11 Mart 2016 Cuma

Benim İçin "Didier Drogba" Dediklerinde


1. Galatasaray 3-2 Real Madrid; 9 Nisan 2013

İlk maçın 3-0 kaybedilmesinin ardından ve bu maçın henüz başında gelen Real Madrid golünün ardından sanırım Drogba haricinde kimse tura inanmıyordu. Eboue'nin golüyle başlayan o dalgada Drogba sahneye çıktı ve bu maçın kazanılmasında, daha önemlisi tura inanmamızda çok büyük bir rol oynadı. Topukla attığı gol de ayrı bir efsane zaten.


2. Akhisar Belediyesi 1-2 Galatasaray, 15 Şubat 2013

Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi eğer çeyrek finalde elenmemiş olsaydı, Drogba'nın galasını bu maçta izleyememiş olacaktık. Ayağının tozuyla çıktığı Akhisar Belediyesi deplasmanında 63. dakikada oyuna girdi ve 68. dakikada muhteşem bir kafa golü gelmişti. Oğuz Dağlaroğlu maç öncesinde, Alex De Souza'nın ilk golü bana olmuştu demişti ve Drogba'ya bunu yaşatmayacağını dile getiriyordu ama Drogba'nın attığı o golün şampiyonluk yolunda çok önemli bir viraj olduğunu söylemek lazım.


3. Galatasaray 3-1 Mersin İdman Yurdu, 6 Nisan 2013

Müthiş bir geri dönüş hikayesi. Şampiyonluk meşalesinin yandığı maçtır da diyebiliriz ve bu isyanın başrolünde de Drogba vardı. 1-0 geride olan ve tüm antrenörleri atılmış olan Galatasaray'ı yine Drogba ayağa kaldırdı ve yaptırdığı bir penaltı, attığı iki golle de galibiyeti getirdi. Hatta şöyle diyeyim, Drogba'nın tek başına sürüklediği maçlar arasında bir numaramdır bu karşılaşma.


4. Galatasaray 1-0 Fenerbahçe, 11 Ağustos 2013

Bu maça yönelik hatırladığım en büyük olay, maç boyunca Bruno Alves ve Drogba'nın girmiş olduğu futbol savaşıydı. O savaştan da biri ayakta kalacaktı, o da Drogba oldu. Maç boyunca Drogba'yı iyi marke etmiş Bruno Alves 62. dakikada infilak ettiğini gördük ve o dakikanın ardından da Drogba sahneye çıktı. Yine, klasik şanssız olduğumuz, çok kaçırdığımız Fenerbahçe maçlarından biriydi aslında ama maçın uzatma anlarında Drogba'nın kafası kupayı bize getirmişti.


5. Beşiktaş 1-2 (0-3) Galatasaray, 23 Eylül 2013

Beşiktaş adına mükemmel başlayan sezonu o kadar da mükemmel kılmayan bir maç. Beşiktaş'ın öne geçtiği, iyi de oynadığı bu karşılaşma da bir anda sahneye Drogba çıktı ve attığı iki golle maçı Galatasaray'a getirdi. Devamında da 90+3'de çıkan olaylar neticesinde tatil edilen bu maç, hükmen Galatasaray lehine tescillendi. Maçın önemi ise şuradan gelme, kim derdi ki Fatih Terim'in son maçı olsun bu..

Bu listeyi uzatmakta mümkün. Drogba'nın Emirates Kupası'nda Arsenal karşısında yaptıklarını da ekleyebilirdik. Chelsea formasıyla bıraktığı yerden devam ettiği maç. Ya da içeride oynadığımız ve 3-1 kazandığımız Kopenhag maçı veya Juventus deplasmanında Buffon'u avlaması..

Drogba'nın Galatasaray formasıyla gösterdiği en iyi 5 performansı sıralamak ve böyle bir veda da bulunmak istedim. Sizlerin de bu listeye ekleyeceği maçlar olabilir, beklerim...

Edit: Bu yazı 25 Temmuz 2014 tarihli..

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. italya'da ki juventus maçınıda bu performansların arasına yazabiliriz bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  3. Büyük futbolcu olunur ama büyük lider olmak zordur.Drogba büyük bi futbolcu olmanın yanı sıra büyük de bi liderdi.Onu Galatasaray formasıyla izlediğimiz için çok şanslıyız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir