5 Temmuz 2014 Cumartesi

Hırs Patlaması, David Luiz Çok Özel Bir Adam


Kolombiya benim için turnuvanın en özel takımıydı ama onların da nefesi buraya kadardı. Brezilya bilenmiş bu maça, ölmek için çıkmışlar hatta sahaya. Kolombiya'ya fazla yaşam imkanı bırakmadılar ve sahanın her alanında gösterdikleri mücadele, özellikle de James Rodriguez'i sindirme politikalarıyla yarı finali görmüş oldular. Turnuva başında da söylediğim gibi, Brezilya bir noktaya gelecekse bu savunmasıyla olacaktı, onlar da özellikle Thiago Silva & David Luiz uyumuyla oldukça sağlam bir görüntü çiziyorlar.

James Rodriguez ise ülkesi misali turnuvanın en özel futbolcusu olabilir. Mükemmel bir turmuva geçirdi ve önümüzde onun kariyerini takip edeceğimiz uzun yıllar var. Bu maçta beklenen görüntünün dışında kaldı belki ama 6. golünü atıp Müller'in rekoruna da el salladı.


Ama benim için turnuvanın en özel karakteri kesinlikle David Luiz. Çok iyi bir futbolcu olmasının yanında çok da güzel bir insan. Tam bir hırs patlaması, takımının bir numaralı hırs gücü. Milli marşı okuması esnasında takılıyoruz, aklımıza Alpay Özalan örneği geliyor belki ama saha içerisinde de aynı. Ayrıldığı nokta ise kazanılan maç sonrasında sevinci abartmayıp, rakibin üzüntüsüne ortak olabilmek. Şili maçında da böyleydi, Kolombiya karşısında da. Bugün, James Rodriguez'i teselli etme görevi onundu.



Şu golün ise sağlıklı bir açıklaması yok. Hatta futbol dünyasında yeri var mı bu vuruşun bilmiyorum. Ayak içiyle gönderilen füzeyi ilk defa görüyorum. David Luiz'in attığı bu gol cidden akıl işi değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir