4 Ağustos 2014 Pazartesi

Gündem "Galatasaray"


Bir süredir yazamadım, bu yüzden toplu bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum. Geçen sürede beklenen temel şey, elbette transferdi ama transfersiz bir haftayı daha geride bıraktık. Sadece futbol açısından da bakmıyorum mevzuya, basketbol konusunda da can sıkıcı bir durum var ve hala önümüzü görebilmiş değiliz.

Atletico Madrid maçını değerlendirmek lazım öncelikle. Uzun zamandır beklediğim bir olaydı. Arda Turan'ı Galatasaray'a karşı izlemek büyük bir keyif olacak ve maçı iple çektiğimi söylemek isterim. Galatasaray'ın da ilk ciddi sınavı olması açısından değerli bir maç, eksiklerimizi, neler yapabildiğimizi tam anlamıyla değerlendirmek açısından çok önemsiyorum bu maçı.

Sonrası ise karanlık bir durum. 2. hazırlık kampını iptal ettiğimiz ve İstanbul'da çalışacağımız söyleniyor. Tüm bunlar Prandelli hamlesinin gecikmesinden kaynaklı. Sen teknik direktörün belli olmadan sezon öncesi planlaması yaparsan, bu planların iptal olur. 

Daha düşündürücü durum ise, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonlara oranla hazırlık maçı konusunda geride kaldığını düşünüyorum. Kimlerle oynayacağımız, ne yapacağımız belli değil. Önümüzde uzun bir süre var ve Fenerbahçe'nin çok ciddi takımlarla oynadığını görüyoruz. Geçtiğimiz sezon Galatasaray bu yoldan giderdi ama bu sezon, sezon öncesini doğru planlayamamanın sıkıntısını yaşıyoruz.

Transfer konusunda ise gündem Tarık Çamdal. Hep diyorum, olmazsa olmaz bir transfer. İshak Doğan'ın da Trabzonspor'a gitmesinin ardından artık sol bek anlamında da değerli bir hamle oldu bu. Hatta Tarık Çamdal'ın gelmesi durumunda, sağ bekten çok sol bekte daha fazla şans bulabileceğini düşünüyorum. Telles'in forması garanti değil ve alternatifi de yok.

Tarık Çamdal & Erkan Zengin paketi konuşuluyor. Eskişehirspor, yaşadığı maddi sıkıntı çerçevesinde Erkan Zengin'i de elden çıkarmak istiyor ve bu ikili için istenen rakam 6 milyon avro. 5 milyon avro + bir futbolcuya da iş bitebilir diye düşünüyorum ama Galatasaray bu duruma ne kadar yanaşır? 

Çünkü Yasin Öztekin söylentileri de var. Bu transfer gerçekleşirse, Erkan Zengin'in transfer ihtimali ortadan kalkar. Bir kıyas yapmak gerekirse, bu iki futbolcuyu kıyaslamam bile. Yasin Öztekin'in gol ve asist istatistiği daha iyi görünmesine, yaş anlamında da avantajlı olmasına rağmen forvetsiz Eskişehirspor'da çok değerli faydalar vermiştir Erkan Zengin. Yürüyerek adam geçen, üst düzey teknikli ve maçın seyrini tek başına değiştirebilme özelliği olan kaç tane yerli var ki?

Gerçek olan ise Galatasaray'ın yerli bir kanat alıp, Olcan Adın'ı da alternatif altına almak isteğidir. Ayrıca 3. bir forvette gerekli, Prandelli'nin Umut Bulut'u da çok tutmadığı haberleri geliyor. Mevlüt Erdinç söylentileri yeniden ortaya çıktı. Maliyetli bir hamle olur ama gerçekleşmesini istediğim hamlelerden. Fazla yerli forvet yok piyasada, olanlar arasında da en iyisi o.

Gerçi ben Almeida'yı alıp, bu işi bitirme taraftarıyım ama bu duruma da çoğu taraftar tepki gösteriyor. Oysa, kulübede oturtabileceğin, pivot özellikleri olan, ülkeyi bilen, daha önemlisi bonservisi elinde, Galatasaray için can atan bir futbolcu. Son adım o görünüyor ama o son adıma doğru da gidiyoruz sanki.

Sıkıntı bu değil aslında, Galatasaray gözden çıkardığı futbolcuları elden çıkaramıyor. Çok fazla itibarsızlaştırdık bu adamları ve doğal olarak kimse istemiyor. Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye baktığımızda, çok rahat gönderebiliyorlar istenmeyen futbolcuları ve para da kazanıyorlar. Adrian, Henrique, Stoch gibi adamlar nasıl gitti hatırlayın. Galatasaray ise kimseyi yollayamıyor. Takipleri bol denilen Gökhan Zan bile hala takımda, bu sorunu aşmak gerekiyor. Gitmesi gereken yabancıları gönderemedikten sonra da Doria, Balanta gibi isimleri ne kadar yazarsak yazalım boş.

Sponsor konusunda ise olumlu haberler geliyor, iyi bir anlaşma yapılacak gibi görünüyor. Bu da sıcak para demek ve bu sıcak parayla birlikte kartlar yeniden dağıtılacaktır. Doğru bir planlamayla daha iyisi her zaman olur, yeter ki planlama doğru yapılsın.

Basketbolda ise bekleyiş devam ediyor. Erkek takımında bir bütçe kesintisi var, sponsor konusunda da hala bir ışık yok. Transferler belli ama açıklama gelmiyor, bu da Galatasaray adına canımı en çok sıkan durum. Kadın takımında ise geçen sezona yakın bir bütçe var ama eldeki iskeleti koruma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Umarım basketboldaki sorunlar da çözülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir