19 Ocak 2015 Pazartesi

El Mago


Adnan Polat döneminin icatları, o yüzden içerisinde çok fazla mantık aramam. Pino'nun gelişini de sadece Keita'nın gidişi üzerinden değerlendirmemek lazım, Giovani Dos Santos'u da bu kapsama alırım. Sezon sonunda Giovani'nin opsiyonu kullanılacak mı diye sorulduğunda, 8 milyon avro verin de alalım diyordu Adnan Polat. Oysa o 8 milyon avro'ları sezon öncesinde kimlere dağıttı gördük. Keita'nın satılmasını geçin, Giovani Dos Santos da takımda kalabilirdi. Keita'nın Galatasaray sonrası hiç iyi gitmedi belki ama Giovani Dos Santos'un bugün hiç de fena olmayan bir kariyeri var.

Pino'ya dönersek, kim Keita gibi bir ismin arkasından gelirse beklentiyi de beraberinde taşır. Galatasaray'ın çok büyük özlemiydi, kanatlarda kreatif işler yapan futbolcular. Keita oynadığı tek sezonda bu beklentiyi de karşıladı ama ısrarla Keita'nın kendini yere atmalarından, profesyonel olmayan davranışlarından dem vuruldu, yaratılan algı bu oldu. Ben bile inandım hatta bu algıya, Dünya Kupası'nda Kaka'yı oyundan attırması geldi aklıma, bu anlamda gidişine o dönem ses çıkarmadım ama asıl gerçek çok kısa bir zaman sonra ortaya çıktı ve Keita'yı bugün dahi sevgiyle anıyoruz, hala onun verdiği keyfi de başka bir kanat oyuncumuzdan alamadık.

Pino da onun yerine alınmış gibi göründü. Potansiyel deniyordu, genç de geldi ama büyük bir sakatlığın ardından geldi. Sakatlanmadan önce Mourinho'nun Chelsea'si dahi gündemine almıştı, sakatlık sonrası onu tek düşünen takım Galatasaray oldu. Tipik Adnan Sezgin transferi diyelim. Haldun Üstünel Stoch'la anlaşırken onu aldırmayanlar ve Haldun Üstünel gibi bir değeri kaçıranlar, Pino'yu 2.5 milyon avro gibi bir rakama aldılar.

Galatasaray günlerine de indiğimde Rijkaard onu kanatlarda denedi ama Hagi geldiğinde Pino'yu forvet oynattı. Kanatlarda beklenen etkiyi veremeyen Pino, forvet oynadığında da çok etkili oldu diyemeyiz ama o yoklukta en azından yer doldurdu, akıllarda kalacak bir Fenerbahçe deplasmanı oynadı (0-0'lık maç, Gökhan Gönül'ün çizgiden çıkardığı pozisyon), uzaktan şutları etkiliydi (Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor deplasmanında enfes golü) ama haliyle forvet değildi, olmadı. 

El Mago Galatasaray'da diyerekten bu transferi övüp önümüze koydular, yeni bir Keita beklentisi yarattılar ama Galatasaray'ın hayal kırıklıkları arasında yerini aldı. Ben severdim yine de Pino'yu, o dönem takım halinde vasat altıydı Galatasaray, Pino en azından çaba gösteren isimlerden biriydi. Culio'nun dahi yıldız kabul edildiği bir dönemden bahsediyorum.

Galatasaray sonrası da iyi geçmedi Pino'nun. Al Nasr'a kiralandı ama o coğrafyada bir Tabata etkisi yaratamadı, Mersin İdman Yurdu aldı ama oynatmadan yolladı, Olympiakos tecrübesi oldu ama orada da tutunamadı, ülkesine döndü Medellin diye bir takımda oynadı, son olarakta Bastia forması giyiyordu ama oradan da gönderildi. Bu saydığım takımların çoğunda da kiralık oynadı. Kolombiya U20 takımında 23 maçta 13 gol atan bir potansiyel bugün bu durumlara geldi. Yaşı da 27, tam olarak PTT 1.Lig kıvamına geldi aslında, ben olsam denerdim..

2 yorum:

  1. Bir ara mertan caner diye altyapidan gelen terim doneminde ama ne oldu bilmiuorum.su 4-5 yilin altyapidan cikanlar hakkinda bir yazi yazsaniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertan Caner Öztürk dediğin isim. Altınordu'da oynuyor. Geri alma opsiyonu ile oraya satıldı ama geri dönecek gibi görünmüyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir