26 Ocak 2014 Pazar

Kurtarıcı Amrabat?


Günlerdir yazıyoruz, Gaziantepspor karşılaşması Galatasaray adına sezonun en önemli maçı. Galatasaray ise göndermek istediği Amrabat'ı kurtarıcı niyetine bu maçta oyuna sokacak konumda. Hajroviç'ler, Alex Telles'ler ise oynatılamıyor. Riera ve Dany gibi isimleri de yiyoruz ama Eboue gibi isimlere de katlanmak durumunda kalıyoruz. 

Ne yaptığını bilmiyor yani Galatasaray. Bunun üstüne de hala yabancı futbolcu transferi peşinde, dün itibariyle Heitinga deniliyordu stoper için. Anlamadığım bir döngü bu.

Mancini ise maç sonunda forvetlere vurgu yapıyor ve gol pozisyonlarında bitirici değildik diyor ama takımın bir tane net gol pozisyonunu göremedim ben. Durum buysa, forvet transferi neden yapılmıyor? Durum bu değilse ne yapılmak isteniyor, bence buna cevap aransın.

Maça gelirsek, her iki takımın da orta sahada savunma anlamında olmadığı bir maçtı. Her iki takım da kendi savunmasından aldığı her topla hızlı çıkabildi, tempo maçı izledik. Galatasaray'ın da temposu özellikle Melo ile birlikte oldukça yerindeydi ama aynı tempoyu forvet oyuncuları kaldıramayınca hücumda kalabilme, top tutma şansın da kalmıyor.

Drogba ve Umut Bulut'un haftalardır devam eden bir formsuzluğu var ve Burak Yılmaz'ın yokluğunda bu iki isim birlikte oynadığında da iyice hücum fakirine bağlamış bir Galatasaray vardı. Burak Yılmaz'ı aradım bu maçta, oysa herkes kötüler nedense.

Sistem karmaşası da işin ayrı boyutu. Maç öncesi sahaya çıkan 11'i bir kalıba sokamamıştık, maç başlasın da öyle görelim demiştim ama maç içerisinde de sürekli yapılan formasyon değişikliği, aynı sorunu Mancini'nin de sorduğu düşüncesini geçirdi bana. Üçlü savunmaya dönüş, sonrasında dörtlüye geçiş, devamında yine üçlü savunma. Bunun yanında da oyuncu değişiklikleriyle sürekli futbolcuların yerlerinin değişmesi. Bu halde oyun istikrarını yakalamak imkansız.

Sadece Melo'ya bakıyor takım. Selçuk İnan'ın da çok pasif kaldığını görüyoruz ve ipler Melo'nun elinde, o da bu işi mükemmel yapıyor. Takıma hücumda da savunmada da o öncelik etti. Stoper de oynadı bugün, orta sahanın ortasında da, forvetin arkasında da. Bir futbolcu daha ne yapabilir?

Böyle tempolu bir maçta geriye koşmakta da zorlandık. Turgut Doğan ve Cenk Tosun'un bazı pas tercihleri doğru olsa bugün mağlubiyetle de ayrılabilirdi Galatasaray. Hakan Balta'nın zaten olmayan temposu iyiden iyiye bitmiş. Bugün Semih Kaya en zor günlerinden birini yaşamış olabilir. Hem kendi işini yapıp, hem de Hakan Balta'nın açıklarıyla uğraştı. Bunun yanında, hücuma çıkıp pozisyon da aradı. 

Futbol aklımızı yitiriyoruz maalesef, hala ligin ikinci yarısına başlayamadık. Çünkü kullanacağımız kadro bu değil ve maalesef görüntümüz de şampiyonluktan öte Şampiyonlar Ligi bizim için iyidir görüntüsü. Nasıl olsa 2. olan Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıyor mantığı biraz da bu transfer uyuşukluğuna neden olmuş olabilir.


4 yorum:

  1. Kupa maçları ve iki tane sezon kapattıran maçlar takımın moralini ve ivmesini bozdu net bir şekilde ayrıca takım düzeni maçtan maça değil yarım saatte bir değişiyor sahada Mancini büyük ikilem yaşıyor şu sıralar ve bu takımıda ne yapacağını bilmez bir noktaya getirdi. Ligdeki sistemde adeta rakibimiz haline geldi alınan futbolcular oynatılamıyor gönderilecek adamlara umut bağlanıyor. Mancini geldiği günden bu güne en formsuz maçını çıkarttı ve bu maç futbolcuların o az kalan lige tutunma umudunuda bitirdi bence yazıdada bahsettiğiniz gibi artık hedef ligde ikincilik , kupa ve Chelsea maçları...

    YanıtlaSil
  2. maçın başlarında drogba müsait pozisyonda kafa vuruşunu dışarı atınca anladım ki drogba da iş yok bugün. zamanında hakan şükür maçın başında gol atarsa gaza gelip daha çok koşup hevesleniyordu, atamazsa saç baş yolduruyordu maç boyu. Drogba da durum biraz farklı: golü atarsa oynuyor oynatıyor,atamazsa boş boş dolaşıyor sahada ve artık gücü kalmadığı veya maçı ciddiye almadığındanmıdır bilinmez son vuruşları yapamıyor.
    Takımda önündeki adama pas veremeyen Umut, Salih Amrabat Burak varken üstüne futbol zekası üst seviyelerde dediğimiz selçuk iki çok önemli pozisyonda ceza sahasında bizden daha fazla adam varken hiç kullanmadığı sol ayağıyla şut çekmeye kalkışıyorsa sıkıntı var demektir.
    Sneijder umutla bir verkaç yapamadı ilk yarı çıldırdı. keza umut 2. yarıda aynıydı hatta bir pası yine rakibe attı neredeyse gol yiyorduk. salih de aynı şekilde. A takıma yeni çıkmış 18 yaşında biriymiş gibi oynadılar. beğenmediğimiz sercan bile şu anda ilaç olabilirdi bu takıma.
    Ayrıca transfer sezonu başlamadan adı geçen sözleşme imzalanan adamlar (telles hajroviç) hala neden kadroda yoklar anlamak güç.yönetim ne yapmaya çalışıyor bilen yok. bruma sakatlanmasaydı ne olacaktı. riera yı gönder zaten oynatma şansın yok çünkü 7 maç daha oynasa sözleşmesi uzayacak. dany yi kiralayalım havasındalar sezon sonu yabancı kuralı değişmezse zaten göndereceksin ne bekliyorsun. amrabat dünkü oyunuyla kupa maçlarının adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. geldiğinden beri bir maç hatırlamıyorum maçı çevirsin birşeyler yapsın yok. dany ve amrabatı antalya karabük birine kiralık gideceksin yoksa kadro dışısın diyen çıkamadımı. tarık çamdal kadro dışı kaldı seve seve imzaladı eskişehirle. bu adamlar o kadar büyükmü ki galatasaray camiasından gönderilemiyorlar anlamak güç. bu hafta son bakalım neler olacak kim gidecek kim gelecek ve en önemlisi madem birileri gidecek ti neden bu kadar yavaş davranıldı. elazığ maçında belli olmuş olması gerekirken en kritik deplasmanda hala sabri sol bek açık oynuyor. orta yapmadı maç boyunca. lig erken kopabilir artık. 2. kaptırmamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. şahsen hiç bir tercihine şaşırmadım mancininin..ancak eboue ısrarına katılmıyorum her ne kadar 352ye göre ideal bir sağ kanat oyuncusu olduğunu düşünsem de spor ahlağı olarak yetersiz buluyorum...ancak bu saçmalıklara tahammül edilmesi gerek. tüm kadroyu, karakterleri mancininin iyice tanıması gerek. gönülsüz selçuğu cesaretsiz ceyhunu hırsıyla çaylak salihi küstüren sneijderi büyüklüğüyle diğerlerini küçülten drogbayı elbet 'manage' edecek...adam büyük adam...derwall gibi inşaatçı :P az sabır, bu yıl ikincilikse ikincilik olsun..birkaç yıl sonra o bir türlü olamayan ciddi takım oluşacaksa buna değer....

    YanıtlaSil
  4. bu yıl ikincilik olsun zira Fenerbahçe bu kadar şanslı iken onunla mücadele etme şansı yok gibi. 18 maçın en az 7-8 tanesinde balla gol atan bir takımla baş etmen için senin her maçını kazanman lazım. Bu yılki ikincilik bence ikincilikte sıkıntı yok zira ŞL'ye yine direk katılacaksın.

    Ben maç günü kadrolar açıklandığında bu adam ne yapmaya çalışıyor dedim. sonra maç başladı ve maç içinde sürekli değişen sistemleri, yerleşimleri giren çıkan oyuncuları falan görünce aslında Mancini'nin ne yapmaya çalıştığını anladım. Mancini bence yönetime ve taraftara ve hatta herkese mesaj vermek istedi. Bu takımda iyi oyuncular kullanışlı oyuncular var ama bu takımda sike sürülecek aklı olmayan bir sürü oyuncu da var. Bu takımda bazı pozisyonların yerli hiç alternatifi yok mecburen bu yabancılar oynamak zorunda. Yani kısacası bu takımın kadrosu hem kalite ve denge anlamında hem de yerli/yabancı dengesi anlamında yanlış kurulmuş, kurgulanmış.
    Aylardır hangi yabancıların bu takımda yerinin olmadığı kimlerin gitmesi gerektiğini ve gideceğini herkes biliyor ama maalesef amrabat, danny, riera bir türlü gönderilemiyor. Mancini aldığı oyuncuları oynatamıyor ve buna sinirleniyor.
    Defansa 3 yıldır adam alınıyor chris, danny, chejdou ama bir tane işe yarar oyuncu alınamıyor. O da Melo'yu oraya çekip bir şeyler anlatmaya çalışıyor.

    Nihayet bu tavrı yönetimde karşılık buldu ve aylardır gidemeyen Amrabat ve Riera hemen gidiverdi. Danny de gidecektir. Bir de istediği stoperi de alacaklar. Ama kafasında kurguladığı sistemi ben sezon ikinci yarısında izleyeceğimizi umuyorum ancak mesafenin açılmış olması yakalamamız için yeterli olmayabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir