9 Ekim 2014 Perşembe

Milli Takım, Adalet, Hak, Hukuk Sarmalı


En son yazmam gerekeni şimdiden yazayım. Gökhan Töre konusunda Beşiktaş'ın tutunduğu durum beni ilgilendirmez, o onların iç meselesidir ve her takımın iç meselesi de o takım taraftarlarını ilgilendirir. Burada mevzu Milli Takım olduğundan, Beşiktaş'ın dışında genel bir hadisedir bu ve üzerinde durulması gereken, üstelik çok geç kalınmış bir durumdur.

Bir yıldır bu konunun üstü kapatılmış, bugün öğrendik bunu. Gökhan Töre'nin gece kulübünde başlayıp, Milli Takım kampında devam eden silah çekme mevzusu bir yıl öncesinin konusuydu ama bizler bugün üzerinde durmak zorunda kalıyoruz, bir yıl sonra olayın gerçekliğini öğreniyoruz. En vahim tablo da bu zaten.

Bazı hatalar vardır, tolare edersin, gençtir dersin, affedersin. Kampa geç katılır futbolcu, disiplinsiz hareketler yapar, abuk bir kırmızı kart görür, gece kulüplerinden çıkmaz gibi birçok yaşanmış gerçek vardır. Bunlar hatadır, bu hataları yapan genç bir isimse onu kazanma yoluna girersin. Silah konusu tamamen can güvenliğiyle alakalıdır ve bu durumun tolaresi olmaz, affı olmamalı. Gökhan Töre'yi kazanma yolunda, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak gibi isimleri kaybedemezsin, bunun adı adaletsizliktir.

Fatih Terim'in olduğu yerde adaletten bahsederdik, Fatih Terim'in olduğu yerde disiplinden bahsederdik ama Fatih Terim'in eski Fatih Terim olmadığını tekrar gördük. Galatasaray'da son döneminde başlayan bu süreç Milli Takım'da da devam ediyor ve üzücü nokta da bu. Eskiden, Fatih Terim'in olmadığı bir ortamda böyle bir durum oluşsa, Fatih Terim olsaydı olmaz derdik ama bugün geldiğimiz noktada herkes çok değişmiş.

Alman Kruse, bir bayanı kampa getirdiği için Dünya Kupası kadrosundan çıkartıldı. Giroud eşini aldattı, tüm Fransa'dan özür diledi. Bunların adı hata ama bu konular çok konuşuldu. Bu durumda da silah gibi bir hadiseyi konuşmamamız söz konusu olamaz.

Üzüldüğüm nokta, ihalenin Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak gibi isimlere bırakılacak olması. En az suçlu onlar ama mağdur edebiyatını oynayan başkaları. Hakan Çalhanoğlu'nun babası da konuşabilir, tüm ailesi de. Can güvenliği sorusudur bunun adı. Eskiden kulüpler, futbolcularımız sakatlanmasın diye dua ederdi, şimdi canlarını kaybetmesin diye mi Milli Takım'ı takip edecekler.

Hakan Çalhanoğlu, üzerine titrememiz gereken, Milli Takım'ın bir numarası olacak potansiyele sahip, hatta Arda Turan'ı bir kenara koyarsak, en iyi futbolcusu. Mesut Özil diye yıllarca ağladık, hala da ağlıyoruz ama bizi seçeni de kaybediyoruz. Ayrıca bunun gibi birçok örneği de bundan sonra yaşayabiliriz. Kaan Ayhan'ın aklının karışması da doğaldır, ortada çok katı bir bakış açısı var. Maalesef, bu Milli Takım'ın kurtuluşu gurbetçi oyunculardan geçiyor ama bizler katı bir tutum sergiliyoruz. Milli Takım'a en bağlı gurbetçi Nuri Şahin'in bile bu mevzuda tavrı net ve kendisine kefil olunacak bir karakterdir.

Silah konusunun açıklaması, izahı yok. Sen arkadaşının boğazına silah dayıyorsun, yanlışlıkla yapacağın bir hareketin sonu ölüm. Ölüm korkusunu yaşayan bu belanın nasıl bir illet olduğunu bilir, şakası olmayan konular vardır. Gökhan Töre konusunda Fatih Terim mağdur edebiyatını oynatıyor ama yanlış bir tavır sergiliyor. Ömer Toprak veya Hakan Çalhanoğlu şikayetçi olsa, bu olayın cezası futbol sahası içerisinde de kalmaz, bu çok farklı bir boyut.

Konumuz Milli Takım ve hepimiz bu takımı sevmek, inanmak istiyoruz ama bu tip tutum ve davranışlar, gidilen yanlış yollar Milli Takım'dan soğumak mümkün mü sorusuna verilecek en doğru cevap oluyor..

Sakatlık boyutu olmasa işin, bu mevzu yüzünden Ömer Toprak veya Hakan Çalhanoğlu Milli Takım'dan affını isteseler, bu durum Milli Takım'ı sevmiyorlar sonucunu doğurmaz ya da onları bizden daha az Türk kılmaz. Haklarıdır, nitekim ortada adalet yok..

5 yorum:

  1. artık milli takım konuşmasak.. kadrosu da, yöneticisi de, aldığı skorları bizi ilgilendirmiyor.. kuru gürültü, safi külfet ve eziyet

    YanıtlaSil
  2. tüpçünün başkan olduğu bir yerde adaletten bahsetmek imkansız.tüpçü piyon olduğundan getirildi iktidar tarafından.iktidarda abd nin piyonu.milli takımdan soğumak için birçok neden var.

    YanıtlaSil
  3. yalnız resimdeki gökhan töre değil sanırım aydın karabulut.

    YanıtlaSil
  4. medyada kimse şu soruyu sormuyor aga.neden beşiktaşı batıran tüpçü tff nin başına getirildi.bu çok ciddi ve açık bir durum.
    insanlara şu mesaj veriliyor.başarılı olan değil iktidara yaranan biryerlere geliyor türkiyede.

    YanıtlaSil
  5. hak hukuk derken şunuda atlamamak lazım.terim öncesi milli takım kaybedince direk teknik direktöre sallıyorlardı.hiddink dönemini düşünelim.maç sonu yorumlarını.aynı milli takımda şimdi terim var yenilgilerde ya oyunculara sallıyorlar yada alt yapılarımız iyi değil ligin kalitesi düşük vs diyorlar.

    şu anda takımın başında terim değilde x bir isim olsaydı kıyamet kopuyordu o teknik adamın başında.



    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir