31 Mart 2013 Pazar

Burak Yılmaz'a Ne Yorum Yapmalı?


Yeni formasyonla birlikte, futbolcuların da seviyesi yükseliyor. Melo toparladı, Selçuk İnan sol iç orta saha rolünü mükemmel uyguluyor, Hamit Altıntop orta sahada daha etkili, Sneijder oynaması gereken yeri buldu, Drogba faydalı derken en büyük farkı Burak Yılmaz yaşıyor.

Drogba, geçen sezonki Necati Ateş rolünde aslında. Orta sahayla bütünleşebiliyor, gezerek oynuyor ve Sneijder'le birlikte forvetin arkasında oynuyor sanki. Gol atmaktan öte, asıl odağı Burak Yılmaz'a gol attırmak ve arkasında bu kadar kaliteli ayağı bulan Burak Yılmaz'ın da geldiği seviyeyi büyük bir mutlulukla takip ediyoruz.

Yeni formasyona yönelik tek eleştirim şu olabilir. Sneijder oyundan çıktığında, oyuna giren isim kanat ağırlıklı oluyor. Amrabat girerdi normalde, bugün Riera tercih edildi. 4-4-2'e dönüyor bir anda düzen ve 4-1-2-1-2 formasyonunun devamlılığı gelmiyor oyun içerisinde. Bu tip tercihler yapmak yerine, Emre Çolak'ı Sneijder'in alternatifi olarak düşünmek daha doğru sanki. Sneijder herhangi bir maçta oynamadığında, komple bütün formasyon mu değişecek?

IBB karşısında rahat bir ilk yarı oynadık, skor avantajıyla da ikinci yarıda oyunu fazla zorlamadık. 70'lerden sonra da IBB hücumları gelmeye başladı. O an gelecek gol, takımı paniğe sürükleyebilirdi, 2-0'ın garanti bir skor olmadığını biliyoruz. 70'den sonra Hamit Altıntop'un aldığı sorumluluğa takıldım aslında, özellikle de işin defansif tarafında. Melo da çıkmıştı çünkü, Hamit Altıntop tüm orta sahayı toparlayan isim oldu.

Burak Yılmaz'ın, onun hakkında olumsuz düşünenleri düşürdüğü durum bir yana, daha ötesi Hamit Altıntop için kötü konuşanların, Hamit Altıntop tarafından düşürüldüğü durum aslında büyük olay.

IBB cephesinde konuşulacak pek birşey yok. Bülent Korkmaz göreve geldikten sonra müthiş bir toparlama gösterip, iyi de futbol oynuyorlardı ama Webo ve Gökhan Süzen ayrılıkları sonrası tüm düzenleri bozuldu. Onlar adına hücum sadece Zenke'ye bakıyor neredeyse. Zenke de benim beklentimi aştı aslında ama bu maç Holmen'in de olmaması rakibin elinde bir silah bırakmadı. Kontrayı denemek istediler, ona da Galatasaray'ın temposu müsade etmedi.

Fikstür avantajı da büyük. Real Madrid maçlarını olması gereken aralıkta oynayacağız. IBB maçını rahat atlatmak önemliydi, bunu başardık. Mersin İdman Yurdu maçında da çok abartmadan, rotasyon hamleleri gelebilir, çok uygun bir maç çünkü. Selçuk İnan ve Riera cezalı duruma düştü zaten, bu cezalar çok güzel bir zamana denk geldi.

1 yorum:

  1. ilk yarıda burak yılmaz'ın en çok eleştirildiği kendini kolay yere bırakmak konusundakini gelişimini gösterir initelikteki can aratla olan rallysi

    hamit altıntop'un kaptırdığı hemen her topun peşinden gidip bu topları geri kazanma çabası (ki çoğunu gerçekten kazanabildi de)

    drogba'nın üstün saha görüşü

    melo'nun özellikle sağ kanada denediği uzun mesafeli isabetli paslar

    eboue'nin yeninden form tutması

    hakan balta'nın şu maçta bile sırıtabilecek derecede kötü oynaması

    kanatsız bir formasyon sıkıntı olur mu düşüncelerimin tamamen yersiz çıkması

    maçtan aklımda kalanlar kısaca bunlar oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir