8 Ocak 2015 Perşembe

Samsunspor, Erhan Altın, Adiloviç = Kötü Yönetim


Samsunspor adına en büyük artı neydi sorusunun cevabı, geçen sezon başarılı olmuş kadroyu büyük oranda koruyabilmek. Bu takımların en büyük sıkıntıları daima bu olmuştur, Samsunspor'un geçmişi için de geçerli. Her sezon sil baştan kadrolar, sil baştan teknik adamlar. Başarı geldiğinde de böyle, başarısızlık geldiğinde de böyle. Geçen sezon Süper Lig iddiasını son maça kadar taşımak bana göre başarıydı, bu sezona girerken kadro istikrarını korumak, mevcut kadronun üzerine takviyeler yapmak diğer başarıydı.

Takviyelerin yeterliliği tartışılabilir, Erhan Altın'ın yetersizliği ise tartışılamaz. Bir takım ne kadar kötü yönetilebilir sorusuna cevabı gösterdiği mevcut performans. Koskoca Samsunspor, ligin ilk yarısında kendi sahasında sadece bir kere kazanabilmiş, ötesi yok. Deplasmanda gösterilen performanslarla bana göre hala play-off yarışının içerisinde ama geçen sezona göre farkı, ligin ikinci yarısı adına umut vermemesi. Buna rağmen, yeni gelen yönetim Erhan Altın konusunda tasarruf uygulamıyor ve kendisiyle devam ediliyor.

Maddi sıkıntılar büyük, bu atlanamaz bir gerçek. Maddi sorunu olmayan takımlar zaten aldı başını gitti, bu sezon rakipler hiç olmadığı kadar güçlü. Osmanlıspor, Antalyaspor, Kayserispor, hatta Adana Demirspor gibi takımların önemli yatırımları var, Şanlıurfaspor desek sezon başında da, bu yarıda da büyük yatırımlar yapabiliyor. Diğer ekiplerin ekonomik sıkıntıları var, Samsunspor hala Süper Lig'de girdiği yanlış yapılanmanın faturasını ödüyor. 

Buna rağmen daha doğru yönetilebilir bu kulüp. Mesela bu sezon adına play-off'u zorlamak isterdim ama rakiplerin çok güçlü olmasından yola çıkıp, biraz daha ligi doğru yerde, rahat bitirebilmek benim adıma başarı olurdu. Bugünden sezon sonu adına doğru isimleri bulup, yatırımımı sezon sonu adına yapardım ama her şartta teknik direktörümü değiştirip, gelecek adına asıl adımımı bu yönde atardım. Ligi ve ortamı bugünden tanıyacak bir teknik direktörün gelecek sezon çok büyük avantajı olabilirdi.

Tüm bu yazdıklarımın ötesinde, bazı tebriklerimiz olacaktır, tebrik edilmesi gereken durumlar var. Umar gibi bir değeri elden kaçırmak büyük işti, bu anlamda geçmiş yönetimi kutlamak lazım. Elde en çok para edecek futbolcunuzu bedavaya Osmanlıspor'a kaptırdınız veya kaptırmak üzeresiniz. Ayrıca Adiloviç gibi geçen sezon 17 gol atmış bir futbolcuyu kaybetmek büyük işti, bu anlamda Erhan Altın çok büyük bir iş başardı. Mbilla'nın büyük özellikleri nedir bilmem ama kendini kanıtlamış, ne yapacağını bildiğiniz Adiloviç'i kullanmayıp, onun da Şanlıurfaspor'la anlaştığını görmek büyük iş olmalı, büyük bir teknik direktörlük dehası.

Şimdi bu isimlerin yerine yeni yabancılar gelecektir, belki de daha iyileri gelir, onlar daha çok iş yapar, bilinmez ama bir takım ne kadar kötü yönetilebilir sorusununa cevabın Samsunspor olabileceği de net..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir