15 Mart 2013 Cuma

Real Madrid - Galatasaray; Nostalji Dolu Bir Eşleşme


Çıkmasını istemediğimiz iki takımdan biriydi Real Madrid. Malaga, PSG ya da Juventus gibi bir takımla eşleşmek bizler adına yarı finali hedef haline getirecekti ama seviyenin Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ve bu seviyede böyle takımlarla eşleşiyorsunuz. Bu yüzden de karalar bağlamanın alemi yok.

Real Madrid'i anlatmaya da gerek yok. Tüm Dünya'nın çok yakından tanıdığı bir takım. Ne yapacaklarını, nasıl oynayacaklarını bildiğiniz bir takım. Bu yüzden de bu eşleşmenin önemi, daha çok nostalji tarafında. Süper Kupa, yine bir Şampiyonlar Ligi çeyrek finali derken bu eşleşmenin mazisi güzel aslında.

Yaz aylarından bu yana Mourinho'nun Galatasaray'ın fahri sportif direktörü gibi çalıştığını gördük. Fatih Terim'le de yakın dostluklarının etkisi var tabii bunda. Hamit Altıntop, Sneijder ve Drogba gibi transferler için Mourinho'nun da önemli faydasının olduğunu biliyoruz. Bu açıdan da baktığımızda ilginç bir durum oluştu.



Teknik direktör ve rakip sataşmasını da izlemeyeceğiz bu sefer. Mourinho'dan Galatasaray'ı ve Fatih Terim'i yüceltecek ifadeler geleceği biliyorum ve gelmeye de başladı zaten. İki teknik adamın yarattığı karizma etkisi bu tura damgasını vurabilir.

Ayrıca bu iki takım 4 kere karşılaşmış ve iki takımın da ikişer galibiyetleri var birbirine karşı. Son olarakta geçtiğimiz sezonun başında Barnebau Kupası adı altında bir hazırlık maçı yapmıştı bu iki takım ve Real Madrid 2-1 kazanmıştı maçı. Selçuk İnan'ın Galatasaray forması altında attığı ilk golü izlemiştik.

Galatasaray'ı Galatasaray yapan en temek özellik, rakibin kim olduğuna aldırış etmeden kendi sisteminden asla ödün vermemesidir. Barnebau'da da rakibe önlem alalım, biraz daha defansif kalalım demeden yine hücum futbolunu oynamaya çalışacaktır, bildiğimiz 11'ini sahaya çıkaracaktır. Yeniliriz, fark yeriz ya da istediğimizi alırız, bunu şimdiden söyleyemem ama bu felsefeyi Galatasaray'a katanın da Fatih Terim olduğunu söylemek lazım. Sadece bu özelliğini göze alsak bile, Fatih Terim için çok büyük bir teknik adam demek lazım.

Rakip daha çok Drogba'yı ön plana çıkarıyor ve Galatasaray'ın yeni vitrini Drogba gibi görünüyor ama gol krallığında Cristiano Ronaldo'yla çekişen Burak Yılmaz. Bence Galatasaray'ın bu turdaki en önemli kozu da Burak Yılmaz olacaktır. İki futbolcunun karşılaşması da ilginç olacak.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeyiz, bu unutulmasın. Elensek bile geldiğimiz nokta çok büyük başarı. Uzun vadede mutlaka daha iyisi planlanacak, bu plan doğrultusunda da daha büyük adımlar atılacaktır. Bu yüzden de karalar bağlamak yerine, umutlu olmak ve çeyrek finalin tadını çıkarmak en doğrusu...

3 yorum:

  1. bence Schalke maçında ilk yarıda sergilenen umut verici pozitif oyunun ardından kendi seviyemizi, bu kadronun yapabileceklerini ve eksiksiklerimizi görmek açısından harika bir eşleşme. Real Madrid dünyanın geri kalan bütün takımları arasında en iyi futbolu oynayan 1. takım. Zirve. hem kadrosu, hem imkanları, hem yıldızları, taktiği, rakip kaleye inme hızı vs.. ile golün her türlüsünü atan bir takım. Bu arada bu denklemden Barca'yı ayrı bir yere koyuyorum. Barca futbolda ayrı bir düzlem farklı bir uzay veya boyut. Taklit edilemez ve aynı zamanda çözümsüz olduğu için barça hariç diğer tüm takımlar arasında en iyisi ile gücümüzü test edeceğiz.

    Sanırım ilk maça kadar Kayseri ve içerde iBB maçları oynanacak. Umarım hoca bu iki maçta da aynı sistem, diziliş ve 11 ile oynar. Drogba ve Schneider'İn biraz daha kuvvetlenip maç eksiklikleri giderilir. Zira Real Madrid maçı bir fizik çarpışmasına da sahne olacak. Rakipte pepe, xabi alonso, kheidra, essien, gibi fizikli sert oynayan oyuncular var. Çok kuvvetli, güçlü, koşan bir takım.

    Galatasaray eğer bu büyük çarpışmadan kırılmadan ayakta kalır ve yarı finale çıkarsa kupayı alabileceğini düşünüyorum. Bu 2 maç bizi ok olgunlaştıracaktır. Yeter ki oyuncular mental ve zihinsel bariyerleri açıp maça inansınlar konsantre olsunlar. Danny ve Semih dışında kalan 9 kişi de son derece enternasyonel ve çok sayıda final görmüş ve büyük takımlarda oynamış oyuncular. Artı takımın başında Fatih Hoca gibi tecrübe abidesi, taktisyen ve motivator var. Aslında bu eşleşme her açıdan Maurinho ve Fatih Terim'in büyük taktik çarpışması olacaktır.

    İlk maçtan umutsuz bir skorla dönmezsek Arena'da taraftarın da desteği ile zor olanı başarabiliriz.

    Bugünden ne olacağını tahmin etmek çok zor, tabi ki Real favori ama Galatasaray da Schalke maçındaki karakterini ortaya koyarsa herşeyi yapabileceğini göstermiştir.

    YanıtlaSil
  2. Real Madrid maçları gerçekten zor geçicek ama bence herşey mümkün Madrid BvB maçı ve Madrid Man. Un. maçları çok önemli bilgiler içeriyor ve bizim son dönem oynadığımız özellikle Sc04 maçının ilk yarısıdaki diziliş ve sahadaki oyuncu pozisyonları bu maçlara yakın bir duruş sergiliyor özelliklede BvB oynadığı düzene burda iki belirleyici oyuncu var bunlar Wesley ve Burak ikisininde yüzde yüzlerinin üzerine çıkmaları lazım hem mücadele hem de bitiricilik bakımından ve bunu iki maçta birden yapmaları gerekiyor.
    Fatih Terim'in İspanya maçlarıda yine önemli noktalar içeriyor bizim açımızdan herkes bizi duman ederler gözü ile bakarken iki maçıda çok zor bir şekilde kazanmışlar hatta buradaki maçı biraz hediye etmiştik kazanma aşkı ile...Bence herşey mümkün Hamit'in de söylediği günlük performanslar yüksek olursa Madrid'den alınacak iyi bir sonuçla işlerin rengi değişebilir.
    Ve belkide en önemli artımız bizim kafamız rahat olacak ama onlar için final bile yeterli değil kazanmak zorundalar....

    YanıtlaSil
  3. melo ile göbekteki 2 stoperin performansı çok önemli.oradan alınacak gollü beraberlik yada tek farklı yenilgi bize yarı finalin kapısını açar.bizim tarlada oynayamaz onlar :)ama bu turu geçersek biz bu kupayı alırız.tabiki çok zor ama imkansız değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir