3 Kasım 2014 Pazartesi

Gekas & Pandev Karşılaştırması


Gekas'ı övmek için bir fırsat arıyordum, Pandev üzerinden bir mali istatistik hazırlanmış ve bunun üzerinden yürüyerek Gekas'a övgülerimizi tekrar sunalım.

Gekas'ın son 5 senede Türkiye'de oynadığı takımlardan aldığı ücretlere bakarsak:

Akhisar Belediyesi:500 bin avro + 800 bin avro
Samsunspor: 150 bin avro
Levante: 300 bin avro
Torku Konyaspor: 750 bin avro
Toplam: 2.5 milyon avro

Pandev ise 2.4 milyon avro yıllık ücret kazanıyor Galatasaray'da ve şu ana kadar verdiği birşey yok. Gol atmasını da geçtim, herhangi bir iyi oyunu yok. Son olarak Dortmund maçının 18 kişilik kadrosuna da alınmayarak zirve noktasını görmüş oldu.

Gekas'ı bugün herhangi bir büyük takımımıza düşünsek, yaş üzerinden gideriz, beğenmeyiz. Oysa bazı futbolcuların yaşı yoktur, Gekas'ın da Türkiye performansı mükemmel. Her sezon üzerine koyuyor ve bu adam 20'li yaşlarda, gelişme evresinde değil. Oynadığı her takımı en az 3-4 sınıf yukarıya taşımış durumda, keyifle izliyoruz.

Pandev'e dönersek, gelecekte ne verir bilinmez. Büyük bir kariyer ve kariyeriyle bağlantılı bir o kadar da hayal kırıklığı. Inter dönemini hatırlayın, Napoli günleri de keyifliydi. Bir anlamda altın yedek diyebiliriz, özellikle de mücadelesiyle oynadığı her takımın hücumunda eksik parçayı tamamlıyordu. Galatasaray'da ise fizik olarak bitmiş, Kasım ayına gelmiş olmamıza rağmen hala kendisini bulamamış, acaba Napoli kazığı mı sorusunu akıllara düşürmüş bir futbolcu.

Dzemaili için de aynı şeyleri yazabilirim ama Pandev daha da umutsuz vaka..

5 yorum:

  1. Pandev e ne kadr şans verildi. Pandev G.Saray ın en zor maçlarında forma giydi. Forma giydiği maçlar G.Saray ın oyunu rakip sahaya yığamadığı maçlardı. Hiç bir maçta 90 dakika forma şansı bulamadı. Bu şekilde Pandev değerlendirmesi yapılırsa adil olmaz.Akhisar ın oyun sistemindeki takımın tek silahı Gekas ile 90 dakika sı olmayan Pandev i kıyaslayamazsınız. Oyuncu kalitesi olarak Pandev asla Gekas dan aşağı değil.G.Saray kanatları etkili olmayan gol pozisyonu üretmekde çok büyğk sıkıntıları olan bir takım. G.Saray a forvet olarak Benzama yı koysanız verimli olamaz.Değil ki Pandev.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür plaketi verdiğin ünal aysalın eserleri.tam bi çiftlik olmuş galatasaray.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazıyon hepsine katılıyorum da bu adamlara bu paraları kim verdi kim Galatasaray başkanı olarak o sözleşmelerin altına imza attı ondan bahset biraz da..Tam tersini savunsan da Ünal Aysal Galatasaray tarihinin en başarısız başkanlarından biridir,lütfen yine sportif başarıdan bahsetme,bir başkanın başarısı sadece sportif başarıyla ölçülemez(ki ortada büyük bir başarıda yok) İlginç olan şu yazdıklarının çok büyük kısmında seninle aynı fikirdeyim ama bende bunların sorumlusu hep aynı kişiyken sende o kişi hep zirvede,ikimizden birinde bir hata var Burak Bey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada büyük bir sportif başarı yok mu ☺ 2 lig şampiyonluğu, yıllar sonra gelen Türkiye Kupası, her sene Cl'de gruptan çıkan bir takım. Kadikoy'de kalkan kupalar. Kadınlar basketbol Euroleague şampiyonluğu ve yıllar sonra gelen lig şampiyonluğu. Erkek basketbolda her sene oynanan Euroleague ve cok uzun yıllar sonra gelen sampiyonluklar. Drogba ve Sneijder gibi isimler yaşamak çabası. Sende haklısın. . 3 sezonda Şampiyonlar Ligi gelmelidir.

      Sil
    2. gruptaan çıkmak ne zamandan bu yana bizim için büyük başarı oldu çok merak ediyorum,son cümlenle eleştirmeye çalışmıssın ama mantıksız olmuş gruptan çıkmakla şampiyonlar ligi şampiyonu olmak arasında uçurum vardır yani aynı teraziye konamazlar Burak bey..ha bide bu sene yediğimiz 4lerin hesabını hangi başkandan sorazac?? yeni başkanımızdan mı yoksa "değerli"" Ünal Beyden mi?? yüz yüze olsak saatlerce tartışırım seninle Ünal Aysal'ı..neyse kısaca düşüncene saygı duymakla beraber kesinlikle yanıldığını belirteyim

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir