24 Mayıs 2014 Cumartesi

Finansal Fair-Play, David Luiz & PSG


Brezilya denildiğinde akıllara hücum gelir ama bu Dünya Kupası'nda Brezilya favoriyse eğer, bunu savunmalarına borçlular. Thiago Silva ve David Luiz ikilisi çok kaliteli bir ikili. Barcelona'nın bizlere kattığı bir deyim aslında, ''stoperde teknik özellikler''. İşte bu ikili o tekniğin fazlasına sahip.

Finansal fair-play son zamanların değişmez gerçeği ama Galatasaray gibi kulüpler için geçerli bu. Bizler her attığımız adımda finansal fair-play tepemizde derken, PSG veya Manchester City gibi takımlar en ağır cezayı yemesine rağmen, yine felsefelerinden geri durmuyorlar ve sükseli transferlere devam ediyorlar.

Bir savunma oyuncusu için ödenen en yüksek rakam olan 60 milyon avro karşılığında David Luiz'in PSG yolunu tuttuğunu öğrendik. Chelsea için büyük bir kayıp değil belki (ödenen bonservise bakarak) ama PSG için çok büyük bir kazanç. Thiago Silva ve David Luiz ikilisini bir araya getirmeye başardılar. Maxwell de onlarda, sağ tarafa da Dani Alves hamlesini yapsalar, Brezilya savunma dörtlüsünü oluşturacaklar.

Rio Ferdinand'ın Manchester United'e transferi büyük olaydı ama David Luiz'e ödenen bu bonservisle birlikte o olayı da tarihe karıştırmış olduk. Bu işin Galatasaray'a açılan kapısı ise, David Luiz'i alan PSG'nin Alex'i tutma gibi bir ihtimali kalmadı, belki o da bu vesileyle bize düşer...

2 yorum:

  1. 50 diye duymuştum ama PSG için fark etmez. İşin Chelsea boyutuysa bence daha önemli onlarda bu finansal fair play olayını aşabilir fakat öyle birşeye kalkışmıyorlar muhtelemen önemli bir forvet hamlesi gelecek onlardan ama savunmayı nasıl olsa yapıyoruz David Luis olmasada olur diye düşündülerse ellerindeki stoplere bir daha baksınlar dünyanın en iyi 4-5 stoperinden birini kaybettiler çünkü...

    YanıtlaSil
  2. Burak PSG'de aldigi cezaya göre Futbolcu satisi + 60 milyon bonservis bedeli ödeye bilecekler. Lavezzi, Pastore ve Lucas alinan paralara yakin bir bedelle satilirsa. (Verrati'nin gelecegide bu 3 futbolcunun satisina bagli) böyle bir PSG'de izleye biliriz.
    Sirigu
    D.Alves-Luiz-Silva-maxwell(Digne)
    matuidi - Motta
    Cabaye
    Cavani-Ibra-Hazard
    Hazard Chelsea'de mutsuz ve PSG ye transferi kesin gibi birsey

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir