21 Şubat 2013 Perşembe

Seviyenin Şampiyonlar Ligi Olduğunu Hatırlamak Lazım


Seviyenin Şampiyonlar Ligi olduğunu tekrar hatırlamak lazım. Schalke 04'ün eksikleri, konumu üzerinden çok konuştuk. Seviyenin farkına vardığımızı düşünüyorum, rakip tehlikeli, Galatasaray'a ters gelecek bir yapıya da sahipler.

Akhisar Belediyesi maçında da zor duruma düştük, hücum oynamaya çalışırken çok fazla kontra veriyoruz ve rakipler hızlı kanat oyuncularıyla etkili oluyorlar. Zaten herhangi bir bek savunmamız yok, stoperler de hızlı ve hamleli oyuncular belki ama hataya müsait isimler. Akhisar bu cezayı kesemedi ama Schalke 04 çok rahat kesti ve buradan galibiyetle de ayrılabilirlerdi.

Maç öncesi de yazmıştım, dengeli bir oyun şart, yerine göre 0-0'a bile razı olmak. 0-0 kötü bir sonuç olmazdı diyebiliriz, gol yememek önemliydi. Antalyaspor karşısında dengeli bir oyun oynamıştık aslında, fazla pozisyona girmedik belki ama pozisyon da vermemiştik.

Schalke 04'ün en büyük artısı yaptıkları pres oldu, maç boyunca nefes aldırmadılar, Galatasaray'a oyun kurma imkanı tanımadılar. Galatasaray da topu hücumda tutamadı. En önemlisi ise, Galatasaray'ın da tempo istemesi, topu her aldığında hızlı çıkmak istemesi. Bu rakibin ekmeğine yağ süren durumdu, pas oyunu denemedi Galatasaray, tempoyu düşürmek istemedi. Tempo oyununda da kanat etkisi gerekir ama bizim için böyle bir etki söz konusu değil.

4-3-1-2 gibi bekliyordum formasyonu ama 4-4-2 izledik. Sneijder ve Hamit Altıntop'u kanatlarda düşündü Fatih Terim ve formasyonda da ısrar etti. Amrabat'ın ikinci yarıda oyuna girmesi kanat etkinliği adına bir çabaydı ama beklenen hücum etkisi gelmedi, biraz savunmada Farfan yavaşlatıldı bu sayede ama hücumda hiç organize olamadı, top tutamadı Galatasaray.

Hücumda organize olmak adına Sneijder ya da Selçuk İnan gibi isimlere bakarsınız. Sneijder'i kanatta kullanmak bunun için bir engel oldu, buna rağmen atılan golde topu kapan ve aksiyonu başlatan isim o, Hamit Altıntop'un direkten dönen topunda da aynı şekilde. Selçuk İnan ise yalnız kaldı derken organize olamadık.

Burak Yılmaz koşularıyla rakip savunmayı yıpratmayı denedi ve etkili de oldu. Drogba ise belki beklenen etki olan hücumda top tutma işini yapamadı ama sürekli ince düşündü, etki yarattı. Ama üç kişiyle maçı kazanmak çok güç, Schalke 04 kontra ataklarda inanılmaz organize olabilirken, Galatasaray ise sürekli rakibi kovaladı ve kötü düzeninde çok ısrar etti.

Her iki takımın da ortak noktası kötü savunmaları aslında. Deplasmanda oynanacak maçta bana göre roller değişecek ve deplasmanda çok daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Biz de yerine göre kontra takımı olabiliriz ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanlarda çizdiğimiz görüntü ortada. Bu yüzden de imkansız diye birşey yok, tur hala ortada.

Jones cezalı duruma düştü mesela, bu Schalke 04 orta sahası adına büyük handikap. Bu tip handikapları çok iyi değerlendirmemiz ve iyi hazırlanmamız gerekiyor. Ben ümitliyim...

10 yorum:

  1. Sneijderin oyundan çıkması müthiş bir teknik hatadır

    YanıtlaSil
  2. galatasaray ın yediği gole bakın
    hiç bir çeyrek final takımı bu golü yemez
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. macı gectim de sen avrupaya arenasındasın türkiyenin en büyügüyüm diyorsun hangi akla hizmet mac önce mustafa sandal esliginde fener aglama söylüyorsun? bir ben miyim bundan rahatsız olan ? bunu kim caldırıyor yönetimin fikri oldugunu düsünmek dahi istemiyorum ultraslanın sacmalaması olduguna inanmak istiyorum
    bu rahatsızlıgımı klübe duyurmanın bir yolu var mı bilen biri söyleyebilir mi ?
    ha birde cehenem cehenem diyoruz son ondak staddan ses cıkmıyor nerede bu ultraslan 2 pankart acarak 2 arabesk takımı uyutan sarkı yaparak büyük taraftar toplulugu olunmuyor

    YanıtlaSil
  4. Melo felaket işler yaptı...Yedimiz golde adamı takip etmiyor,yetmiyor Sabri'nin eline çarpan toptaki vuruşu yapan adamı da takip etmiyor başka bir pozisyonda,resmen rölanti oynadı arkadaş kaç haftadır oynamıyorsun yorgun değilsin iyi kötü maç kondisyonun var neden kovalamıyorsun kimseyi neyin rölantisindesin,adam ön libero olacak birde,bu nedir arkadaş Akhisar maçı oynuyor sanki adamın ruhunu çekmişler...Amrabatı alıyorsun iyi tamam anlarım hucum sürekliliğini kessin top ileride kalsın diye adam 10 dakika varlık gösterdi sonra yok...Bu takım gider Almanya'da yener,yener yenmesine de bazı şeylerin değişmesi lazım...

    YanıtlaSil
  5. Güzel yazı özellikle son kısmına katılıyorum benden turdan ümitliyim bu sene zorun altından kalkmasını hep bildik. Yanlız hiç kimsenin bahsetmediği o berbat zemin nedir öyle gerçekten hiç yakışmıyor ara dönemde değiştirildi ama futbolcular patenci gibiydi maç boyunca... İşin enteresan tarafı Schalke kötü zeminden bizim kadar etkilenmedi eksik şöyle böyle dediğimiz takımın ne kadar organize olduğunu ve neredeyse her hücumlarında tehlike yarattıklarını gördük umarım Fatih hoca bu maçı futbolculara bol bol seyrettirir...

    YanıtlaSil
  6. Jones olmayacak muhtemelen yerine Barnetta oynayacak yani daha farklı bir oyuncu..

    YanıtlaSil
  7. Hocanın artık 4-4-2 ısrarından vazgeçip takımın hücumda etkinlik kuramama sorunsalına çözüm bulması lazım. aslında tercih yapması gerekiyor.
    ya antalya maçındaki gibi 4-4-1-1 oynayıp iyi kapanan, devamlı pres yapan ama az pozisyona giren bir takım mı olacak yoksa özllelikle kendi sahasında arkasına taraftar gücünü de alıp rakip üzerinde baskı kuran, rakip yarı sahada oynayan bir takım mı olacak?

    Sneijde ve drogba öncesinde elinde ikinci tercihi yapacak enstrumanlar yoktu. kanat oyunu oynamak istediği için amrabat ve hamiti almıştı ama onlardan da beklediği verimi alamayınca hücumdaki sıkıntı devam ediyordu.

    ama şimdi Drogba ve Sneijder gibi topu ileride tutacak, rakip sahada baskı kurmanı sağlayacak adamlar var. üstelik melo gibi dönen ikinci topları, reboundları toplayabilen, ve atak devamlılığını sağlayabilen bir ön liberon da var. Galatatasaray sezon başından beridir iç sahadaki muhteşem tarafatar ve ambians avantajanı kullanamıyor. Çünkü taraftarı harekete geçirmek için sahada peş peşe atamk yapmanız ve akın devamlılığı sağlamanız şarttır. Bunu bir kere yaptınız mı domino etkisi gibi bu sefer taraftar da bu baskıya yardım eder. Örn: Manchester maçındaki gol öncesi melonun atağı ve taraftarın kurduğu baskı rakibi hataya zorladı. Schalke maçında bir kez olsun bunu yapamadık.

    2 yıldır TT arenadaki bu anlamda oynanmış en iyi maç, geçen sezon Aralık 2011 iç saha fenerbahçe maçıdır. Muhteşem bir ilk yarı ve taraftarla bütünleşen takım resmen yarı sahayı geçirtmemişti.

    Sonuç olarak hoca sneijder sol açık veya sol iç, sabriden sağ bek, hamitten sağ kanat yaratma sevdasından vazgeçecek. herkesi oynaması gereken yerde doğru formasyon ve taktikler oynatacak.

    ya 4-3-1-2 veya 4-2-3-1. her ikisi sistemde de sneijder forvet arkası, ortada melo ön libero selçuk sağ iç ve emre çolak veya engin baytarın sol iç oynaması gerekir. Hamitin bu sistemde takımı inanılmaz yavaşlattığı, pas alışverişine girmeyim atılan her topu kara delik gibi emmesi akıl alır gibi değil. emre çolakı her zaman kanatta veya sol açılta değil sol içte oynatmanın hem pres, hem top çalma hem de pas alışverişine girme ve pas istasyonu olma adına iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. olmazsa engin olmazsa yekta denenmeli.

    gerideki 3'lünün sol ve sağ içte oynayan oyuncuları da sol ve sağ beke yardım edecekler aynı şekilde melo da atağın yönüne göre bunu yapacak.

    Galatasaray'ın başka şansı yok. eğer bunu başarırsa öndeki müthiş hücum gücünü etkin kullanı top ileride kalır, riera ve eboueyi de hücuma atar onlarla da zenginlik kazanır hücum.

    umarım hoca bu taktikle 3 hafta takımı oynatır ve sonucunu alır.

    YanıtlaSil
  8. zachpaulsen'e kesinlikle katiliyorum. Sistem bu olmali. Maceraya gerek yok. Ve eger birilerinin futbolu donusecekse bu dunya yildizi Sneijder'in sol acik olmasi degil maca konsantre olmayi ogrenecek olan Emre ve de gerektiginde sol ic oynamak icin savunma, pozisyon bilgisi ogrenecek Amrabat olmali. Bunlari da genc yasinda kendine katarsa mevcut surat ve gucu ile super bir oyuncu olur. Yoksa sadece sol kanatta uzaktan orta yapan bir adam olarak kalir.
    Takimin en onemli sorunu olan yerlesim problemi cozuldugunde gol yollarini rahatlatabiliriz. Maclarda one gecsek bile rakibi oyundan dusurecek 2., 3. golleri atamadigimiz icin macin icinde kaliyorlar ve kaza bela goluyle puan kaybi oluyor. Daha verimli hucum sampiyonluk ve tur getirir.

    YanıtlaSil
  9. yazı ıcın tesekkurler Burak yanlız sahada bır kac artıstık hareket dısında gezınmek ıle ılgılenen lakayd ve umursamaz bır futbol sergıleyen ukala melo yu es gecmene sasırdım acıkcası melo ön libero oynuyo ama ceza sahamızda kı tehlıkelı posizyonların tamamında olması gereken yerde yok macı tekra ızleyın kalemızde o kada tehlıkelı posızyon olurken melo cok umursamaz bır sekılde ortalıkta dolasıyo yedgımz gol ıse melonun takım oyuncusu olmadıgının bır gostergesı arkadasının hatası olabılır melo o posızyonu takıp etse belkıde o gol olmayacak ama cok gormuyorum egoıst Terim adaletsızlık yaptıgı ıcın daha cok ılahı adaletle cezandırılacaktır oynadıgı her macta canını dısıne katıp takım ıcın kosan mucadele eden yektayı bır cırpıda terbıyesız melo ıcın kesıyor ya onun futbol bılgısınden suphe etmeye basladım artık turu gecersek bu tamamen oyuncuların bıreysel basarılarıdır hala soyluyorum haftaladır organıze bır golumuz yok ne yapıyor bu terım antremanlarda merak edıyorum ılk yarıda ne kadar posızyon verdıysek o kadarda posızyon bulduk her posızyon baslagıcında da wesley ve selcuk var sen tutup wesleyı cıkartıyorsun artık terimi tartısmıyorum bence bu kadro ona cok agır haftalardır organıze bır atak yaptıramıyosan melonun olması gereken yerde olmadıgını goremıyosan wesleyın ılk yarıda yaptıgımızz butun hucumları baslattıgını goremıyosan bırak bu ısı dusuncem de ınancım tam terim tarzı teknık adamların donemı bıtmıstır adam zemınden sıkayet edıyor sankı S 04 baska sahada oynadı adamlar takır takır pas yapıyo sagdan soldan ortadan sahanın her yerını kullanıp pas yaptılar bızım takım sadece ızlıyo yok bızım takım baska sahada s 04 baska sahada oynadıysa terım haklı helal olsun boyle rezıl futbol ızlettıgı ıcın terıme helal olsun melo gıbı sorumsuzu ızlettırdıgı ıcın terıme helal olsun yektanın hakkını yedıgı ıcın terıme.. hala meloyu takıma yazanlara sasıyorum acıkcası.. bu takım 4 3 1 2 oynayacaksa orta 3 lu hamıt melo selcuk olmaz 3 de agır oyuncular olursa selcuk yekta emre olur cabuk ve pas yetenegı fazla olan 3 ısım neyse uatmaya gerek yok saygılar wesselam........

    YanıtlaSil
  10. tur kesinlikle ortada,hatta defans bireysel hatay yapmassa bize yakın. Meloya bu kadar kredi fazla artık kulübeye gitmeli,biraz cesur bir 11 olur mu bilmiyorum ama gollü beraberliğin bile bize yarayacağınnı düşündüğümüzde 11miz bu şekilde olmalı:Muslera-eboue-dany-semih-riera-hamit-selçuk-amrabat-burak-sneijder-drogba!! kanatlar amrabat ve burakta olur,melonun görevini hamit yapar eğer öne geçebirsek bu kadar darmadağın eder schalkeyi ama geriye düşersek o zaman işler çook zor olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir