1 Kasım 2014 Cumartesi

Yıldızlar Topluluğu U21 ve 18 Yaşında Olan Stoperi Gökhan Zan


Size Galatasaray'ın en büyük sorununu söyleyeyim, mantıksız uygulamalar. Gökhan Zan'ı önce kadro dışında bıraktığınız, sonrasında stoper eksikliğini görüp takıma dahil ettiniz. Kendisi önemli tecrübedir ve benim de beğendiğim bir futbolcudur. Kadroda kalmasında sıkıntı yok, çünkü 20 maç oynamasa 21. maç oynadığında katkı verecek bir isim, bir anlamda Emre Aşık tadında diyebiliriz ama sağlıklı kalması lazım, maalesef o da en büyük sorunu.

Konu bu değil, Gökhan Zan'ı 33 yaşında U21 maçına çıkarmak mesele. Maç eksikliği tamam ama A takımda hiç düşünmüyorsunuz, onca stoper sorunu da yaşanmasına rağmen. Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Koray Günter derken 5. tercih durumunda. Gençlere tecrübe aşılasın misali mi takımda tutuldu acaba, bunu da bilmiyorum.

Gerçi U21 gerçekten çok ilginç. 150 bin avro kazabilen U21 futbolcusu Kaan Baysal 90. dakikada oyuna girebiliyor mesela, zenginliğe bakar mısınız? Ya da Emre Çolak 2 hafta önceye kadar U21'de şov yapıyordu. Umut Gündoğan desek U21'in gediklisi, her maç fark yaratıyor. Sinan Gümüş'ü zaten söyleyeme gerek yok, U21'in Ronaldo'su olmuş. Dün Sabri Sarıoğlu orada oynuyordu, bugün Engin Baytar derken yılda 700 bin avro gibi bir rakam kazanan 33 yaşındaki Gökhan Zan'ın da U21 forması giymesi çok absürd bir durum değil, en azından Galatasaray açısından.

Komiğime giden nokta, Gökhan Zan'ın dün Kasımpaşa ile oynanan U21 maçında kırmızı kart görmesi ve takımı 10 kişi bırakması. Pozisyon icabıdır, yersin eyvallah ama sıkıntı Gökhan Zan'da da değil, onu bu seviyede oynatmakta.

İlginç bir futbol yönetimi var Galatasaray'da, Prandelli'ye her geçen dakika daha da şaşırıyorum, acaba bu sefer ne olacak diye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir