27 Temmuz 2014 Pazar

Honved 1-2 Galatasaray, Hızlı Oynamaya Çalışan Takım


Bugün oynadığımız Honved'in önemi Mancini'nin oğlundan, Youla'dan ama daha çok Kader Keita'dan gelmekte. Keita için şunu söylüyoruz, Galatasaray taraftarının hala özlem duyduğu isimlerden biri. Kreatif kanat adamlar her dönem tutulur, bugünlerde de Bruma'dan yana bu beklentiler var mesela ama Keita'nın o dönem ayrılığı zamansız oldu. Saha içerisinde oynadığı futbol dışında yaptığı o işler olmasa belki daha iyi bir Galatasaray kariyeri onu bekliyor olabilirdi. Maalesef yarattığı antipatinin de gitmesinde payı büyük. Katar'dan gelen 8 küsür milyon avro'luk peşin bonservis değildi mesele.

Maça gelirsek, 4-2-3-1'i analiz etmek açısından iyi bir maç oynadık. Şu görülüyor, Galatasaray topa sahip olmaktan öte, hızlı oynadığında ve özellikle kontraya çıktığında oldukça etkili. Bunun da nedeni Olcan Adın ve Bruma gibi isimler. Bu oyun tarzının da Burak Yılmaz'a çok yatkın olduğunu düşünüyorum ve  oynanan üç hazırlık maçına da baktığımda forvetini rakip savunma arasına sarkıtmaya çalışan bir Galatasaray vardı.

İçeride oynanan maçlarda, kapanan savunmalar karşısında böyle hızlı ve kontra oyunu oynamak güç. Topa sahip olmak büyük gereklilik ve hücumda kalmak adına da Sneijder'in varlığı önemli olacak ama geçen sezonu kanatsız geçirdiğimizi düşünürsek, bu sezon Bruma ve Olcan Adın gibi isimlerle (hatta kenardan gelen Sinan Gümüş'ün de iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum) daha hızlı, gole daha yakın bir Galatasaray olacaktır. 

Burada tek iş Burak Yılmaz'ın ne kadar bitirici olabileceği. Bugün attığı ilk gole baktığımızda, Olcan Adın'ın çıkışı ve Burak Yılmaz'a attığı ara topu önemli. Bu uyum yükseldiğinde verim de artacak. Burak Yılmaz'ın gol vuruşu da oldukça enfesti.

Umut Gündoğan'ı oynadığı ilk maçtan sonra diğer iki maçta daha fazla görmek isterdim. Şu aşamada Emre Çolak'dan daha iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum ve dikine, hızlı oynamaya çalışan bir takımda da çok değerli bir alternatiftir. Yekta Kurtuluş da önemli mesela, Honved karşısında da dikine oyununu beğendim, son 20 dakikada önemli işler yapabilirdi ama maç temposundan koptu herkes.

Sözün özü, 4-2-3-1'i geliştirmeye çalışıyor Galatasaray. Prandelli'nin hazırlık maçlarında çok sık oyuncu değişikliği yapmadığını görüyoruz, ideal 11'ini kurmaya çalışıyor ve bunun üzerine gidiyor. Savunma kısmı haricinde de ideal 11'ini belirlemiş gibi.

5 yorum:

  1. Emre Çolak'ın maç eksiği çok göze çarpıyor. Fiziksel olarak yetersiz olabilir ama en az bir sene bir takıma kiralanması durumunda en kötü ihtimalle bir bonservis geliri elde edebiliriz. Pişmeye ihriyacı olan bir isim bunu da Galatasaray forması altında gerçekleştirmesi çok güç.

    YanıtlaSil
  2. Veysel Sarı'nın iki maçtır ortaya koydu performans atlanmamlı bence o da oldukça hazır gözüküyor ve alternatifsiz olan o bölgede biraz güven verdi Tarık 4-5 edicek bir oyuncu değil bence o bölgede Veysel böyle devam ederse Semih'inde orada alternatif olabildiğini gördükten sonra Hamit ilk maç kötü olsada biraz form tutarsa o bölgeyi kotarırız bence. İlla bir transfer yapılacaksa Tarık a verilecek para ile birlikte sağlam bir stoper yatırımı daha iyi olurdu fakat ordaki oyuncurında kötü olduğunu düşünmüyorum şahsen bizim savunmadaki sorunumuz oyuncu kaynaklı değil organizasyon sorunu. Dünya kupasındada gördük Arjantin ve Hollanda nın organize savunmasını. Üst üste çalıştırdığımız İtalyan teknik adamlarımızın bu sorunu çözmesi lazım Prandelli ye bu noktada güveniyorum.

    YanıtlaSil
  3. Veysel Sarı'nın bu istikrarı gösterebileceği muamma, sıkıntı da oradan gelmekte. Çok önemli bir isim, birçok pozisyonun alternatifi ama gerçek anlamda bir sağ bek gerekliliği, daha önemlisi bir sol bek alternatifi lazım. Tarık Çamdal'ın önemi de buradan gelmekte, bir transferle hem sağ hem de sol beki alternatif altına almak.

    YanıtlaSil
  4. Tarık Çamdal sol ve sağ bek alternatifi olması açısından iyi olur ama o paralara değil
    Ben ilk maçtaki başarılı futbolunun ardından neden Umut Gündoğan oynamaz da 5-6 yıldır milim ilerleme kaydetmeyen emre oynar anlamak mümkün değil. Artık bu işlerin ardında başka şeyler olduğunu düşünmeye başlıyorum. bu çocuğu herhalde kulüp içinde tutan birileri mi var?
    emre'nin takas vs.. ile gittiği günü bayram ilan edeceğim. sabri, gökhan, gibi gereksiz ve hizipçilerin ardından emre gibi tamamen zarar adamaları da göndermemiz şart.
    Umut Gündoğan bu takımda her türlü oynar

    YanıtlaSil
  5. Ben sol bek kısmını atladım tabi Tarık'ı değerli kılan sol bekede alternatif olması. İki bek bölgesini bu kadar iyi oynayabilen pek oyuncu yok bir taşla iki kuş vurmuş olucaz belki ama finansal açıda kulübün durumunu düşününce formaya göğüs sponsoru bile bulamadığımız bir dönemde yerli bir oyuncuya 5 vermek bana biraz uçuk geliyor. Beni daha çok endişelendiren gerçekleşirse ikinci Salih Dursun vakası olabilecek Şener transferi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir