17 Ekim 2012 Çarşamba

Yersek; Muslera Geçen Sezonu Mumla Aratıyor


Şimdinin gündemi de Muslera, sıra ona geldi. Bu sezon oynadığı 10 maçta 14 gol yediği söyleniyor. Geçen sezon ise ligin 7. haftasına kadar sadece 4 gol yemiş. Bir de Milli Takım olayı var tabii, 5 gün içerisinde 7 gol yemiş orada da ve bu istatistikler ışığında Muslera felaket kötü bir sezon geçiriyor ve büyük bir düşüş içerisinde. Geçen sezonu mumla aratıyor yani.

Tabii bu istatistikler sadece istatistiklerle yorum yapan insanlar için, Muslera'yı bu sezon izleyenler durumun böyle olmadığını elbette görecek.

Uruguay'ın dün akşam Bolivya ile oynadığı maçın özetini izledim, 4-1'lik felaket bir skor var. Uruguay gerçekten aynı Türkiye gibi eriyor ama maçın özetine baktığımda Muslera'nın tarihi farktan takımını kurtardığını görüyorum. 3 tane yüzde yüzlük kurtarışı var yine. Şu eleştirilir ancak, yediği iki tane frikik golü var 5 gün içerisinde ama Messi'nin de o frikiği öyle kullanabileceğini nasıl tahmin edeceksiniz?

Galatasaray performanslarına bakıyorum ve sadece Eskişehirspor maçında yediği gol öncesinde yaptığı üç kurtarışa bile bakarak tüm bu istatistikleri çöpe atarım. Aynı şekilde Manchester United deplasmanında yaptıkları, Braga'ya mağlup olmamıza rağmen gösterdiği performans derken bu tip performansları fazlasıyla var ama Galatasaray'ın bozulan ayağı stoper tandemi, takım savunması.

Yani böyle bir durumda kalemizde Muslera olmamış olsaydı belki de daha büyük felaket senaryolarını yazıyor olabilirdik ama yazmıyoruz bu senaryoyu. Muslera iyi bir kaleci, hem de bizim gördüğümüzden çok daha büyük bir kaleci. Sadece istatistiğe bakarak, önünde oynayan isimlerin ne kadar kötü performans gösterdiğini görmeden Muslera'yı eleştirmek, geçen sezonu mumla aratıyor demek çok komik.

Bir an kalemizde Leo Franco var dahi sanabiliriz, öyle yorumlar okuyorum. Hele ki, Volkan Demirel'i eleştirene kadar Muslera'nın yediği gol sayısına bakın demek çok daha ayrı bir komedi, daha büyük bir ütopya ve en azından benim o ütopyada yerim yok.

8 yorum:

  1. denklemim şudur. muslera volkandan daha iyi kaleci(az basit hata yapar).volkandan iyi olan süper ligde başka kalecilerde var.ama bir onur recep kıvrak musleradan çok daha iyi bence.

    YanıtlaSil
  2. yazıyı okurken ne zaman volkan demirel'e bağlanacağını merak ediyordum sona saklamışsın meğerse:))

    YanıtlaSil
  3. ayrıca volkan demireli muslera ile kıyaslamak musleraya büyük ayıp.volkan demirel torpille oynayan bir kaleci.hala daumun rüyalarına giriyor mu bilinmez.

    YanıtlaSil
  4. Burada kıyas yapmadım ben, bunu belirtmeliyim. Volkan Demirel'i de sevmem ama hakkını veririm, çok büyük kaleci. Benim tepkim şu oldu, Volkan Demirel'in Milli Takım'da yediği kötü gollerin üstünü Muslera ile örtmek, oysa Muslera'nın oynadığı maçlara bakılsın.

    YanıtlaSil
  5. Ekvator yazmışım, sonra da farketmişim :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. hocam iyi kaleci tanımı nedir sence? volkana çok büyük kaleci diyorsun?nedir hocam büyük kaleci.evet fizik olarak büyük.bu olabilir.iyi kaleci yada büyük kaleci yenmeyecek golleri yemememisidir hocam.volkanın kariyerine baktığımızda onlarca yenmeyecek golleri yemesidir.kurtardığı pozisyonları süper ligde birçok kaleci de kurtarıyor.harika kurtarışlar birçok kalecide yapabiliyor.volkan hem milli takımda hem de fb de çok yenmeyecek golller yemiştir.bunun sonucunda fb bence en az 2 şampiyonluktan olmuştur.milli takımın da halini biliyoruz.kötü futbola rağmen bugün son 2 maçtan 4 puan çıkarmıştık.kalede onur olsaydı.bugün dünyada bütün büyük kaleciler goller yiyorlar.ortalama 20-30 arası sezon boyu.kaleciler gol yer.ama kötü kaleciler basit hatalarla goller yediği için (volkan gibi) bunun faturası ağır oluyor.bu kadar çok basit hata yaparak nasıl hala büyük kaleci olunuyor anlamak zor hocam.

    YanıtlaSil
  7. Volkan Demirel'i seven de var, sevmeyende. Ancak bu Volkan'ın ne kadar iyi bir kaleci olduğu gerçeğini değiştirmez. Muslera kötü mü? Tabi ki de değil. Her ikisi de Milli Takımlarının kalesini koruyan iyi kaleciler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir