7 Haziran 2014 Cumartesi

Bize Kalan; Bu Futbolcular Zamanında


Haldun Üstünel etkisi sadece transfer için ikna ettiği futbolculardan gelmiyordu, kendisinin bu özelliği önemli bir psikolojik üstünlük katıyordu Galatasaray'da. Bu günlerde de kendisini özlüyoruz. Görevde olduğu sürede o düzensiz yapıda gerçekleştirdiği bu transferler beklenilen etkiyi göstermemiş olabilir ama şu düzenli yapıda bu tip transferlerin etkisi çok büyük olabilirdi.

Jo ve Giovani Dos Santos özeline inersek, Galatasaray tarihinde iki futbolcunun da hayal kırıklıkları arasında olduğunu söylemek durumundayız. Yukarıda da dediğim gibi, bugün gelseler farklı olabilirdi ama dünün ortamı bu tip transferleri başarısız kıldı. Jo'yu gece alemleriyle, Giovani Dos Santos'u ise bir türlü yapamadığı patlamayla konuştuk.

Jo & Vagner Love ikilisi CSKA forması altında çok büyük bir ikiliydi. Jo'yu rekor fiyatla Manchester City'e giderken izledik ama Vagner Love o sıçramayı yapamadı mesela. Genç yaşta bir futbolcu için, ödenen o büyük bonservisin altında ezildi Jo ve Galatasaray denemesinin ardından da ülkesine döndü. Brezilya'ya dönüş bir düşüş hikayesi değil aslında, bu tip Brezilyalılar adına önemli bir rehabilitasyon merkezi. Nitekim o Jo, Ronaldinho ile birlikte harika işler yaptı, Brezilya'da ulaşabilecekleri en büyük noktalara ulaştılar ve bugün Brezilya Milli Takım'ının da vazgeçilmez isimlerinden biri.

Yine bir Avrupa denese belki başarısız olacak ama ülkesinde özel olan futbolculardan biri oldu diyebiliriz Jo için.

Giovani Dos Santos ise Rijkaard'ın prenslerinden biriydi. Messi'ye ilk kez şans veren isimdir Rijkaard, aynı şansı Giovani Dos Santos'a da vermişti ama Barcelona'daki ömrü bu iş için yeterli olmadı. Sonrasında Giovani Dos Santos da ayrıldı, Tottenham'ın gelecek için ümit beslediği bir isimdi ama tutunamadı. O da kiralık olarak Galatasaray'a geldi, oynadığı futbolu da beğeniyordum aslında ama o patlamayı bir türlü yapamadı. Aklımda kalan şey, kaçırdığı goller oldu. Kaleye isabet alan ama bir türlü gol olmayan pozisyonlar.

O dönemin ekonomik şartlarıyla da opsiyonu kullanılmadı (sonrasında ne kadar gereksiz paralar harcadığımızı gördük, oysa Giovani büyük bir yatırım olabilirdi) ve o da bugünlerde iyi bir La Liga kariyeri yapmakta. Zaten ülkesinin en önemli isimlerinden biri, bunun yanında La Liga yıldızlarından biri de olmayı başardı.

Bize kalan ise, bu futbolcular zamanında Galatasaray forması demek kaldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir