28 Aralık 2012 Cuma

Gökhan Zan'ın Transferi?

Ara transfer gündemi başladı, her ismi konuşur olduk. Bu konuşulan isimlerin başında da Gökhan Zan geliyor. Transfer gündemi içerisine gireli henüz 3-4 gün olmasına rağmen, okuduğum haberlerin zirve isimlerinden biri Gökhan Zan. Büyükten küçüğe, 7'den 77'e her takımın gündeminde gibi.

Bursaspor'un adı çok geçiyor, Trabzonspor'la da ismi anıldı, bir bakıyorum Mustafa Denizli onu Rizespor'a götürecek gibi haberler derken Gökhan Zan futbol oynadığı dönemden çok, transfer döneminde çok daha popüler durumda.

Çıkan haberlere odaklı işin özeti de, Gökhan Zan'ın çok büyük ihtimalle takımdan ayrılacağı. Gidişat bu yönde sanki, bu kadar fazla talibe kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. Çünkü onun adına Galatasaray formasıyla bir gelecek yok gibi. Sözleşmesi de sezon sonunda bitiyor ayrıca. Bu açıdan, onun adına şimdi bir karar vermek hem kendisi hem de Galatasaray açısından en sağlıklısı.

Bugüne kadar ne verdi Galatasaray'a dersek, ben olaya çok olumsuz bakmam. Transfer olduğu zaman da sevinmiştim aslında, bonservisi elinde, Milli Takım forması giyen bir stoper. Gökhan Zan üzerinde olan genel algı oldukça olumsuzdur ama bu olumsuz algı kadar da olumsuz bir futbolcu olduğuna inanmam.

Alternatif anlamda değerlendirildi daha çok, bu süre zarfında yine alışık sakatlıklarını da yaşadı. Mesela geçen sezon tam formayı kaptı derken sakatlandı ve Semih Kaya'ya gün doğdu. Ya da Rijkaard dönemi Servet Çetin'le beraber fena da olmayan bir ikili olmuşlarken sakatlandı ve Neill transferine uzanan süreç oluştu. İstikrar onun adına en büyük sorun ve bu olumsuz algının da bir numaralı nedenidir.

Yine de alternatif anlamda iş gördü. Formayı giydiği zamanlarda öyle çok büyük hatalarını pek hatırlamam, iş yaptı ve bu nedenle de zaten sözleşmesi uzatılmıştı, takımda kalmıştı. Ama geçen sezonun şartları ile bu sezonun şartları çok farklı durumda. Bunu da Cris'e verilen onca şans içerisinde, Gökhan Zan'a verilmeyen şanslardan anlayabiliyoruz.

Bakalım transfer rotasını hangi yöne doğru çevirecek. Üzerinde doğan olumsuz algı onun en büyük handikapı olacak ama tecrübesi de piyasasını yaratan en önemli etmen...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir