9 Ocak 2013 Çarşamba

Büyük Bir Transfer Başarısı


Çok önemli bir transfer başarısıdır bu, karışık gündem içerisinde es geçilmemesi gereken bir durum. Hep hayalini kurarız bu düzenin, bu tip transferlerin. Genç futbolcuyu alırsın, parlatırsın ve çok önemli rakamlara yollarsın. N'diaye'nin Sunderland transferi ülkemiz adına bu gerçeğin tekrar akıllara getirilmesi adına önemli bir durum.

Bursaspor'un transfer politikasını hep eleştirdim, eleştirmeye de devam edeceğim. Ama N'diaye konusunda çok büyük bir başarıya imza attılar. Geçen sezon transfer edildiğinde Fransa u21 takımının kaptanıydı ve iyi bir potansiyeli ülkemize getirdiler. Aynı hamleyi Svensson'da da denemişlerdi ama o tutmadı. N'diaye ise iyi uyum sağladı ülkeye ve geçen 1.5 sezonda da Bursaspor'un en sevdiği futbolculardan biri oldu.

Sağlam bir potansiyel, güçlü bir ön libero, yaşı da 22. Bursaspor bu süre zarfında Avrupa arenasında yer almamasına rağmen N'diaye göze giren bir futbolcu oldu, Bursaspor bu anlamda 1.5 sezon içerisinde N'diaye transferini gerçekleştirdiği fiyatın 2 katı bir para kazanıyor.

4.8 milyon avro büyük bir rakam, bugün hangi takımımız böyle bir paraya Avrupa'ya futbolcu ihraç edebiliyor. Tek tük gördüğümüz transferler bunlar ama olması gereken bu, N'diaye tekrar hatırlarrı bunu bizlere.

Bursaspor'un bundan sonra yapacağı hamleyi de merak ediyorum. İyi bir para kazandılar ve bu parayı nasıl değerlendirecekleri önemli. Biglia'dan Lawal'a kadar uzanan garip ve çelişki dolu bir ön libero transfer listesi var ellerinde.

N'diaye nin yeri dolar dolmasına ama Bursaspor'un yapması gereken, geçmiş yazılarda da belirttiğim gibi şampiyon bir takıma yakışan hamleyi yapmasıdır. Biglia bu tip bir transfer olur...

3 yorum:

  1. biglianın ndiaye nin transferinden gelen miktar ile alınabilmesi çok zor.

    YanıtlaSil
  2. zaten bu finansal getiriler insanların futbola bakış açısını değiştiriyor..

    YanıtlaSil
  3. Ndiaye'den gelen paranın dörtte birine alınıp sekiz katına satılası bir oyuncudur Lawal.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir