3 Mart 2015 Salı

Dzemaili'ye İhtiyaç Duyulan Günler, Galatasaray 4-0 Manisaspor


Fenerbahçe maçı öncesinde böyle bir kafa dağıtmaya ihtiyacımız vardı. Keyifli bir maç izledik ve ilk maçtan fişi çektiğimizi söylemem lazım. Hepsinin ötesinde ise Dzemaili'yi kazandık. Melo'nun sakatlığı önce Hamit Altıntop'u, sonrasında Dzemaili'yi transfer ettirdi demek mümkün. Ayrıca yedekleriyle de Galatasaray'ın ne kadar önemli bir hücum takımı olduğuna bir örnek daha.

Unutuldu aslında, çok uzun süredir sakattı, bu sakatlık devre arası kamp döneminin de kaçmasına neden oldu derken Dzemaili'siz planlar üzerinde duruldu ama transfer edildiği gün de söyledik, hala da aynı yerdeyim. Dzemaili çok iyi bir futbolcu. Dikine çıkan orta saha diyoruz, Umut Gündoğan'ı dahi bu yüzden konuştuk ama Dzemaili farklı noktada. 5 şutunda 5 kere isabet sağlamış, hepsi de etkili şutlardı. 8 kere top çalmış, bu da işin defansif boyutunu gösterir. 1 gol, 1 de lehte penaltıya sebebiyet. 4 tane de kazandırdığı faul var. Dikine çıkan, dikine oynayan orta sahanın resmi işte, Manisaspor maçının en büyük artısı Dzemaili'yi bizlere yeniden hatırlatması ve bence kazandırması. Belki Melo yok ama Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'un arkasında çok iyi bir alternatif var.

Pandev & Umut Bulut kıyası üzerine de durmak lazım. Umut Bulut'un mücadelesine her zaman eyvallah ama ilk alternatifin neden Pandev olması gerektiğini bir kez daha gördük. Pandev iyi bir duvar, iyi bir bitirici, hepsinden önemlisi iyi bir pasör. 4-2-3-1 oynuyor Galatasaray ve Pandev en ileri uçta tuttuğu toplar sonrasında arkasındaki üçlüyü ceza sahası içerisinde gol pozisyonuna sokabiliyor, oyun aklı üst seviyede. Mücadele ve fizik anlamında elbette eksikleri var ama Burak Yılmaz'ın olmadığı bir ilk 11'de Pandev oynar. Burak Yılmaz'ın oynadığı 11'de ise Umut Bulut enerjisiyle kenardan gelip daha etkili olabilir ama Pandev'i fazlasıyla yabana attığımızı düşünüyorum. 

Dzemaili'yi gelecek sezonda da düşünmeliyiz, yeni yabancı düzeni onun adına fazlasıyla uygun ama Pandev'in Genoa ile anlaştığını söylemek lazım, Pandev'in de takımda kalmasını isterdim, hazırlık kampo yemiş bir Pandev'in fizik, mücadele anlamında da toparlayacağını düşünüyorum ama geç kazanıldı, bu da bir gerçek. Pandev konusunda da ihale Prandelli'nin, kendisine en zorlu Şampiyonlar Ligi maçlarında 11'de şans vererek, fizik güç anlamında en zayıf günlerde iyice bitmesini sağladı ve taraftar gözünde kredisini bitirdi. Hamza Hamzaoğlu ise bu tip maçlarla Pandev'i hazırladı, hatta bir kupa golcüsü yarattı.

Sneijder'in 11 başlamasını eleştirdim, riskli ve gereksiz bir hareket ama Sneijder'in de ne noktaya geldiğini her maç tekrar tekrar görüyoruz. İstatistikler Mancini diyor ama en verimli dönemini Hamza Hoca ile yaşıyor. Şöyle de bir tespitim var, Yasin Öztekin Sneijder adına iyi bir duvar. Sneijder rakip ceza sahası etrafında yaptığı verkaçlarla verimini kat ve kat arttıran bir isim. Ceza sahası içerisinde attığı gollere bakın, oluşumu hep bu verkaçlardır ve Yasin Öztekin bu anlamda Sneijder'in dilinden en iyi anlayan isim. Sneijder de böylelikle yükseliyor, beraberinde Yasin Öztekin'i de getiriyor. Yasin Öztekin'in adı x yabancı olsaydı bugün nasıl dilensek diye düşünüyorduk ama Galatasaray'ın şu an en iyi kanat oyuncusu durumuna geldiğini söylemek isterim, buna da katılacağınızı umarım.

Emre Çolak'a da kafam takıldı. Panenka penaltısı atan futbolcunun, ikinci penaltısını nasıl kaçırdığını izledik. Bu tablo da zaten Emre Çolak'ın kariyer özeti değil mi? Aydın Yılmaz'ı da uzun bir aradan sonra Galatasaray formasıyla izledik, belki de son izleyişlerimiz bunlar bilinmez ama o frikiğin başına geçmesi, Cristiano Ronaldo vari bir eda. Ne gerek var dedirten cinsten. Skor belki 4-0, iş bitmiş ama böyle şeylerden de ısrarla kaçınmıyoruz.

1 yorum:

  1. Burak beye Pandev konusunda çok doğru tespitler yapmış. Pandev in ligde bu kadar az süre alması adil değil.Bu konuda H.Hamzaoğlu ne düşünüyor sa tercihini hep Umut dan yana kullandı. Ama çok açık belli ki Pandev in futbolcu kalitesi Umut un üzerinde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir