13 Kasım 2012 Salı

Küme Düşmeseydi Samsunspor, Bugün Ne Derdi Uğur Boral?


Futbola profesyonel bir bakış açısıyla bakmak suç değil, aksine saygı duyacağım bir nokta. Paranızı kazanırsınız, oynadığınız takımların bir önemi yoktur, sizin için ebedi ezeli gibi kavramlar olmaz ama futbol açısından da değil sadece, hayatın temel kavramı saygı değil midir?

Karşınızda olan insana, bağlı olduğunuz camiaya saygı duymak durumundasınız. Futboldan bahsediyoruz, futbol takımlarını ayakta tutan şey taraftarlarıdır. Siz futbolcu olarak o taraftarlardan biri olmayabilirsiniz ama o taraftarları mutlu etmeseniz bile saygı duymak durumundasınız.

Uğur Boral'ın son zamanlarına bakalım. Sık sakatlanan ve futbol piyasasından silinmeye yüz tutmuş bir isimdi. Kendisini yeniden hatırlatması adına da herhangi bir camianın onu ayaklandırması lazımdı. Ara transferin de son günleriydi üstelik ve Samsunspor'un yaptığı teklif misali iyi bir teklif almadı Uğur Boral.

Çünkü kafalarda soru işaretleri var, bu adam uzun zamandır sakat deniliyor ve güvenemiyor kimse. Samsunspor ise ona güvendi, 3 ay için iyi bir kontratta önerdi üstelik {isminin ağırlığına inanarak} ve kucak açtı Uğur Boral'a.

Oynadığı ya da oynamadığı futbolu da bir kenara bırakacak, sadece bunun için bile minnet duyması gereken bir camia Uğur Boral'ın. Yeniden doğdun bu takımda, 1.5-2 yıldır futbol oynamamış olmana rağmen bu takım seni sürekli oynattı, yeniden Uğur Boral burada dedirtti ve biraz da bunun sayesinde sezon sonunda Beşiktaş gibi bir takıma gidebildin.

Bu kadar da duygusuz bir oyun değil futbol, ne kadar profesyonel bakarsanız bakın olaya. "Ben Samsunspor'a bir şeyler göstermek için gittim. Zaten küme düşecek bir takmdı Samsunspor" diyebiliyor Uğur Boral, bu çok büyük bir terbiyesizlik ve yüzsüzlük.

Yaşanan hayal kırıklığını en iyi Samsunsporlular anlar ama herkes empati yoluyla bu söylemin ne kadar çirkin olduğunu kavrayabilir ve Uğur Boral'a tepki gösterebilir.

Gekas'ı gördü bu camia. Kariyerse kariyer asıl onda ve küme düşmemek için mücadele eden bir takıma geliyor, elinden geleni yapıyor, sadece 3 ayda efsane kategorisine girebilecek bir duruma geliyor. Üstelik bu adam Yunan vatandaşı ve armasında Atatürk'ü bulunduran bir takımın formasını giymiş. Ne güzel bir örnek dimi, şimdi sorsak Gekas'a Samsunspor'u hala içinde acıdır, keşke ligde tutabilseydim der takımını.

Uğur Boral gibiler ise zaten Samsunspor küme düşecekti diyebiliyor ama küme düşmeyecekti bu takım. Son ana kadar yaptı mücadelesini. Zamanında yapılan hatalar olmasa zaten ligde kalmıştı ama buna rağmen son ana kadar mücadele etti, son 10 dakikada kaçırdığı gollerle küme düştü.

Hayat böyle işte, o gün Samsunspor ligde kalabilmiş olsaydı, bugün Antalyaspor bir alt ligdeydi ama şimdi Antalyaspor'un konumunu görebiliyoruz. İnanılmaz gidiyorlar.

Peki o vakit küme düşmeseydi Samsunspor, bugün ne diyecekti Uğur Boral?

11 yorum:

  1. süper yazmışsın kardeşim
    kalemine sağlık
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Uğur Boral denen futbolcumsu bomboş pozisyondaki arkadaşına pası vermiş olsa Samsunspor son maçta 2 - 0 öne geçecek antalyaspor da küme düşmüş olacaktı...Belli vicdan azabı cektiği ama adamlar düştü...
    Allah kör yanından çıkartsın seni uğur efendi...
    Galatasaylıyım ve bursaliyım ama samsun gibi karakterli takımları severim...

    YanıtlaSil
  3. Futbol camiası içinde saygı duyulan,giydiği forma ile değil efendiliği ile adamlığı ile konuşulan, yıllar geçsede unutulmayacak kişiler vardır. Alex gibi, Tugay gibi,Bülent gibi,Şifo gibi...Onlarcasını daha sayabilirsiniz.Evlat olsa bağrına basılmayacak kişiler vardır birde.Kendi takımınızda bile olsa içinize sinmeyen şahıslar. Kazım gibi,düzinelerce gol atsada Burak gibi,Quaresma,Simao,Ümit Özat,Alpay gibi.Uğur Boral ise bunlardan çok daha farklıdır benim gözümde. Giydiği formayı hak etmeyen,kasap bozması kazmanın tekidir kanaatimce.Beni yanıltmadığı için teşekkür ederim. Şu hayatta mesleğiniz ne olursa olsun, insan önce adam olmalı. Kusura bakma Uğur Boral ama bi adam değilsin. Bir Ahmet Çakar bir Erman Toroğlu ne ise sende aynı fabrikanın ürünüsün

    YanıtlaSil
  4. uğur konuşmayı çok seven dolayısıyla saçmalama ihtimali bol olan biri. kariyerindeki tek akılda kalan maç sevilla maçı.her topçu ömründe bi defa olsun bu kadar güzel top oynayabilir. karakter ve oyun açısından bakıldığında bence bjk'ye de yakışmayan bi topçu

    YanıtlaSil
  5. şereften yoksun bir insan uğur boral..

    YanıtlaSil
  6. Ömer salık kardesım sagolasın yorumun için..

    YanıtlaSil
  7. Samsunun derdi Uğur Boralı gerdi,merak etme uğurcuğum yakında istanbulda bir samsunspor taraftarı senide küme düşürür;)

    YanıtlaSil
  8. Sevilla ve CSKA Moskova maçları haricinde ortalıkta gözükmeyen bir kariyer..

    Gekas'ın onda biri kadar takım mücadele etseydi ligde kalırdı o takım.Gekas bizim ligde kalsaydı keşke o takımda bile yoktan pozisyonlardan goller çıkardı pas atacak doğru dürüst adam yokken.

    YanıtlaSil
  9. ne kadar karaktersiz bir insan oldugunu tum turkiyeye gosterdin ugur boral . sana kucak acan.sana sahip cıkan bu kulub hakkında boyle kucumseyerek konusman aslında senın ne kadar kucuk bir insan oldugunun gostergesidir.

    YanıtlaSil
  10. kaliye alınacak adam degil samsunspor büyük camia haddini bildirir onun

    YanıtlaSil
  11. Ağzınıza sağlık...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir