28 Temmuz 2014 Pazartesi

Mancini Hocam

Galatasaray tarihi içerisinde birçok değeri taşır ve bu değerlerden biri de kesinlikle Roberto Mancini olacak. Kaç tane teknik adam Mancini'nin yaptığını yapabilir?

Yaşanan ayrılık son derece temiz bir ayrılıktı, örnek olunacak cinsten ama ayrılığın nedeni de Ünal Aysal'ın Mancini'yle devam etmek istememesiydi. Bu pek dışarıya yansıtılmadı ama hepimizin bildiği bir gerçek. İstenen transferdi, bütçeydi falan hikaye. Lucescu hayali sonrası alınan bir karardı, uygulanan bir operasyondu ve işin rengi değişti, bugün Lucescu değil de Prandelli başımızda.

Mesele de bu değil, geçmiş bitmiş zaten. Alınan kararın doğruluğunu Haziran ayında tartıştık, artık önümüze bakıyoruz. Konuya gelirsek, kaç tane teknik adam bu pozisyondayken Galatasaray'ın maçını izlemeye gelir, futbolcularla selamlaşır, fotoğraflar çekilir, Prandelli ile kucaklaşır. Oğlunu izlemeye gelmiştir kısmı hikaye, bu pozisyonda olan başka teknik adamlar girmezdi bu topa.

Bu anlamda Mancini ezber bozmuştur. Zaten insanlığını, karakterini hep övdük, beğendik ama çok klas bir teknik direkör, hepsinden önemlisi insan olduğunu da farketmiş olmalıyız.

Galatasaray tarihinden böyle bir isim geçti işte. Hangi takıma giderse gitsin, bundan sonrasında Mancini Hocam diyebileceğiz, bu çok değerli..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir