5 Eylül 2014 Cuma

Ian Vougioukas Galatasaray'da


İyice yılan hikayesine dönen pivot transferi sorunsalını Ian Vougioukas ile tatlıya bağladık. Ian şu an Dünya Kupası sebebi ile İspanya'da, ülkesi Yunanistan adına oynamakta. Kendisine transferi için sorular sorulduğu vakit turnuva sonrasını bekleyeceğini, acele etmeyeceğini söylemişti ama daha gruplar dahi sona ermeden Galatasaray'ın teklifine evet demesi şaşırtsa da oldukça sevindirdi. 

Dünya kupası demişken, şu ana kadar oynanılan 4 maçta neler yaptığını söyleyelim. Giannis Bourousis'in arkasından gelerek 3.3 sayı 2.2 reb. ortalamaları ile oynamakta ve max aldığı süre ilk Senegal maçı 16 dakika, en çok skor ürettiği maç ise 6 sayıyla Hırvatistan'a karşı. 

Ian kendi ülkesinin iki önemli takımında da yani hem Olympiakos hemde Panathinaikos forması giymiş bir isim. Hatta Pana'nın 2011 yılında kazandığı Euroleague şampiyonu olan kadronun bir parçasıydı. Ve son olarak Rus ekip Unics Kazan'da sezonu geçiren Ian Vougioukas fena da bir sezon geçirmedi. Yine hücum tarafının büyük bir rolü kendisinden geçiyordu. 

Peki  Ian Vougioukas hücumda neleri iyi yapar? Vougioukas skorunu genel olarak arkası dönük oyunlar ile post özellikleri ile bulabilen bir oyuncu şu an Avrupa basketbolunun neredeyse en iyi post oynayabilen uzunları arasında. İyi ayak hareketleri ve güçlü fiziğini iyi kullanan 2.11' lik uzun, sonuç kısmında yumusak bitirişleri ile yüzdesinin en fazla olduğu hücum özelliği.  

Nathan Jawai güçlü fiziği'nin avantajıyla Ian Vougioukas ile akıllı post oyunları ile hücumda her vakit bir fikir olarak kalacaklar. Tabii böyle bir avantaja sahip olan bir takımın dış şut özelliği çok iyi olmalı, çünkü olası içeriye yardımlar sonrası dışarıya verilecek ekstra paslar ile boş şutlar baya mümkün. Biz de bu offseason'da dış oyuncu transferleri ile şüphesiz ki o yanımızı fazlasıyla güçlendirdik. 

Hangi yazımda söyledim hatırlamiyorum ama geçen bir kaç yıla göre maddi olarak biraz ağırdan alsak da çok doğru bir transfer düzeni ile ilerliyoruz. Tabii ne kadar doğru görünse de her şey parkede yapılacaklar ile belli olacaktır. 

Biraz yazı sonu gibi konuşsam da Ian hakkında işin savunma zaafiyetinden de bahsetmek istiyorum. Ian hücumda ne kadar efektik olsa da savunmada bazen bir zaafiyet haline de gelebiliyor. 29 yaşında ki oyuncu çok ileri bir yaş olmasa da hatta kariyerinin en olgun dönemini yaşasa bile ayakları hiçbir vakit yeterince hızlı ve atletik özelliği iyi olan bir oyuncu olmadı. Özellikle o sahadayken diğer dört oyuncunun savunma çabasına baya ihiyacımız olacak. 

Son bir genel bakış atarsak muhtemelen Jawai ve Ian ile transfer sezonu bitti. Ve şu oluşan tablo ile hücumda daha rahat, savunmada ise daha sancılı bir sezon bizi bekliyor olabilir.. Ian Vougioukas her vakit bir çeşitlilik her vakit tek başına bir hücum alternatifi kesinlikle iyi bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bir de son kez şunu da belirtmek istiyorum, ben klasik pivot özelliğini taşıyan oyuncuları gerçekten özleyen bir basketbol severim. Ian bu özelliği taşıyan bir oyuncu onu İstanbul'da canlı izlemek için de sabırsızlaniyorum.. Umarım yanıltmaz.

Çağatay Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir