10 Temmuz 2014 Perşembe

Kaçan Balık Büyük Mü Olur Bilmem

Ribery mevzusu her dönem karşımıza çıkar, sanırım Ribery futbolu bırakana kadar da çıkmaya devam edecek. Onu her izlediğimizde "bu adamı nasıl kaçırdık, bir dönem Galatasaray forması giydi bu futbolcu ama kim hatırlar" gibisinden söylemlerde bulunuruz, o dönem bu hatayı yapmış yöneticilerimizi de saygıyla anarız.

Hajroviç bir Ribery değil belki ama mevzu da bu değil. Kurumsallıktan dem vurup, Hajroviç'in kaçış şartlarının yaratılmasında sıkıntı. Her futbolcu aynı karakterde olmak zorunda değil, sen Sneijder ve Drogba gibi futbolcular neden sorun çıkarmadı diyebilirsin ama bu Hajroviç'in kaçışı adına bahane olmayacaktır.

Menajeri, Hajroviç'in kanına girmiştir gibi söylemler de hikaye. Galatasaray'ın da bu konuyla ilgili bir açıklaması var ama Ribery konusundan tecrübeliyiz. Hatta biz Drogba'yı nasıl transfer ettik, onu da hatırlıyoruz. Kaçan balık maddi anlamda büyük oldu. Belki dava kazanılır ve futbolcuya tazminat ödenmez ama futbolcu için ödenen bonservisi düşündüğümüzde ve Hajroviç'in ilerleyen dönemde olası gelişimi de göz önüne alındığında Ribery misali söylemlerde bol bol bulunuruz bizler.

Hajroviç konusunda sorumlular kimse ortaya çıkarılmalı ve oluşacak finansal zarar bir şekilde karşılanmalı. Finansal fair-play'i önümüze koyup, bu şartlarda hareket etme zorunluluğu duyduğumuz bu sezonda böylesine büyük, havaya giden paraları gördükçe biz ne yapıyoruz sorusu akıllara geliyor.

Amrabat'ın yerine tercih edilen futbolcu olmuştu bir de. Amrabat'ın transfer şartlarını hatırladım da, Galatasaray forması giymek için nasıl can attığını, bonservisinin bir kısmını cebinden karşıladığını. Şimdi Hajroviç konusunda bu sorunu yaşayınca da insan üzülüyor..

1 yorum:

  1. Hajroviç silinip gidecek olan beş para etmez bir transferdi kim bulduysa artık kulakları baya çınladı zaten ama asla önemli bir değer veya oyuncu olmayacak olmadıda biz saf olduğumuzdan gidip buna onca para saydık. Bunun dışında yabancı sorunu bizi o kadar zorluyor ki en azından kurtulduk ayrıca biz haklı bulunursak dediğin gibi sadece tazminat ödemekten kurtulmayacağız ( zaten bununla ilgili yeni bir kural geldi öyle oynamadığın tüm yılların parasını almak kalktı benim bildiğim ) uefanın bir önceki bonservis bedelinide gözeterek Bremen in bonservis ve ceza ödemesi Hajroviç ede yine para cezası ve lisans verilmemesi söz konusu olacak bunun hakkında edindiğim bilgiler bu yönde. Umarım rezil bir oyuncunun kurtulmamız birlikte maddi anlamdada zarar görmeyizde bu pislikten alnımızın akıyla çıkarız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir