10 Ağustos 2014 Pazar

Şehir Sezona Moralsiz ve Keyifsiz Giriyor; Bursaspor

Avrupa'dan devam edelim dedik ve sıra Bursaspor'un. Bursaspor denildiğinde de benim aklıma sevgili Beysim Can gelir, futbol görüşüne ve değerlerine inandığım, çok sevdiğim bir arkadaşımdır kendisi. Bizleri kırmadığı için çok teşekkür ederiz..
 
 
Geçtiğimiz sezon Frey, Civelli, Taiwo gibi yabancılarla yaratılan bir heyecan vardı ama bugüne baktığımızda sadece bir sezon içerisinde bu futbolcuların gözden çıktığını görüyoruz ve şampiyon olunan sezondan bu yana da kadro mühendisliğinde hatalar yapıldığını düşünüyorum. Sen bu konuda neler düşünüyorsun, şampiyon olduktan sonra nerelerde hata yaptı Bursaspor?
 
Beysim Can: Benim bu konu hakkında, gerek dost meclislerinde sosyal medya da dile getirdiğim bir deyim var. Bursaspor; emeklemeden yürümeye başladı şampiyon olarak. Kendine çok uzak bir ortamın içinde buldu, hemde bir yıl gibi kısa süre içerisinde. Eşiği atlayamadı yani. Doğal olarak ne planlama yapmaya fırsat oldu, ne de imkan. Bursaspor'a has bir şey değil zaten, Türk futboluna özgü karakteristik bir olay.

 
Şenol Güneş'le birlikte yeni bir dönem başladı. Şenol Güneş şüphesiz heyecan yaratan bir isim ama transfer konusunda agresif bir Bursaspor göremiyoruz. En son Holmen, Josue, Briand gibi hamleler gerçekleşti. Bursaspor'un bu durumunu nasıl değerlendiriyorsun ve yeni sezona yönelik beklentilerin neler?
 
Beysim Can: Şenol Güneş'in elinde yeni gelen transferlerle ile çok geniş bir havuz oldu. Kağıt üstünde son yıllarından en iyi kadrolarından birine sahip olacak Şenol Hoca. Transferde eksik olan hemen hemen tüm bölgelere transferler yapıldı. Sezon beklentisini belirleyecek olana bana göre takımın sezona girişi olur. Ciddi şekilde moralsiz ve keyifsiz giriyor sezona şehir. İlk üç haftadaki o zorlu periyotta yapılabilecek bir seri şehir tekrar ayağa kaldırabilir.  Takım ne kadar iyi olursa olsun, Bursaspor gibi şehir takımlarının başarılı olmalarının en büyük temeltaşlarından biri, iyi bir hava yakalamaları ve bu havayı şehre yansıtmaları. 2010 yılı gözümüzün önünde.  Onu dışında Bursaspor Avrupa Kupaları'nı zorlayacaktır her zamanki gibi ve her ne kadar büyük hayal kırıklığıyla başlasa da en kötü Avrupa Ligi bileti alacağını düşünüyorum. 
 
 
Chikhura karşısında Bursaspor'un elenmesini şüphesiz beklemiyorduk ama yıllardan bu yana gelen bir Avrupa Ligi ön eleme şanssızlığı var. Hatta oynanan rakiplere bakarak bunun adını hayal kırıklığı da koyabiliriz. Avrupa'da neden olmuyor sana göre, Bursaspor neden Avrupa'ya iyi hazırlanamıyor?

Beysim Can: Sorular arasında cevap vermekte zorlandığım tek soru oldu belki de bu. Yıllardır farklı yönetimler, farklı oyuncular, farklı teknik direktörler olsa bile aynı senaryo yaşanıyor.  Açıkçası bende adını koyamıyorum.
 
 
Bursaspor denildiğinde akıllara gelen ilk şeylerden biri alt taraftan gelen genç jenerasyon. Her dönem iyi gençler var ve bu gençleri yönlendirmek konusunda kendisini kanıtlamış bir Şenol Güneş takımın başında. Enes Ünal başta olmak üzere, bu genç yapı için ne söylersin, yeni dönemdenasıl bir gelecek bekliyor onları?
 
Beysim Can: Bursaspor bu bakımından gençler için çok şanslı bir takım. Taraftarın, alt yapıdan gelen futbolcu için desteği ve sabrı çok fazla. İzlemek istiyor genç potansiyellerini. Chikhura maçında Enes çıktı Batuhan girdi yerine. Belki ihtiyaç böyle oldu ama şahsen çok mutlu olduğum bir andı benim için. Şenol Hoca'da kullanacaktır sezon boyunca genç oyuncuları. Her şey kendilerine kalıyor. Çalışırlarsa, fırsatları değerlendirirlerse önleri çok açık. Ama işte şöyle bir şey var. Doğru zaman, doğru yer, doğru maç. 
 
 
Bursaspor şampiyon bir takımdır ama şampiyon bir takım gibi hareket etmemektedir. Bunu hep eleştirmişimdir ve hala da bu konuda adımların gelmediğini düşünüyorum. Sen ne düşünüyorsun?
 
Beysim Can:  Katılıyorum. Sadece saha içine özgü bir olay değil her bakımdan. Ama başta dediğimiz gibi. Geçici yönetimlerin olduğu, daha doğrusu temelin olmadığı bir sistemde bu dediklerimizi uygulamak çok zor, hatta imkansız olduğunu düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir