığında sağ beke çekersin. Günümüzde böyle joker isimler çok az ve değerli.

Bir maç üzerinden de konuşmuyorum bunları, Kayserispor maçının önemli bir ölçü olmayacağını ben de biliyorum ama Yekta Kurtuluş üzerinden yarattığım ısrar çok uzun zamandır devam ediyor ve onun 11'de oynaması, böylesine bir futbol sergilemesi de en çok beni mutlu etti belki de.

Şunu da ekliyorum tabii. Lig için tamam ama kalan 3 Avrupa maçında Selçuk İnan & Yekta Kurtuluş ikilisi yeterli olmayabilir ve sezon başından bu yana söylediğim diğer şey üçlü orta sahaya dönüştü. Orta sahaya bir kişinin daha eklenmesi {bu Melo da olabilir ve onun da formu bu sayede yükselebilir} daha verimli bir orta saha yaratabilir.

Umarım Fatih Terim'in dediği gibi Yekta Kurtuluş'u kazanmışızdır...

1 yorum:

  1. Hatırladıgım kadarıyla yektayı ılk kez mıllı takıma alanda fatıh hocaydı. O yuzden hıc bır zaman ondan vazgececegını sanmıyorum. Ins daha ıyı yerlere gelır aslan yureklı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir