11 Şubat 2015 Çarşamba

Aysal Vizyonunda Rijkaard'ı İzlemek İsterdim


"Galatasaray'ı çok seviyorum. Büyük bir kulüp ve harika taraftarları var. Ben ordayken durum farklıydı ama açıkçası bir şey başaramadık. Yıldız oyunculara imza attıramadık. İyi başlamıştık fakat yeterince güçlü bir kadromuz yoktu."
 
Rijkaard'ı Barcelona ile biliriz, 4-3-3 deriz, Total Futbol'dan dem vururuz, bugün dahi Barcelona'yı izlerken Rijkaard'ın mirasını es geçmeyiz. Rijkaard'ı Barcelona macerasının ardından Galatasaray'a getirebilmek büyük işti ama Rijkaard'ı Galatasaray'a getirip, beraberinde o vizyonu sağlayamamak ise çok daha büyük iş. Mustafa Sarp, Ayhan Akman ve Barış Özbek orta sahasıyla bir yere kadar. Transfer ettiğin yabancılardan biri ise Elano, o da Dünya Kupası odaklı gelmiş. Geriye ne kalıyor, bir sonraki sezon için Keita'yı satıp yerine Pino'yu transfer etmek. Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci gibi isimlerle transfer şovu yapmak. Rijkaard çok büyük bir teknik adamdır, Galatasaray'dan sonrası onun adına felakettir ama benim nazarımda değerini kaybetmemiştir, bundan sonra da saygıyla anacağım bir teknik direktördür. Yanlış zamanda geldi, Aysal vizyonunda Rijkaard'ı izlemek isterdim..

1 yorum:

  1. G.Saray a gelmiş en kötü hocalardan biridir.Bu yüzdendir ki hala boştadır. Hiçbir üst düzey klüp bugüne kadar kendisine teklif yapmamıştır. Önemli olan Aysal gbi bir başkana akıl dışı paralar harcatarak takım kurmak değil,Kendi oyun felsefene uygun yetenekli futbolcular ile iyi futbol oynatıp başarılı olmak.Rijkard döneminde G.Saray Karpadi Liviv gibi takıma elendi. Rijkard futbolcu dan da anlamazdı. Rijkaard ın beğenmediği Des Santos İspanya da Villereal de başarıyla forma giyiyor.Des Santos Ribery den sonra G.Saray elinden kaçırdığı en önemli yetenekdir. Rijkaard çalışmayı sevmeyen, geniş, disiplinden uzak imajı olan içi boş bir teknik adamdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir