6 Haziran 2015 Cumartesi

Ergin Ataman Galatasaray'da, En Büyük Transfer


Ergin Ataman'ın takımda kalmasından daha önemlisi, geçen sezon yapılan hataların tekrar edilmemesidir. Yönetim de bunun garantisini vermiş olacak ki Ergin Ataman Galatasaray ile yola devam ediyor. Hatta kendi ücretinden de fedakarlık yaparak. Hep söylediğim gibi, çok büyük bir Galatasaraylı ve bu yolda Ergin Ataman ile yürümek çok önemliydi.

Yeni sezonda ise yapılması gereken belli, paralar zamanında ödenecek, oyuncular kaçırılmayacak ve Ergin Ataman'ın başarıya odağının önüne böyle engeller koyulmayacak. Geçen sezonun kaybı bu yüzden. Paralar ödenmedi, oyuncular kaçırıldı, buna rağmen büyük fedakarlıklarla Euroleague'de de 2. tura çıkıldı, ligde de bir şekilde playoff görüldü. Fenerbahçe karşısında da o kadar kötü bir seri geçirmedik, son maça kadar iddiayı taşıdık.

Kim gelir, kim kalır, bütçe tam olarak ne kadardır kesin olarak bilmiyorum. Sinan Güler, Ege Arar, Göksenin Köksal, Zoran Erceg ve Justin Carter gibi isimlerin takımda kalacağını duydum, bunun üzerine takviyeler yapılacaktır. Yabancı seçimleri umarım geçen sezon yapılan hatalar düşünülerek gerçekleşir. Yeni bir Nolan Smith, Aradori, Vougioukas vari yapılan yanlışları kaldıramayız diye düşünüyorum. Bütçe doğrultusunda doğru adımlar atılacaktır.

Euroleague başvurusu da geldi ama zor görünüyor, Euro Cup'ta yer alırız. Bütçe için de 10 milyon dolar diyen de var, Can Topsakal'ın söylediği ise 7 milyon dolar civarı bir rakam olacağı ama bu 7 milyon dolar'un oyuncu bütçesi olduğu da söyleniyor, bilemiyorum. Odeabank'tan gelen rakam 7 milyon dolar olabilir, bu bütçenin üzerine yönetimin de katacağı rakam mutlaka olacaktır. Zamanla bunu da öğreniriz.
 
Ayrıca 6-7 milyon dolar gibi bir bütçeye de iyi bir takım kurmak mümkün. Ergin Ataman Beşiktaş'ın başındayken çok daha az rakamlara çok büyük bir iş başarmıştı, hatırlayın. Ergin Ataman'ın daha önce başardığı bir iş bu, yine başarabilir. Umutlu olmak lazım, ben inanıyorum. İş hocanın inanmasından geçiyor.

En önemli aşama Ergin Ataman'ın takımda kalmasıydı, başarıldı. Can Topsakal'ın olduğu yerde hocanın kalacağını çok düşünmüyordum ama Galatasaray ismi ön plana çıktı ve Ergin Ataman'la en azından 2 yıl daha devam edilecek..

1 yorum:

  1. Ergin Hoca'ya çok iyi bir point guard ve pivot alınsın, diğerleri de tamamlayıcı parçalar olsun, başarılı olacaktır zaten. Ekomonik sıkıntı, sakatlık yaşanmazsa seneye şampiyonluğun en büyük adaylarından oluruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir