25 Mayıs 2015 Pazartesi

Drogba Futbolu Galatasaray'da Bıraksın


Drogba'nın bitmediğini, hala söyleyecek bir sözünün olduğunu Galatasaray sonrasında tekrar Chelsea'e döndüğünde görmüştük ve o sezon da şampiyonlukta taçlandı. Drogba'nın katkısını, oynama süresini tartışırsınız ama Mourinho tekrar Drogba'ya ihtiyaç duyuyor ve onu geri çağırıyorsa orada durmak zorundasınız. Devam da edebilirdi, Mourinho bunu istedi, teknik heyetini için de ısındırmak hedefiydi ama 37 yaşında da olsa Drogba'nın oynama isteği ön plana çıktı ve 2. kez Chelsea'den ayrılmış oldu.

Galatasaray taraftarının Drogba sevgisi, saygısı, özlemi bitmez. Drogba'nın ayrılığı sonrasında da kafalarda bir acaba sorusu oluşmuştur, bilirim. Benim de oluştu çünkü, futbola duygusal bakmayı seviyorum. Bundan kaynaklı twitter'da bir anket yayınladım ve güzel de bir katılım sağlandı.

286 kişi oy verdi ve 121 kişi Drogba futbolu Galatasaray'da bıraksın diyor. Drogba her dönem Drogba'dır diyen ise 62 kişi. Bu iki seçenek birbirine yakın, pozitif şıklar. Onun dönemi bitti diyen 52 ve gerçekçi bir transfer değil diyenler ise 51 kişi. Buna da gerçekçi kesim diyorum, olaya daha realist bakan taraftarlar.

Ben duygusal tarafta olduğum için futbolu Galatasaray'da bıraksın dedim, benim için özel bir isim. Gerçekçi yanım ise makul şartlar altında bu iş olurdu diyor, çok büyük yıllık ücretlerin konuşulmaması durumunda. Emin olduğum ise, Drogba Avrupa'da devam etmez, onu MLS paklar. 1-2 sene de orada forma giyerek futbola vedasını eder.

Drogba Galatasaray'da devam edebilirdi, o da bir gerçek. Tasarruf adı altında Drogba ile anlaşılmadı ama Tarık Çamdal'a 5.5 milyon avro bonservis, Pandev ve Dzemaili gibi isimlere de önemli yıllık ücretler verildi. Genel olarak bu üç isimden de beklenen katkının 3'de 1'i bile alınamadı. Drogba olsaydı belki de senaryo başka olurdu, bu da bilinmez. Önemli bir değeri çok gereksiz bir şekilde kaybettik, kaybetmekten öte vazgeçtik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir