14 Nisan 2013 Pazar

Galatasaray'ın Kullanacağı Her Duran Top, Mini Bir Açık Oturum


Şu iyi zamanlarda bu konuşulur mu ya da çok fazla bu konuya kafayı taktı diyebilirsiniz. Taktım da yani bu meseleye, bir an önce durumun çözülmesini istiyor ve bekliyorum.

Hep söylüyorum, Galatasaray'ın bir numaralı duran top kullanıcısı Selçuk İnan olmalı ya da kimin vuracağına o karar vermeli ama anlatmak istediğim mesele bu sefer farklı.

Sneijder ve Drogba transferlerini geçtim, Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz hamlelerinden sonra da diyordum, takımın duran top kullanıcı sayısı fazlalaştı ve bu büyük bir avantaj. Sneijder ve Drogba'yla da birlikte beklentim zirve yapmıştı ama görüyoruz ki, çok fazla usta ayağın bir arada olması, sizi bu konuda en iyi duruma taşımıyor.

Geçen sezon bu konuda çok daha iyiydik. Selçuk İnan'ın attığı frikik golleri de değil sadece, duran top organizasyonlarımız vardı, kornerler daha etkiliydi. Ligin ilk yarısında ise bu durum sarsıldı aslında ama yine de fena durumda değildik, en azından daha hızlı hareket ediyorduk.

Şimdi baktığımda, duran topu kimin kullanacağını geçtim, topun başına her geçildiğinde istisnasız 3 kişi orada ve mini bir açık oturum yapılıyor top başında. Kim vuracak, ben mi vurayım, sen mi atacaksın, nasıl kullanılsın derken geçen 1-2 dakikada da tüm konsantrasyon ortadan kayboluyor.

Haliyle de duran top olayının verimi de fazlasıyla düşüyor. Usta ayak sayısı fazla ama onları bu konuda verimli kılmadıktan sonra bir faydası yok maalesef.

Şu iş çözüme kavuşmalı. Kim nereden vuracak, ne zaman vuracak maç önünde konuşulup, karara bağlanmalı. Frikik kazandığımızda eskiden heyecan duyardık, potansiyel gol gözüyle bakardık ama ne olacağını kestiremiyoruz artık.

Performans anlamında mükemmele yaklaştık, Drogba, Sneijder, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz da kusursuz oynuyorlar neredeyse, konuşulacak 1000 tane pozitif durum var ama aradan sıyrılan tek kötü durum da bu. 

Düzelir tabii, düzelmeyecek mevzu yok. 

6 yorum:

  1. Doğru bir tespit. Hele penaltılarda topu kapan atıyor. Drogba'nın kaçırdığı penaltıda da, Melo'nun attığında da öyle oldu resmen. Muhtemelen Maçtan önce Selçuk kararı alınıyordur ama maç içinde çok amatörce bir uygulamaya geçiliyor. Bu kadar bu işi iyi yapacak adam varken penaltıda bile zorlanıyoruz. Melo'nunkide kaçıyordu aslında..

    YanıtlaSil
  2. Bu sorun benimde hatta bir çok taraftarında dikkatini çekmiştir ama benim kafama takılan Semih in birden düşen formu. Hani mesele bu maç değil ama Milli takımda oynadığı o son maçtaki hata sanki çok etkilemiş elini ayağını çekmiş gibi duruyor sahada. Semih in o soğuk kanlılığını ve cengaverliğini son maçlarda pek görmüyorum umarım geçici bir durumdur çünkü Semih den çok daha fazlasını bekliyorum ve bekliyoruzda. Fazla değil birkaç yıla takımın kaptanlarından birisi olucak...

    YanıtlaSil
  3. Duran topları (Korner,Free kick) Sneijder, Penaltıları Selçuk kullanmalı. Bence de artık bu karışıklığa bir son verilmesi gerekiyor.
    *Drogba da iyi free kick kullanır fakat bu konuda hem Selçuk hem de Sneijder'dan geride olduğunu düşünüyorum,arada bir verilebilir yine de, 'arada bir'.

    YanıtlaSil
  4. Evet bu konudan ben de çok rahatsızlık duyuyorum. Söylediklerine katılıyorum. Eğer Selçuk atmak istemezse o zaman diğerleri geçmeli topun başına. Topu kapıp kullanmak isteyeni gördükçe Arif Erdem geliyor aklıma. Daha doğru düzgün Sneijder bile frikik atamadı. Bence Drogba ve Burak bir adım geride durmalı bu durumlarda. Lakin Drogba'nın kullandığı frikikle kaleyi bulan top arasında büyük fark vardır eminim. O yüzden birinci tercih Selçuk olmadı Sneijder olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Burak'ın yine çok inandırı olmadan kazandığı serbest vuruş kararı sonrası "hiç karışmayın bu sefer ben kullanıcam" tripleri bile serbest vuruşlardaki kaosun güzel bi özetidir. Gerek saha içi gerekse saha dışı sıkıntı yaratan ve yaratacak bi durum bence...

    YanıtlaSil
  6. Valla ben bu takımda Sabri'nin free kick ve korner attığı günleri de biliyorum ve halimize şükrediyorum :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir