2 Kasım 2014 Pazar

Samsunspor'un Hedefi

Karşıyaka deplasmanından öyle ya da böyle 3 puanla ayrıldı Samsunspor. Taktik, teknik gibi konuları konuşmaktan öte bu galibiyetin oldukça değerli olduğunu düşünüyorum ve gün itibariyle güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Başkansız yönetimin ve teknik direktör Erhan Altın'ın istifa etmesi adına güzel bir ortam oluştu.

Samsunspor'un geçen sezon çok başarılı olduğunu gördük. Son maça kadar bu işi getirdiler, federasyonun yanlı uygulaması sonucunda taraftar desteğinden mahrum çıkıp, oluşan moralsizliğin Süper Lig'e çıkılamamasında büyük payı oldu ama genele baktığımızda, imkanlar dahilinde önemli bir başarı kazanıldı.

Maddi sorunlarla uğraşıyor Samsunspor. Süper Lig'e çıkıldığı dönemde yapılan plansız hamlelerin faturası hala ödeniyor. Süper Lig'e çıkıldığı dönemde de yazdım, yine yazarım. Çok yanlış bir planlama yapıldı, belki o dönem Süper Lig gelmese bugün mali yapı daha sağlam olacaktı ama olmadı. Orada da son maçta kaybedildi, devamında enkaz oluştu.

Emin Kar'ı takdir etmek lazım. O enkazdan çıkardı Samsunspor'u, en azından ışığı yaktı. İyi kadrolar kuruldu, maddi sorunlarla bir şekilde uğraşıldı, Samsunspor'u hedeye yöneltti ama istifa etti. Onun istifa etmesinin ardından kendi yönetimi kulübü idare etmeye devam ediyor. Bu işte bir terslik olmalı, daha önce görülmemiş birşey bu. Başkanı olmayan bir yönetim, Samsunspor'u hedefe nasıl götürebilir, bu durum devam ederse önümüzde karanlık bir gelecek var.

Tüm bu maddi imkansızlıklara rağmen geçen sezonun üzerinde bir takım kuruldu. İskelet korundu, onca teklife rağmen Umar, Adiloviç, Taha gibi isimler takımda tutuldu mesela. Umar'dan pay biçin, kendisini istemeyen Süper Lig takımı kalmadı neredeyse. Recep Niyaz, Serdar Eylik gibi takviyeler de ucuz hamleler değildir, bu anlamda iskeletin üzerine sağlam da bir yatırım yapıldı ama bu takım geçen sezon gösterdiği mücadelenin yanından geçemiyorsa burada suçlu teknik direktör Erhan Altın'dır.

Erhan Altın daha önce denenmiş ve başarısız olmuş bir projedir. Aklımızda hep şu kalır, sürekli takım bulabilmesinin de nedeni şudur; göze hoş gelen futbol oynatır ama daima başarısız olur. Samsunspor'da da geçmiş dönemde başarısız oldu, çalıştırdığı diğer takımlarda da. O zaman soru şu, neden Erhan Altın? Bu da mevcut yönetimin hatası oldu.

Samsunspor'un iyi bir kadrosu var ve bu takımın hedefe yürüyebilmesi adına başkansız yönetimin ve teknik direktörün acilen istifası gerekiyor. Ayrıca bu sezon lig, geçtiğimiz sezona göre daha da zor. Kayserispor, Osmanlıspor, Antalyaspor gibi takımlar önemli ekonomik güçler. Bu takımlarla yarışabilmek adına güçlü mücadele gerekiyor ve Samsunspor'un bu potansiyeli var. Umarım gelecek adına atılması gereken doğru adımlar atılır ve Samsunspor'u hedefe yürürken görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir