14 Aralık 2012 Cuma

Kaçıncı Bahar

Bazı hamlelerin şampiyonluk hamlesi olduğunu bana Mustafa Denizli öğretmişti. Ligin devre arasında yaptığı Yusuf Şimşek hamlesi ve Yusuf Şimşek'in o sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda yaptığı katkı.

Necati Ateş de Galatasaray adına böyle bir hamle oldu. Geldiğinde bu kadarını beklememiştim, gittiğinde de onu bu kadar arayacağımızı tahmin etmiyordum. Şu an gördüğüm tablo bu, Necati Ateş'ın belki gollerini değil ama futbol aklını arıyoruz, önemli bir kozumuzu kaybettik.

İlginç olan ise, Necati Ateş'in kariyerinde birçok bahar var. Bazı futbolcular için, ikinci baharını yaşıyor der ve orada bırakırız ama Necati Ateş adına bahar sayısı çok fazla.

Real Sociedad'dan Antalyaspor'a gelişi mesela. Galatasaray'ın paralı sürgün hayatında geçirdiği günler sonrası Antalyaspor yolunu tutmuştu ve onun üzerinde herhangi bir beklentim yoktu. Ama o, Antalyaspor forması giydiği sezonlar içerisinde, Antalyaspor tarihinin Süper Lig'de en çok gol atan futbolcusu da oldu, takımın da olmazsa olmaz isimlerinden biri de oldu. Necati Ateş geçen sezonun devre arasında Galatasaray'a geldiğinde Antalyaspor'un yaşadığı sıkıntıları hatırlayın.

Üçüncü bahar Galatasaray'la geldi. İkinci dönüşlerin pek hayırlı olduğunu düşünmem ama Necati Ateş geldiği gibi net bir şampiyonluk hamlesi olduğunu gösterdi.

Üstelik bunları yaparken yaş 32-33 hattında ama gösterdiği etki 25-26 yaşında bir futbolcunun gösterdiği etki. Buna tecrübe farkı diyemeyiz, bunun adı kalite farkıdır.

Şimdi de dördüncü bahar Eskişehirspor'la. Galatasaray'da futbolu bırakır derken, gerçekleşen forvet transferleri sonrasında daha fazla oynayabilmek adına Eskişehirspor yolunu tuttu. Biraz da geleceğini garanti altına alma yolunda attığı adımdı aslında, daha iyi bir sözleşme aldı ama takımın tecrübe yüzü olur derken bir anda hücumun en önemli yüzü durumuna geldi. Bu sezon attığı gol sayısı 9, gol krallığında da iddialı.

Rekorları peşi sıra geliyor, 2012 yılında çıktığı 35 maçta 19 gol attığını görüyoruz. 100'ler kılübüne girmesi, Galatasaray formasıyla 50 gol barajını geçmesi, Antalyaspor lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu olması ve bu formunu devam ettirirse de yakın zamanda lig tarihinin en çok gol atan 8. futbolcusu olarakta kendisini izleriz.

188 gollü Serkan Aykut'u geçmek zor ama 146 gollü Fevzi Zemzem geçilebilir. Arada 16 gollük bir fark var ve 7 gol atması durumunda da {bu rakam 6 da olabilir} en çok gol atan 10 isimden biri olacak.

Baharların sayısını sayamıyoruz gördüğümüz gibi, arada geçen kayıp bir dönemi var ama 30 yaşından sonra gösterdiği bu yükselişin adı da kalite...

2 yorum:

  1. Bu sezon -geçtiğimiz sezona göre- baskılı oyun ortaya koyamıyoruz.Bunun ana nedeni ileride top tutma becerisi olmayan santraforlarımız.Necati hiç bir zaman klasik santrafor olmadı , ileride tuttuğu toplarla takımın yarı sahaya yayılmasını ve baskı kurmasını sağlıyordu.Bu sezon Necatinin gitmesi zevkli futbolumuzun kaybolmasına neden oldu.Tabi ki oynadığı zamanda eleştiriler fazlaydı ona karşı ama görevini en iyi şekilde tamamladı.Yolun açık olsun Golcü..

    YanıtlaSil
  2. iddia ediyorum necati bu sezon kadroda olsaydı ligde 5 puan fazla toplar kupada da yolumuza devam ederdik.geçen sezon necati çok katkı vermedi diyen çarpılır.kazandığımız deplasman maçlarının yarısını bu adamla kazandık. istermisiniz terim gene çağırsın devre arasında neco yu :) zaten culio ile necati yi ne demeye yolladıysa..
    Bu arada 2009 ocağında Denizli nin şampiyonluğu getiren diğer transferi de Ernst tir,onun da hakkını teslim etmek lazım :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir