8 Mart 2013 Cuma

Galatasaray'ın Klişesi; Skor Gelmedi Mi, Kanatlara Yayılalım


Drogba'yı gören doldur boşalta bağladı futbolunu. Bizim futbolcuların kafasında nasıl bir Drogba algısı var bilmiyorum ama Drogba'yı gören topu Drogba'ya doğru havalandırıyor. Drogba'yı değil de John Carew'i transfer ettik sanki. Twitter'da bir arkadaş da şöyle dedi ''sen insaflı bir benzetme yaptın, sanki Mehmet Yıldız takımdaymış gibi oynuyoruz'' diyerek. Çok da haklı.

İlk yarı oynadığımız futboldan keyif almayan yoktur sanırım. Sezonun en iyi futboluydu belki de. Antalyaspor maçında da futbolu övmüştüm mesela, 4-4-1-1'i nasıl iyi kullandığımızı söylemiştim ama Gençlerbirliği maçının ilk yarısında hücum anlamında daha büyük verim vardı. Pozisyonlara giren, direkleri döven bir Galatasaray. İlk yarıda da bu iş bitebilirdi, Burak Yılmaz boş kaleye golü atsa belki başka şeyler konuşuyor olurduk.

Bu futbolun da getirisi sabretmektir, sabırlı olacaksınız, paniğe hiç gerek yok. Maalesef Galatasaray'da bir klişe oluştu. Skor mu gelmedi, hemen oyunu kanatlara yayalım felsefesi. Bu felsefenin de temel oyuncusu Amrabat ama Amrabat'ın oyuna dahil olupta kanatların süper işlediği çok fazla maç izlemedim.

Amrabat klişe bir futbolcu aslında. Solda topla buluşuyor, sağa çekiyor topu ve ortalıyor. Gol olursa ne ala, Şampiyonlar Ligi'nde böyle asistleri var ama bu mudur oyunu kanatlara yayma düşüncesi?

Sabredeceksiniz, başka yolu yok. Gol elbette gelecekti, futbol bu ama iddialı konuşayım. Gelmeme gibi bir lüksü yoktu. Emre Çolak maçın adamlarından biri mesela, sahada basmadık yer bırakmamış. Neden çıkar? Ya da Sneijder. Orduspor maçında çok mu farklı oynuyordu, hayır. Ama attığı golü izledik, bu tip isimler en kötü anında bile büyük oynadıkları zamanı yaratırlar. Sen Sneijder'i bu anlarda oyundan alıyorsan büyük hata yapmışsın demektir.

Bu değişikliklerin ardından, sistemi de 4-4-2'e getirmek Galatasaray'ın ipini çekti. Gençlerbirliği kenarlardan hızlı gelmeye başladı, o ara golü buldu derken işi bitirdi. Tebrik etmek lazım.

Penaltının da penaltıyla yakından uzaktan alakası yok, bunu söyleyelim önce. Penaltının kaçması da çoğumuzu memnun dahi etmiştir ama penaltı zemin yüzünden kaçıyorsa sinirlenmemek elde değil. Kendi sahamızda rahat oynayamıyoruz, şampiyonluğa oynayan takımın yaşadığı handikapa bakın.

Geçen hafta Eskişehirspor maçının son dakikasında frikiği Selçuk İnan'ın atmadığı gibi, bu maçta da penaltıyı Selçuk İnan'ın kullanmaması da konuşulması gereken, önemli bir sorun, onu da ayrı bir yazı konusu yaptım. İşin özü, kaybedilmemesi gereken bir üç puan. Beşiktaş, Trabzonspor karşısında kazansa fark 2, herşeyin de özeti bu.

6 yorum:

  1. Eboue: müthiş oynadığın bir maçı saçma sapan bir faul alırım hevesiyle bizim adımıza noktaladın.
    Hamit: kardesim gusül mü alıyorsun kurban mı kesiyorsun bilmem ama yeter zamanında ilie de direkleri çok dövdü ama atmaya baslayınca durmadı. Sana antrenmanda sürekli direğe vurdurma oyunu mu oynatıyorlar. Bir yerde patla artık yoksa elimizde patlayacaksın.
    Burak: bir maç öyle goller atıyorsun bir maç topa düzgün kafa bile vuramıyorsun. Drogba ya şişirilen topun nereye ineceği belli sen kesinlikle yoksun orda. Bir de rakip defanstan faulsüz top almayı baskı kurmayı artık ögren gözünü seveyim.
    Amrabat: hayal kırıklığın had safhayı coktan astı ama seni aldıranlar tükürdüklerini yalayamadıkları için hala oynuyorsun bu takımda.
    Gökhan zan: bu kadar güzel oynadığın macta dany yi artık kesti dediğimiz maçta yapmasaydın da o hareketi bizi dany ye muhtaç bırakmasaydın.
    Hakem: ordu macının hakemi kötü denildi ama o bunun yanında collina olurdu. Orta sahada her pozisyon faul saçma sapan penaltı penaltı sonrası saldıran oyunculara kırmızı yok. Tek doğru kararın golde eboue nin saçmalamasını görmendi
    Gelelim fatih hoca : cm de bile korneri kim atar nerden serbest vuruş olursa kim kullanır penaltıyı kim atar bellidir. Hatta 5 yedek bile belirlenir. Bir pozisyon oluyor riera, hamit, sneijder, selçuk topun basında . Drogba girince zaten o kimseye vermiyor çok mu zor bunu belirlemek Allah aşkına. Yazıda da belirtildiği üZere mükemmel ilk yarı 60 da mecburen amrabat yokmu baska değişik taktik burak sana sonuna kadar katılıyorum senenin belki en güzel futbolunü oynarken beden taktik bir anda kanatlara dönüyor anlamak mümkün değil. Schalkeye bu sistem oynasınlar ama forvet drogba olsun bence.
    Bir hafta sonu daha kahır dolu gececek bjk ve fb puan kaybetmezse

    YanıtlaSil
  2. Bizim için ligin ikinci yarısı yaptıklarımızın özeti kaş yaparken göz çıkartmak bu kadar basit...Zemin yapalım dedik daha kötü hale getirdik,transfer yapalım dedik takım düzenini bozduk...Şimdi herşey muallak herşey olabilir...Ligide kaybedebiliriz,şampiyonlar liginde turlayıp ligide kazana biliriz ama öngörü artık sıfır...Gidiyoruz bir bilinmeze...

    YanıtlaSil
  3. Selçuk İnan bu takımın beynidir,kalbidir.Oyun içinde birisi sorumluluk alacaksa geçen 1.5 yıl bize göstermiştir ki bu isim kesinlikle Selçuk İnan olmalıdır.Bu takıma giren herkes bunu bilmeli.İsterse Drogba olsun fark etmez.Burası Galatasaray buranın patronu İNAN !

    YanıtlaSil
  4. Sneijder ve Drogba'nin zamansız ve yersiz transfer olduklarını düşünenlerdenim. İyi işlemeye devam eden sistemin üzerine transfer edildiler ve her şey sil baştan yapılmak zorunda kaldı. Ha sezon sonunda getireydiniz ona lafım yok. Bu oyunla inşallah Schalke'ye elenir ve lige odaklanırız. Yoksa fener bu sene kupa'yı da alır, avrupa ligini de alır bu balla, üstüne bizi kadıköyde yener şampiyon olur. Veya sezon sonunda peri masalı beşiktaş haberleriyle dolar her taraf. O yüzden gece gündüz dua ediyorum artık elenelim şu şampiyonlar liginden zaten bu futbolla yarı final kelimesini ağzıma bile almak istemiyorum. Ha bu arada takıma amrabat denen eşeği getiren albayrak yalakasina ve bazılarını göklere sığdıramadığı imparatore'ye selamlarimi yolluyorum. Güle oynaya kullansınlar. Saygılar

    YanıtlaSil
  5. Gençlerbirliği maçı öncesine kadar Schalke'ye elenceğimizi düşünüyordum ancak ilk yarıdaki oyun formasyonu salı günkü maç için biraz umutlandırdı. yekta-melo zan-dany değişiklikleri ile daha iyi 4-4-1-1 takımı olabiliriz. ilerideki 1 drogba mı yoksa burak mı olur orası soru işareti. kabul edelim schalke bizden daha iyi bir takım. Bireysel anlamda değil takım olarak daha iyiler. yardımlaşma, alan paylaşma, mücadele, ruh. bizde eksik olan şeyler. Salı günü farklı bir Galatasaray bekliyorum. 0-0 bize yarıyormuş gibi oynarsak turu alabiliriz.

    YanıtlaSil
  6. şu maç içinde en çok merak ettiğim amrabat ve umut değişkliğini kimin düşündüğüdür. eğer hasan ve ümit ikilisinin düşüncesi ise bu her ikisininde teknik adam olarak katetmeleri gereken çok yol var denebilir.

    bu maçla beraber ufak ufak şablon oturdu gibi görünüyor. kanatlardan birine burak'ı yerleştirip tek forvet olarak drogba ve orta sahada yekta yerine selçuk ile de bu formasyondan verim alınabilirse sanırım artık şablon konusu üzerinde daha fazla kafa yormaya gerek kalmaz.

    sadece penaltı pozisyonu yüzünden hakemin galatasaray'ı kolladığını söylemekte bence haksızlık, hakemin maç genelinde belkide galatasaray lehine verdiği tek hatalı karar penaltı olabilir.

    umarım komplo teorisi olarak aklımdan geçiyordur sadece yoksa gerçekten ligin heyecanı adı kaçtı kod adı altında lig sıralaması bazıları tarafından yapılandırılmaya çalışılması çok can sıkıcı bir durum olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir