31 Ağustos 2014 Pazar

Bursaspor 0-2 Galatasaray, Sabır Haftaları

 
Hazır olmayan, sezon öncesinde fazlasıyla eleştirilmiş iki takımın maçını izledik. Bu görüntü içerisinde de farkı kalite yarattı. Oyunun kırılma anlarına baktığımızda, Muslera'nın ismi var. Eskiden Bursaspor deplasmanlarında farkı Batalla yaratırdı ama Batalla'nın yokluğunda da Bursaspor böyle bir oyun lideri bulamadı. Galatasaray ise Muslera ile yoluna devam ediyor.

Prandelli'nin 4-2-3-1'den vazgeçtiğini görüyoruz, Mancini'nin 4-3-3'üne geçiş var. Sneijder yine sol kaymış ve Yekta ile orta saha güçlendirilmiş. Baskı anlamında işe yarayan bir hamle ama Sneijder'in sol kanatta kaybolması, Selçuk İnan'ın da hala alması gereken sorumluluktan uzaklığı Galatasaray'ı organize bir görüntü içerisine sokmuyor.

Burak Yılmaz'ı ileride tek forvet kullandığınız sürece oynayabileceğiniz tek bir hücum sistemi var. O da rakip savunma arkasına atılacak toplarda etki etmeniz. Fenerbahçe karşısında da bunu çok denedi Galatasaray ama yakalanan hızlı akınlarda, orta saha pas kalitesini yeterince gösteremedi. Bu maçta da üst düzey bir pas kalitesi yoktu ama Galatasaray'ın biraz daha akıl gösterdiğini gördük. Bu da Burak Yılmaz'ı biraz daha verimli kıldı ama Galatasaray'ın hala hücum fakiri olduğunu söylemek mümkün ve bunu da kırmak adına santrafor, orta saha transferleri şart.

Chedjou, Galatasaray'ın sezona en iyi giren futbolcusu. Bugün de hatasız oynadı, hatta Muslera'nın ardından maçın en iyisiydi demem mümkün. Bu durum stoper transferini gereksiz kılıyor, bunu tekrar izlemiş olduk, Chedjou ile şampiyonluğa yürümek fazlasıyla mümkün. Bursaspor'a da aman aman pozisyonlar verilmedi ama Volkan Şen'in etkili olduğu anları izledik, Fernandao'nun da kimsenin beklemediği artistik vuruşları. Bu anlarda da galibiyeti getiren isim Muslera oldu. Uruguay formasıyla işin rengi değişebiliyor ama Galatasaray formasıyla Dünya'nın en iyi birkaç kalecisinden biri, bu çok açık.

 
Selçuk İnan'ın kendisini bulmasını bekliyoruz, şu an Galatasaray'ın seri oynamasının önündeki engel bu. Prandelli'nin felsefesi hızlı oynamak, bu imkanlar da yakalanıyor ama pas kalitesi maalesef yakalanamadı. Yoksa hızlı hücuma fazlasıyla uyan futbolcularımız var. Burak Yılmaz, Olcan Adın, Bruma, hatta Yasin Öztekin gibi.

Olcan Adın'ın yedek başlaması beklemediğimiz bir hamleydi ama ilerleyen dönemde 11'in değişmez ismi olacağı açık. Akıl arayan Galatasaray'da, oyuna akıl katan isimlerin başında geliyor. Oyuna girmesinin ardından da çok etkili oldu, golü de atmasının yanında, Burak Yılmaz'a attığı müthiş bir pas var. Bursaspor savunmasının arasına bıraktığı müthiş zehir.

Bursaspor hazır değil, bunun yanında iyi de bir takım değil. Bazı takviyeler geldi, Josue misali. Büyük katkı verecektir, Holmen de gelecek, bu anlamda iyi yabancılar alındı ama yerli kalitesi o ölçüde iyi olmayan bir ekip. İbrahim Öztürk'ün vadesinin dolduğunu gördük, sezon Serdar Aziz & İbrahim Öztürk ikilisiyle bitmez ama 5 yabancının 11'de oynaması bu ikiliyi sık sık bizlere izletebilir. Bu anlamda Bursaspor'un yerli hamleye ihtiyacı var ve bunun için sadeced iki günleri var.

10 günlük bir ara, bunun yanında da gelecek transferler olacak. Galatasaray için önemli olan uzun yıllardır kazanılamayan Bursa deplasmanından 3 puan çıkarmaktı, bu başarıldı. Araya kafamız biraz daha rahat giriyoruz. Sabır haftalarındayız ve bu sabrı göstermek zorundayız. Fenerbahçe maçının ardından felaket senaryoları yazıldı, Bursaspor karşısında da müthiş bir futbol oynanmadı belki ama iyi işler yapacaktır bu takım, benim inancım tam. Önemli olan, bu sabır haftalarını sabırla atlatmak.

1 yorum:

  1. Bursa maçında G.Saray belki de son yıllarda izlediğimiz en kötü futbolunu oynadı. Kazanılan Bursa maçı sonrası bu takıma ne kadar sabredilse çok fazla bir gelişme olmayacağı izlenimimi verdi.. Son dakika transferleri Tarık, Pandev ve Dzemaılı ihtiyaç olan mevkilere yapılmış gerçekten nokta transferler. Tarık hem sağ bekte, hem sol bekte yararlanılacak ve yerli kontenjanından alınabilecek en doğru isimdi. Dünya kupasında İsviçre milli takımında izlediğimiz Dzemaili bence G.Saray ın yılın transferidir.Selçuk un artık rahatsızlık vermeye başlayan formsuzluğuna oyunu çift yönlü oynayabilen Dzemaili. en iyi alternatifdir. Son maçlarda dökülen Selçuk u seyrederken onu milli takıma almayan Abdullah Avcı ya da hak veriyorsunuz.Pandev i Lazio ve İnter den hatırlıyoruz. Son derece etkili skorer bir forvetti..Aynı form damı tabii bilemeyiz. Ancak Burak ve Umut gibi ayağında top tutamayan iki standart golcü ile koca bir sezon kahır yaşamamak için tekniği yüksek, tecrübeli ve iş bitirici golcü Pandev çok doğru tercih. .Keşke Malaga ya gönderilen genç Amrabat ta 31 yaşındaki Pandev in tekniği ,iş bitiriciliği olabilseydi. Tüm bu transferler ne yazık ki kadro sıkıntısı da getirecek.Takımı karşı kaleye taşıyacak en hızlı adam Bruma tam forma bulmuşken çoğu maçta kenarda kalabilir. Solbek diye yıllarca kıvranıp Telles i bulmuşken şimdi Telles ilk on altı da bile düşünülmeyebilir.Hatta bazı maçlarda şu an için takımın en iyileri Muslera Sinan Bolat a, ChedjouGokan Zan a tercih edilebilir.Tabi bunları yaparken bir takımı başarıya götürecek kadro istikrarı nasıl sağlanacak. Şimdi G.Saray ın düzelmesini beklerken merak edilen konu bu. Yeni transferler ile kadro istikrarı nasıl oluşacak. ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir