6 Ocak 2015 Salı

Furkan Özçal Karabükspor'da


Galatasaray'ın kadro kalabalığından kurtulması, son yabancı kontenjanıyla da birlikte yeni sezon adına da şimdiden bu adımları atması önemli. Kadrodan gönderilecek en az 10 futbolcu saymak mümkün ve bu yönde adım atılırken, kazanılacak maksimum ücreti de kazanmak zorundayız. Furkan Özçal'ın Karabükspor'a transferinin açıklanmasıyla bu süreç resmen başladı.

Yarım sezon için 450 bin avro kiralama bedeli, 800 bin avro satın alma opsiyonu Karabükspor'dan alınabilecek en iyi rakamdı. Furkan Özçal'ın bonservis olmadan Galatasaray'a geldiğini de düşünürsek, neredeyse hiç kullanmadığınız bir futbolcudan bu rakamları alabilmek büyük bir transfer başarısıdır ve uzun zamandır da görmediğimiz bir harekettir. 

Yeni yabancı kontenjanıyla da birlikte Furkan Özçal'ın Galatasaray'da yeni sezona yönelik hiç şansı kalmadı. Karabükspor ise onun adına başarılı olduğu bir yer. Geçen sezon önemli bir forma istikrarı vardı, Tolunay Kafkas'ın vazgeçilmezlerinden biriydi. Bu anlamda Karabükspor adına da kumar diyemeyiz, denenmiş, başarılı olmuş bir proje. Her iki taraf açısından da hayırlı bir transfer.

Transfer olduğu sezonda hemen hemen hiç forma şansı bulamamıştı. O şampiyon kadroda da forma şansı bulması çok zordu. Sonrasında Karabükspor'da iyi bir sezon geçirdi, kendisini Mancini çok beğendi ve takımda tutmak istiyordu ama Mancini gitti, Prandelli ise Mancini raporu doğrultusunda devam ediyor derken Furkan Özçal'ı takımda tuttu, Şampiyonlar Ligi listesine dahi dahil etti. Birçok maçta da kendisine 18'de şans verdi ama Anderlecht maçının son dakikasında alay edermiş gibi olyuna aldı, verdiği başka forma şansı yok.

Bu sezon oynaması gerektiğini çok söyledik, özellikle Prandelli dönemi Selçuk İnan'lar dökülüyorken bu adamı işaret ettik ama oynatılmadı. Hamza Hoca döneminde de Türkiye Kupası'nda verilen şansı iyi kullanamadı ve bu kadro kalabalığında da gitmesi hayırlı olacaktı, öyle de oldu.

Konuşulan detay ise, Inter'in Podolski'yi 600 bin avro'ya kiralaması, Karabükspor'un ise Furkan Özçal'ı 450 bin avro'ya kiralaması olacak. Transferin başarısı buradan da ölçülebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir