25 Mayıs 2015 Pazartesi

3. Yıldız Sezonunda Hasan Şaş, 4. Yıldız Sezonunda Yasin Öztekin


100. yıl şampiyonlukları, 3. veya 4. yıldız sezonu gibi kavramlar sadece anlam ifade eder, önemlidir ama çok üzerinde durmam. 100. yılda şampiyon olamadık derler (o da kafa karıştırıcı bir mesele), devamında birşey olmadı. 3. yıldızı ilk biz taktık, 4. yıldızı da ilk biz takacağız ama hayat devam edecek, bu şampiyonluğun gelecek sezon kazanılacak şampiyonluktan daha değerli olduğunu düşünemem. Her şampiyonluk önemli, 4. yıldızı ilk takan kulüp olmak ise anlamlı.

3. yıldız demişken, o sezonun yıldız isimlerinden biri Hasan Şaş'dı. Hasan Şaş'ı sadece futbolculuğuyla açıklamak imkansız, 2005-2006 sezonunda da futbolculuğundan öte, ağabeyliğiyle ön plana çıkmıştı, Hakan Şükür gibi. 3. yıldız sezonunda ise futbolculuk anlamında zirve dönemiydi, devamında 2002 Dünya Kupası'nda da harikalar yarattı ama bir sonraki sezonu olan kontrat sezonunda Galatasaray'la da önce anlaşmadı, Avrupa'ya gitmeliydi ama sözleşmesinin bitmesini bekledi ve gitmedi, o sezonu çok kötü geçirdi, Avrupa'ya da gidemedi derken Galatasaray'da kaldı ama eski performansına bir daha ulaşamadı. Yine de uzun bir zaman Galatasaray forması giydi, çünkü farklı özellikleriyle de ön plana çıkmayı bildi.

Yasin Öztekin'i benzeteceğim özelliği ise Hasan Şaş'ın 3. yıldız sezonunda verdiği katkı, futbolculuk özelliği. Hasan Şaş o sezonun bütününe etki etti ama Yasin Öztekin, Hamza Hamzaoğlu'ndan bu yana şans buluyor, bu şansı da iyi değerlendirerek uzun yıllardır "kanat" diyen taraftarlarının bu hasretine biraz olsun cevap verdi, daha önemlisi şampiyonluğun kilit isimlerinden biri oldu. Son haftalarda ise golleriyle de ön planda, maç kazandırıyor. Mersin deplasmanı, Beşiktaş maçı.

Çok yazdım, kısaca üzerinden geçeyim, özeleştirimi yapayım. Yasin Öztekin'in transferini gereksiz bulanlardandım, Prandelli döneminde kadroya girememesinden ötürü de bu dediğim haklı çıkar gibiydi ama Yasin Öztekin pes etmedi, Hamza Hoca da şans verdi. Galatasaray'dan ayrılmadı, mücadele etti ve bugün Süper Lig'den değil de Dortmund'dan gelmiş bir isim gibi oynuyor, katkısını veriyor. Şampiyonlukta payı çok büyük olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir