29 Haziran 2015 Pazartesi

1.5 Sezon Önce PTT 1.Lig'deydi, Şimdi Roma


Lawal'ın yükseliş hikayesi de muazzam. 2012-2013 sezonunda sezonunda Adana Demirspor forması giyiyordu. Denenip beğenilen ve takıma katılan bir isimdi. Sonrasında Mersin İdman Yurdu ile Süper Lig'e adım atmış ama o sezon küme düşmekten kurtulamamışlardı. Buna rağmen takımdan ayrılmadı, 1.Lig'de mücadelesine devam etti derken Ertuğrul Sağlam, takımdan ayrılan N'Diaye nin yerine Eskişehirspor'a transfer etti ve Lawal'ın yükseliş hikayesi de başladı.

Lawal'ın da öyle bir yapısı var ki, sanki daha yaşlı bir futbolcu izlenimi veriyor ama henüz 25 yaşında. Bana sorarsanız da ligin iyi yabancılarından biriydi, benim beğendiğim bir isimdir. Topla dikine çıkışları, orta sahada top saklayabilme, faul alma kabiliyeti iyi iyi özellikleri var. Hızlı, hareketli ve tekniği de olan bir isim ama çabuk düşüyor gibisinden eleştiriler var, daha önemlisi de istikrarında dalgalanmalar olabiliyordu. Büyük maçlarda ortaya çıkan bir Lawal gerçeği var ama aynı çizgiyi korumakta sorun yaşayabiliyor.

İşi özü şu, transfer edilebilir bir futbolcuydu. Olası Melo kaybında değil ama, Melo'nun alternatifi olarak düşünülerek. Ben iş yapabileceğini düşünüyordum, bu uğurda vasat sevici de ilan edildim, vizyon lafı zaten ağızlara sakız oldu. İyi futbolcu Lawal, karşılığını da Roma'ya transfer olarak alıyor. Roma'nın Lawal'ı takip etmesi ve transfer etmesi önemli. Bu durumda Roma'nın da mı vizyonsuz olduğunu dile getireceğiz?

Lawal, bu ligin iyi yabancılarından biriydi. Roma'ya transferi şaşırtıcı görünebilir ama takip edilen, beğenilen bir isim olduğu da bir gerçek. İtalya kariyerinin nasıl şekilleneceğini bekleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir