22 Ocak 2014 Çarşamba

Dany > Chedjou


Aydın Yılmaz'ın şanssız sakatlığıydı maça damga vuran. Uzun bir sakatlık dönemi onu bekliyor ve futbolun en acı taraflarından birini izledik bugün. Çıkarılacak tek ders ise, Serdar Özkan'ın gösterdiği insanlık oldu.

Chedjou'ya takılıyor kafam. Galatasaray'a gelmeden önce de uzun uzun konuşuyorduk onu, ısrarlı bir gündem vardı üzerinde ve cv'ye bakarak iyi bir stoper aldığımız kanısı oluşmuştu. Fransa'nın en iyisi, Lille'nin yıldızı gibi yazıları okuyorduk ama bu söylediğim abartı değil, Almaguer'den bu yana izlediğim en kötü stoperi izliyorum. Frank De Boer'in dahi elle tutulur 1-2 yanı vardı ama Chedjou gerçek anlamda bir facia.

Deniyor ya, üçlü savunma bize uymuyor, dörtlüye dönelim diye, dörtlüye dönsek bile birşey değişmez. Sonuçta yine Chedjou stoper ikilisinden birisi olacak. Evet, Dany'i de beğenmiyoruz ama inanın Chedjou'dan daha kötü bir stoper değil. Chedjou'ya bakınca ben Dany'i takımda tutardım.

Maç seçme olayı da başladı maalesef. Özellikle de Drogba'da bunu görmek üzücü. 35 yaşında, ekonomik oynamak zorunda ama bu oynadığı futbol ekonomi futbolu değil, başka birşey. Lafı Dünya Kupası yatışına getirmek istemem ama zamanında Elano'nun yaptığı misali bir durgunluk var Drogba'da, umarım toparlar.

Sneijder'i de izliyoruz sonuçta, o da Dünya Kupası oynayacak ama oynadığı her saniyenin hakkını veren bir Sneijder var Mancini'den bu yana.

Bir de işi takımı baltalamaya götürenler. O ismin de Riera olması üzücü, Riera'yı çok sever ve beğenirim oysa. Ama onun son iki maçta yaptıkları da elle tutulur cinsten değil.

3-5-2 devam edebilir, sistem yönünden bir sıkıntı yok bana göre. İstikrarlı 11'lerle çıkmıyoruz sonuçta, her futbolcuyu deniyoruz ama bu stoper hattıyla da üçlü savunma zor görünüyor. Mutlaka bir stoper takviyesi gerekiyor, hem Chedjou'nun varlığı, hem de rotasyonun yeteri kadar geniş olmaması yüzünden.

İşin kötü yanı, Burak Yılmaz'ı da kaybettik Gaziantepspor maçı öncesinde. Gaziantepspor deplasmanı (mevcut şartlar içinde) sezonun en önemli karşılaşması ama o havaya hala giremedik sanki.

Ayrıca şu üç maçı da kazanıp, son üç maça rahat girip, kalan üç maçta rotasyonu rahatlatmak dururken kupa şansını dahi zorluyoruz. Kalan maçları da önemsemek zorundayız ve yoğun maç trafiği içerisinde bu hiç iyi olmadı...

4 yorum:

  1. Ya hakkaten Chejdou beni de hayrete düşüyor. Bu kadar kötü olamaz sanki arkasında başka birşeyler var. Ne bileyim adamın morali mi bozuk, Türkiye'ye mi alışamadı, Galatasaray'a mı ısınamadı? Bir derdi falan var sanki. Aşırı dalgın. maç içinde kayıp. Umarım toparlar yoksa büyük fiyasko. Yazın verilen paralara, işgal edilen yabancı kontenjanına yazık ki ne yazık. Ama gözünü seveyim Danny de deme abi. Al birini vur ötekine.
    Bence Galatatasaray'ın bir adet BEYAZ, zeki, pozisyon bilgisi üst seviyede, hadi Popescu'yu bulmak zor ama Ujfa gibi birine ihtiyacı var. Ve 1 adet de yerli stopere ihtiyacı var. Semih'i yedekleyecek. Zira Gökhan bir var bir yok. Şimdi kimse biliyor mu ligin son haftasında oynayan Gökhan'ın neden hazırlık kampını sakat geçirdiğini ve hiçbir maçta oynamadığını. Adam sakatlanıyor ama maçta bile değil. Ben oynadığı zaman takıma verdiği katkıyı takdir ediyorum ama güvenilmez ve istikrar problemi olan bir oyuncu. Gençken de böyleydi artık bu yaştan sonra daha da sıklaştı.

    Sezona Chejdou ve Danny ile devam edip stoper almazsak ayvayı yedik bence. Umarım bir de yabancı stoper alırız transfer sezonu bitmeden.

    Drogba'ya bence yüklenmeyelim. Sonuçta bu bir kupa maçıydı ve kendini fazla zorlamaması doğaldır. Ama onun isteğine ve profesyonelliğine söz söylemek ayıp olur. Adam 1 yıldır Galatasaray'da neredeyse maç kaçırmadı; ne sakatlık ne yorgunluk demeden oynuyor. Bu sezon Şampiyonlar liginde gruptan çıkmamızın baş aktörü, ligde de 7-8 golü var. Kritik pasları, asistleri ve bunlardan önemlisi rakipler üzerinde kurduğu baskı çok büyük. Ben Drogba'sız bir Galatasaray düşünemiyorum. Eğer kalmak istiyorsa kesin sözleşmesini uzatmak lazım. Bence adam haketti bunu.

    Takımdan gitmesi gereken oyuncuların başında Telles'in de gelişi ile Riera olmalı artık. Danny de bence gider. Aydın ve Bruma'nın sakatlıklarının ardından Sanki Amrabat kalır gibime geliyor. En azından 1 tane kanat rotasyonunda oyuncuyu kadroda tutmak isteyecektir Mancini. Danny, Riera ve Bruma'nın yerine Alex, İzzet ve yabancı stoper ile bu sezona umutla başlayabiliriz.

    Bu arada Umut demişken; onun hakkında da bir iki kelime etmek gerekmez mi? Daha ilk maçında gayet kendine güvenli, bilinçli bir oyun oynadı. Topla tekniği gayet iyi, basit ve temiz oynuyor. Bence orta sahada nihayet Selçuk'a iyi bir alternatif bulduk gibi. Engin, Emre, Yekta ile bir türlü olmuyordu. Tabi daha çok erken ama ilk intiba iyi gibi.

    Sen ne düşünüyorsun Umut konusunda?

    YanıtlaSil
  2. Antalyaspor ve bu maç bütün o ivmemizi bozdu bu sonuçları ne takım ne taraftar ne de Mancini muhtemelen beklemiyordu . Ayrıca doğru rotasyon yaptığımızı düşünmüyorum örneğin Emre geçen maçta gayet iyi oynadı en azından kupada devamlı sahada olmalı geçen maç Umut kötü oynadı belki ama o da kesinlikle kupada sahada olmalı Drogba nın bu tarz maçların umursamadığı bilinen bir gerçek bu maçta biraz fazla saldı kendini belki ama ona daha önemli maçlarda ihtiyacımız var zaten şedju dan nefret ediyorum ve daha fazla sallamak istemiyorum ona Ceyhun ve Semih oynasa bari stoperde en azında yabancı kontenjanında rahatlama olur ayrıca bu üçlü savunma işi yaş herşeyden önce Melo eski bölgemde oynamak istiyorum gibisinden açıklama yaptı ki bu en kötü şeydir bir adam bölgesini sevmezse olay biter. Bizim Melo ya orta sahada ihtiyacımız var net.

    YanıtlaSil
  3. maç sonu ne düşündüysem yazmışsın helal olsun. chedjou konusunda katılıyorum sana. yanında oynayan adamın da kötü performans sergilemesine iki kat fazla koşmasına neden oluyor. hele sonlara doğru topla çıktı ileri kaptırdı koşmaya tenezzül bile etmedi. dany yi begenmiyoruz güven vermiyor ama bu daha beter yaw. bonservisten dolayı eziliyormu yoksa esasında iyi topçu değilmi bilemiyorum. uğur melekenin yazısı vardı" Chedjou yla Basa

    Herhalde futbolda yanındakine en bağımlı pozisyon stoper olmalı. İyi bir sağ açık, iyi bir santrfor, iyi bir kaleci, takımın geri kalanına bakmaksızın bireysel olarak herkesi etkileyebilir. Ama iyi bir stoper, yanındakiyle uyumsuzsa seyirciyi tek başına etkilemesi çok zor.

    Lille de her maçta övgü toplayan Chedjou nun, Karadağlı partneri Basa ya çok borcu varmış belli ki! Basa, bu sene yeni partneri Simon Kjaer le harikalar üretmeyi sürdürüyor. Oysa Chedjou nun G.Saray daki görüntüsü her geçen gün sıradanlaşıyor. Edu yu Lugano dan, Ronaldo yu Zago dan ayırınca eskisi kadar parlak gözükmemişlerdi gözümüze. Chedjou nun da Galatasaray da yukarıya tırmanması için belli ki kendi Basa sını bulması gerekiyor."
    stoper açığımız belli ama burakta bu asabiyet drogbada maç seçme devam ederse elde bir tek umut kalıyor forvet adına.ümitli girdiğimiz ikinci yarı öncesi erken uyarı oldu güzel oldu.sakatlık belası başımıza yerleşti gibi bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
  4. Fransa liglerini takip etmeye çalisan biriyim Chedjou Galatasaray'a geldigi zaman su sekilde bir yazi yazmistim. http://turkusev.blogspot.fr/2013/05/chedjou-kimdir.html
    Fransa liginin en bariz özeligi mücadeleci ve fizik güçle oynamasi diye biliriz. Yani bizim ligle parelelik teskil ediyor. Fransa Liglerinde basarisiz olan bir çok futbolcu bizim ligde muthis isler yapa biliyor ( Serdar Gürler ve Aatif Chahechouhe gibi en az 10 isim saya bilirim) ama ilk defa Fransa liginden gelipde bizim ligde bu kadar kotu oynayan bir futbolcuya sahit oluyorum. Bu kötü oynayan futbolcu ise iki kez fransada yilin defans oyuncusu seçilmis biri. Chedjou'daki bu % 100lük degisimin tek açiklamasi bize yanlis Chedjou 'yu vermis olabilirler. Bana göre baska açiklamasi yoktur.
    (not : Chedjou iyi dedigin Dany Fransada maçlarda bile görev alamiyordu)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir