29 Kasım 2012 Perşembe

Domercant'in Üzücü Vedası ve Yeni Transfer İhtimali

Kuban karşısında ikili averajı alamadık ama şartlar eşit olduğunda da net daha üstün bir takım olduğumuzu gösterdik. Ergin Ataman'ın da dediği gibi, grup liderliğinin değil, şampiyonluğun adayıyız. Bu mesajı da dün net bir şekilde verdiğimizi düşünüyorum.

Ama her galibiyetin bir götürüsü oluyor bizde. Sevinemiyoruz, gülemiyoruz, sıkıcı bir haber mutlaka geliyor ve Galatasaray dediğimizde de bu sakatlık haberleri oldukça alışık bir durum olmaya başladı.

Ergin Ataman'ın kadro mühendisliğinden bahsederiz, belki de en büyük özelliği bu. Ona verdiğiniz miktara göre, sizlere en iyi kadroyu sunar ve hedefler dahilinde de iddialı olur. Bu sezon da aynısını yaptı, gelen tüm transferlere baktığımızda söylenecek tek şey var, yine müthiş bir kadro mühendisliği.

Domercant'ı eskiden tanırız. Karşıyaka forması giydiği dönemi de hatırlarım, Efes Pilsen formasını yıllarca terlettiği günleri de. Sonrasında da Euroleague'nin en önemli skorerlerinden biri oldu ve çok iyi bir kariyeri var bana sorarsanız. 32 yaşına geldiği şu günlerde de tecrübesiyle çok şey katacaktı Galatasaray'a.

Sezon başında transferi çok uğraştırdı, Galatasaray'ın Euro Cup oynamasından ötürü. Sonrasında ise bir orta yol bulundu ve Domercant'ı kadroya kattık. Hawkins gibi bir MVP almamıza rağmen beni en çok sevindiren transfer olmuştu bu, Domercant gibi bir winner oyuncuya sahip olmak.

Onun dış şutlarından başı yanan çok takım var, şimdi o şutlar Galatasaray adına başkalarını yakacaktı, bunun düşüncesi çok güzeldi.

Sporun en acı hali bu sakatlıklar işte, üstelik hazırlık maçlarında gelen sakatlıklar. Göksenin Köksal da bir hazırlık maçında sakatlandı ve hala geri dönüşünü bekliyoruz. Domercant ise sezon başında Banvit ile oynanan bir hazırlık maçında sakatlanmıştı ve uzun süre aramızda olamadı.

Tam dündü dedik, Anadolu Efes maçında o sakat haliyle müthiş performans gösterdi derken yine sakatlığı nüksetti ve bir ayrılık daha. Tabii bu sürede Galatasaray kazanmaya devam etti, Domercant de dönünce çok efsane bir hal alacağız diye hayal ederken dün Kuban maçında yine sakatlandı ve ameliyat olmasına karar verildi.

6 ay yok, yani sezonu kapatmış durumda. Hepimize geçmişler olsun, can sıkıcı bir durum. Tam olarak iyileşmeden mi oynadı, aceleci mi davrandık bilemem ama Domercant'in dün oyundan çıkarken o hali içimi cız etti.

Şimdi ne yapacağız diye sormak anlamsız, transfer gelecek. Ergin Ataman'ın bu transfer harekatını yürüteceğini bildiğimizden, gelecek ismin katkı vermemesi neredeyse imkansız. Domercant tadını, keyfini alır mıyız bilmem, sezonun bu döneminde transfer yapmak zor ama uzun zamandır seslendirdiğimiz Carlos Arroyo seslerini daha yüksek sesle seslendiririz artık.

Lakoviç'ten umut yok zaten, şut atmaya hali kalmamış. O zaten gidecekti ama bu sıkıcı durumlar da kısa vadede sanki ona yarıyor gibi. Arroyo ile Domercant farklı adamlar aslında, ikisi de skorer belki ama Arroyo savunma konusunda Domercant'in alt seviyesinde. Hücumda ise farklı bir tarz, bu yüzden de o bir numaraya geçer, Jamont Gordon iki numaraya kaydırılır derken, bir yapı oluşur.

Keşke bu sakatlık olmasaydı da, bu düşüncelere kapılmasaydık. Hepsinden önemlisi sağlık, umarım sahalara sağlıklı şekilde döner Domercant. Bu kadar az maç oynayıp, bu kadar kendini sevdirmekte önemli bir iş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir