2 Şubat 2013 Cumartesi

Asıl Sorun Sürekli Lider Olmak Mı?

Galatasaray adına en çok konuşulan konu Burak Yılmaz olacak. Bu maç oynamaması gerçekten ilginç oldu, bana göre de bir hatadır. Şu fotoğrafta bu açıdan maçın fotoğrafı olabilir.

Son 4 sezondur Bursa'da kazanamayan bir Galatasaray vardı ve 4 sezonun ardından gelen bir beraberlik oldu bu. Olaya böyle bakınca teselli kaynağı bulabiliriz ama şu ortamda, bu maç kazanılmalıydı bana göre. Kazanamıyorsan kaybetme diyeceğimiz bir maç, maçın haline göre ama bazı hatalarda ısrar edilince üzülüyoruz.

Sneijder'i bu maçta 11'de bekliyordum, onun 11'de başlamaması benim açımdan büyük sürpriz. Onun hazır olmayan görüntüsünün bile sahada olan çoğu futbolcudan iyi olduğunu düşünüyorum. Farkını da ortaya koydu, pasları, koşuları gerçekten çok etkili ve fark yaratan cinsten.

Bursaspor adına önemli bir maçtı. Alınan puandan öte, oynanan futbol, gösterilen mücadele için söylüyorum. Kaos ortamı yaşıyorlar ama taraftarları onları yalnız bırakmadı, tepkiyi maçın sonuna bıraktılar, maç anında takımın yanındaydılar. Bu açıdan onlara bir alkış.

Belluschi de acayip bir adam, bu sezon Bursaspor'da farkını koyan bir futbolcu. Hem hücumda, hem savunmada etkili, topla çıkışları mükemmel, şutları müthiş etkili. Batalla'nın bir adım önüne çıkan bir performans koyuyor ortaya ve bu takım gelecek sezon bu iki futbolcunun üzerine iyi bir takım inşa etmelidir.


Muslera'ya da bir artı. Müthiş bir karakter, fotoğraftan bunu görebilirsiniz. Karakterin yanında, bugün bir puan aldıysa Galatasaray, bu Muslera'nın sayesinde. Pinto'nun golünde acaba o kafayı çıkarabilir miydi diye sormadım değil ama ikinci yarıda yaptığı iki kurtarış maçın tüm seyrini değiştirdi.

Dany'i de anmadan olmayacak. Galatasaray'ı yakacağı zaman gelecektir, bugün ucuz kurtardı. Risk alıyor, risk almadan ben olamam diyor eyvallah ama takımı yaktığında, ertesi hafta için şu oynamalı diyebileceğimiz bir isim yok arkada, yine Dany oynayacak. Dany'nin kalitesini beğeniyorum ama gereksiz risk alma huyu değişmeyecek, bir noktada bize pes dedirtecek.

Emre Çolak ise böyle devam ettiği sürece, yakndır onun için de Mustafa Sarp, Barış Özbek vari videolar hazırlanır ve giderken de bu videolar ortaya çıkar. Bir genç futbolcunun gelişememesini izliyoruz, hızla aşağı inen bir çizgisi var. Fizik güç sıfır, pasları yerine ulaşmıyor, tercihleri hatalı. Bunlar da yoksa, neden Emre Çolak oynuyor?

Fatih Terim'in bir yorumuna da takıldım bu arada. Çift forvetin önüne Sneijder'i almak risk olabilir, orta sahayı rakibe bırakmak istemedim dedi. 4-3-1-2 hayali bu noktada suya düştü diyebilirim, Drogba tek forvet olacak sanki. Burak Yılmaz kanat forvet olarak mı kullanılır bilemiyorum ama Drogba tek başına birçok sorunu çözer ama bazı isimleri de kenarda tutmak fazla lüks olmaz mı?

Hala lider olmak güzel ama bazen de düşünüyorum, bizim asıl sorunumuz sürekli lider olmak mı diye? Her şartta lideriz ve lider olduğumuz sürece, bu tip maçlara fazla odaklanamıyoruz gibi, bu da istikrarın önünde en büyük sorun gibi.

5 yorum:

  1. Benimde senin aksine en büyük korkum 4-3-1-2 bu sistem 10 yıl öncesinde kaldı artık bir düşünsene sol koridoru Selçuk un kontrol etmeye çalıştığını bence çok fazla yük bindirmiş olurduk üstüne ki zaten hamal gibi kullanıyoruz. Bizim ne yapıp edip Selçuk u oyunun merkezinde tutmamız lazım. Ayrıca ben Drogba nın öyle devamlı 11 de tek forvet oynatılıcağını zannetmiyorum Burak la değişmeli olur dönem dönem de Sneijder solda kullanılır ( ki bence onunda oyunun merkezinde olması gerek) ve Drogba-Burak ikilisinin forvette görürüz. Burak ın sağ önde kullanılması dediğin gibi bir alternatif ama Fatih hoca biricik futbolcusu Hamit i nerde oynatıcak o zaman:)))

    YanıtlaSil
  2. dünyanın her yerınde soyle bır gercek varkı Terim tarzı teknık adamların donemı sona ermıstır bunun bır cok ornegı vardır haftalardır pas yapamayana bır takım attıgı gollerın tamamı karambolden gelmıs calısılmıs hıc bır organızasyon yok ve Terim cıkıp jk macında muthıs oynadıkta cık ta cuk ta gıbı seylerle odak degıstırmeye calısıyor artık bu tarz teknık adamların donemı bıtmıstır yenı nesıl teknık adamlar kloopp ve guardıoladır bu tarz teknık adama ıhtıyacımız var bu brı gercektır. her zaman soyledım yıne soyluyorum Terim kendısını Galatasaraydan cok yukarılarda goren egoıst bır kımlıge burunmustur. rakıplerimizin basarısızlıgı olmasaydı bugun kendısı cok baska bır konumda olabılırdı. zaten boyle devam ederse fazla uzun surmeyecektır kendısının takımdan gonderılmesı futbol lıgımızdekı en ıyı hucum hattına sahıp kadromuz var fakat calısılmız organıze bır tane golumuz yok sampıyonlar lıgınde burak yılmazın kısıles gollerıyle gruptan cıkmayı basardık sanslıyız kı karsımıza shalke cıktı. her ne olursa olsun Terımın egoıst tutumundan sıkıldım Galatasaray onun yapbozu degıldır kendısıne tanınan ımkanlar ne skibbe ye tanındı nede frank rijkaard a ve o hala dogru durust futbol oynatamıyor hep merak ettıgım bısey vardır bu takım haftalardır antreman yapıyor organıze bır tane bıle atagımız yok sanırsam hep bırlıkte toplanıp pıknık yapmaya gelıyorlar Terimde kutu kutu pense oynatıyo olsa gerek !

    YanıtlaSil
  3. çift forvet oynamak bence sorun değil.lakin sorun şuruda.bu forvetlerden 2 si (umut-burak) topla dar alanda iyi oyuncular değil.elmander ise bu ikisinden biraz daha iyi ama yeterli değil.böyle 3 forvetin varsa drogba ilaç gibi gelir sorunun çözümüne.başka bir çözümde tek forvet oynaması.birçok maçta da gördük ki tek forvete dönünce oyunun hakimi oluyor galatasaray.manu maçının 2.yarısı buna en güzel örnek.takım daha iyi paslaşıyor pas yeteneği çok olan oyuncuların olmasıyla.
    yekta -selçuk-snejder üçlüsü ideal gibi gözüküyor.amrabat-drogba-emreçolak ileri üçlüsü olabilir.

    YanıtlaSil
  4. emre çolak bence çok iyi yetenek.lakin 4-3-3 dizilişinde daha etkin olabilir.

    dany büyük takım oyuncusu.topu oyuna iyi sokuyor.yıllardır demiyormuyuz topu oyuna iyi sokan stoper olması lazım diye.şimdide risk alıyor diye eleştiriliyor.ilginç.

    ne burak yılmaz ne umut bulut ne de elmander kanat-forvet oyuncu tiplemeleri değil.dar alanda yetenekli değiller.üçünü toplasan münihli müller etmiyor.

    YanıtlaSil
  5. şu son maç yorumları ardından fatih terim'in kafasında trasnferler sonrası bile bir 4-4-2 varmış gibi geldi. solda sneijder'in olduğu, ve bol bol geçen seneki kanatlar gibi içe kat ettiği, ileride drogba - burak ikilisi ile gol aranacağı bir 4-4-2. aslında hamit'in de gerçek bir kanat olmadığı düşünülürse geçen seneki 4-4-2 tarzı bir oyun benimsenmesi mantıklı olabilir.

    tabi bu sistemde riera'nında defansif yönü zayıf olduğundan sol içte melo'nun konumlandırılıp sık sık o koridoru defansif olarak kapaması zorunluluğuda ortaya çıkacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir