4 Nisan 2013 Perşembe

Real Madrid 3-0 Galatasaray, Gurur


Manchester United deplasmanı da böyleydi. Kafa kafaya oynadık ama bir noktada seviye farkı ortaya çıktı. Hakem de izin vermeyince, sonuç bu oluyor. Yenilirsiniz, fark yersiniz ama kazanabilirsiniz de. Denemekten korkmamak lazım. Galatasaray da bunu denedi. Rakibe göre kurgulanmadı, kendi futbolunu oynamak istedi ve 3-0'lık mağlubiyet, tur adına giden ümitler var.

Beklediğimi aldım ben aslında. Futbol olarak geri durmadık, rakip kadar pozisyon yakaladık ama bulduğunu atacaksın, bu maçların kuralı bu. Real Madrid atıyor, Galatasaray ise harcadı. Bu da kalite farkını ortaya çıkarıyor. Galatasaray'ın da kaliteli hücum ayakları var ama bu seviyede Real Madrid gibi takımların ayağı yere çok daha sağlam basıyor.

Savunma farkı da ön planda tabii. Dany muhteşem bir maç oynadı mesela, hakkının çok fazla yendiğini de düşündüğüm isimlerdendir. Bu tip maçlarda hep fark yaratıyor. Aynı etki Semih Kaya'dan gelmedi, hataları oldu. Kanat savunması da iyi durumda değildi derken yapılmaması gereken bireysel hatalar geldi.

Bu yüzden de, Sneijder'i oyundan alıp Gökhan Zan'ı oyuna alarak 3-5-2'e döndü Fatih Terim. Başta şaşırırsınız böyle bir hamleye ama maç içerisinde ne kadar doğru olduğunu gördük. İlk yarıda Sneijder'in ne hücumda ne de savunmada etkisi yoktu. 2-0'da gerideydik skor olarak ve bekleri öne çıkarıp, biraz daha hücum etkisi ararken, savunmada da daha sağlam durmayı hedefleri ve başardı da aslında.

Drogba ve Burak Yılmaz'ı çok fazla savunmanın kucağında bıraktık aslında. Kanatlarda zaten risk alamadık ilk yarıda, hücuma çıkışlar fazla olmadı Di Maria ve Cristiano Ronaldo etkisi yüzünden. Sneijder'den de beklenen etki gelmeyince, organize olamadı Galatasaray. İş bir ara Drogba'ya topu ver, takımı onun kaderine bırak durumuna da döndü, Drogba'nın Galatasaray'da oynadığı ilk maçlar gibi ama buna rağmen yakalanan pozisyonlar da var.

Xabi Alonso'yu kitleyip, Real Madrid'i bireysel yeteneklerin insafına bırakmak diğer bir hamleydi. Xabi Alonso konusunda iyi çalışmış Galatasaray, bunu başardı belki ama Mesut Özil çok serbest oynadı. Melo'nun adamıydı Mesut Özil ama özellikle ilk yarıda çok serbest oynadı, rahattı ve ilk golde de etkisini gördük. Mesut Özil, Di Maria bu anlamda etkiliydiler ama Galatasaray savunmasının yaptığı iyi bir iş varsa, arkaya çok iyi koştu. Dany'nın hakkını verelim özellikle.

Varane ve Ramos, Dünya'nın en iyi ikililerinden. Galatasaray bireysel hatalarla rakibe imkan tanıyorken, Real Madrid tanımıyor. Hücumda olduğu gibi, savunmada da bir seviyeleri var. Hatta Varane için, Dünya'nın en formda stoperi desek yanlış olmaz.

Galatasaray denedi, risk de aldı, istedi, kafa kafaya oynadı, imkanlar da yakaladı ama kalite farkı. Ayrıca hakem faktörü. Manchester United deplasmanında da bunu yaşadık.

Yapacak birşey yok bu yüzden. Geldiğimiz nokta çok büyük bir başarı. Şampiyonlar Ligi grup kuralarını çekerken gruptan çıkmayı başarı sayıyorken, çeyrek final oynamayı başardık. Önemli olan nokta, bundan sonra ne olacağı.

İstikrar yakalanmak zorunda. 10 senede bir bu seviyeye gelmemeli, süreklilik kazanmak lazım ve bunu da yapabileceğini gösterdi Galatasaray. O potansiyel, kalite var. Yapılması gereken 2-3 kritik hamle var ve bu yaz dönemi oldukça önemli olacak.

Real Madrid karşısında eksikleri de gördük çünkü...

6 yorum:

  1. maç öncesi yorumda danny ve semih maçın anahtarı olur demiştim. Danny dediğin gibi çok iyi hatasız oynadı, arkaya atılan bütün topları kesti Riera'nın kademesine girdi ancak Semih maalesef bu yükü kaldıramadı. Macaristan maçında yaptığı hatanın mı etkisinde kaldı yoksa henüz bu seviyede bir stoper değil mi bilemiyorum.
    ama en büyük hayal kırıklığı benim için Eboue. gollerin ikisinde de Eboue ve Semih'in büyük yerleşme, kademe hataları var.Hadi Semih genç, tecrübesiz kariyerinde bu tip maçları ilk kez oynuyor. Eboue final oynamış bir oyuncu.

    İlk goldeki ronaldoyu o kadar boş bırakması; ikinci golde başının üstünden geçen toptan korkup başını öne eğmesi; ve dibindeki Benzemaya müdahele edememesi çok büyük hatalar.

    Dediğin gibi hücumda bence gayet iyiydik. Bundan daha fazlasına barnebeuda giremezsin. Onların stoperlerini çok zorladık ama hata yapmadılar. Özellikle Varan müthiş bir oyuncu. Çok kritik son hamleler yaptı. Havadan yerden çok iyi bir stoper.

    Drogba ve Eboeu'nin pozsiyonlarında biri gol olsa maçın seyri farklı olabilirdi.

    Hakem de bu tip maçlarda ismi ne olursa olsun büyük takımlar lehine kayıyor. Aynını old trafforda yaşadık dediğin gibi. Bunun da yolu her yıl buralara gelmek ve ismini sürekli duyurmak. Ancak o zaman oyunda hakem açısından denge kurulabilir.

    Bence de güzel bir test maçı oldu. Eksiklerimizin ne olduğu açıkça ortada. Seneye bence harika bir sistem olan 4*3*1*2'nin Schneider'in kuvvetlenmesi ile daha iyi işleyeceğini düşünüyorum. Daha kuvvetli bir Drogba da olacak.

    Ancak apaçık ortadaki bizim varan gibi ramos gibi bir tane stopere ihtiyacımız var. Uzun boylu hava toplarında hakim, birinci sınıf bir stoper belki 2. Forvet hattı real madrid ayarındaki bir takıma bu defansif yapı bence yakışmıyor.

    seneye defansını da kuvvetlendirmiş ve kadrosunu muhafaza etmiş bir Galatasaray'ın buralara gelmesi hatta daha ileriye gitmesi muhtemeldir.

    Bütün takıma yürekten teşekkür etmek lazım bizi böyle mutlu ettikleri için.



    YanıtlaSil
  2. "Kafa kafaya oynadık ama bir noktada seviye farkı ortaya çıktı. Hakem de izin vermeyince, sonuç bu oluyor." biz farklı maçları izledik sanırım.
    gs'nin "kaleyi görünce şutu çekelim beyler" dışında bir hücum organizasyonu vardı ise de bunu gören yok.

    YanıtlaSil
  3. Çok şut attık ama hep erken şut kullandık.İlk yarı özellikle Drogba Ebuoe pozisyonuna kadar hep tercihleri erken yaptı belki sorumluluk almak istemesi belki başka bir neden ama ataklar daha öldürücü hale gelebilirdi.İlk yarıdaki pozisyonların daha doğrusu erken sutlarda Wesley'e dikkat edin hep deplase ve boş ama ona dönen yok hatta Drogba'nın vurup diego lopez'in yumrukladığı pozisyonda Wesley solda boş aynı anda Burak'ta sağdan çapraz koşuya başlıyor iki kişiyi üstüne çekip ama Drogba erken şutu tercih ediyor buna benziyen anlar yaşandı ilk yarıda bence kilit noktalardan biri bu....

    YanıtlaSil
  4. varane yeni hierro olma yolunda ilerliyor.

    YanıtlaSil
  5. 1 - Rakip çok farklı boyutta. Mağlubiyet karamsarlık yaratmamalı.
    2 - En deneyimli oyuncularımız heyecana yenik düşerek kritik anlarda kendilerinden beklenen maçın seyrini değiştirecek hamleleri yapamadılar
    3 - Bu sebepten aslında kötü olmayan oyun kötü bir skorla sonuçlandı
    4 - Terim bazı maçlarda hücum da edebilecek şekilde önlem almayı taviz saymamalı. Hep pozitif futbol istemek iyi ama herhalde herkes biraz daha kontrolle alınacak avantajlı bir skora hayır demezdi.

    YanıtlaSil
  6. dany böyle maçların yükünü kaldırabiliyor gereksiz riskler almadığı sürece. ancak semih bazen hata yapabiliyor gördüğümüz gibi. gelecek yıl için çok kaliteli solbek-stoper transferi lazım. türk bulamayacağımız için ikisi de yabancı olacak. bunun için istemeyerek de olsa muslera'yı 20-25 e gönderip onur'u 7,5luk maddesini kullanarak almamız lazım. melo'nun bonservisini de alacağımızı düşünürsek orta saha ve hücum için ilk 11 oyuncusuna gerek yok. kontenjan 6'da kalırsa o da sorun çıkarmaz. şampiyonlar ligi'nde:
    onur-dany-stoper-eboue-solbek-melo-hamit-selçuk-sneijder-drogba-burak
    ligde de yabancılardan birinin yerine değişmeli olarak yerli oynatırız sorun kalmaz.
    üst düzey stoper ve solbek alacak paramız da var, itibarımız da, ve muhtemelen yine şampiyonlar ligi'ne direk katılacağız. bu yüzden gözümüzü yüksek oyunculara dikmemiz lazım. bundan gerisi de kulübeyi güçlendirmeye kalmış. şahsen ben kulübede gökhan zan'ı görüp dany sakatlanmasın diye dua etmektense semih'i görüp rahat etmeyi tercih ederim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir