25 Haziran 2015 Perşembe

Nordin Amrabat Malaga'da


Amrabat'ın Galatasaray'a transfer olduğu ücrete odaklanıp bir zarar tablosu ortaya çıkarmamak lazım. Malaga'nın 1.5 sezonda ödediği kiralama ücretleri, Amrabat'ın Galatasaray'a gelirken yaptığı fedakarlık, kur farkı derken Galatasaray'ın Amrabat'dan kaynaklı büyük bir zararı yok. Ayrıca Galatasaray'da forma giydiği 1.5 sezonda da özellikle Şampiyonlar Ligi'nde etki etmiş, çeyrek finale kalınan dönemde katkı da verdiğini düşünüyorum. Şu günlerde 3.5 milyon avro'luk bir bonservisin de ilaç gibi geleceğini söyleyelim, bu anlamda Amrabat'ın Malaga'ya transferi olumlu.

Son çıkan haberler üzerine Amrabat'ın Galatasaray'da kalacağını, rotasyonun bir parçası olabileceğini düşünüyordum ama atlanan bir detay var. Amrabat, Malaga'da kanat gibi değil, daha serbest bir rolde, sahte 9 gibi oynuyor. Galatasaray'da istenileni tam anlamıyla verememesinin nedeni buydu, kanatlara hapis oldu, sistem içerisinde de bu gerekliydi, Malaga'da ise daha özgür. Beklentinin de düşük olması Amrabat'ı orada bir yıldız yaptı ve uzun bir aranın ardından böyle önemli bir bonservisle transfer yapıyor Malaga. Bu detay da önemli. Araplar kaçıp gittiğinden bu yana maddi sorunlar yaşıyorlardı ve bonservis ödemiyorlardı, Amrabat'ı bu paraya transfer etmeleri de futbolcunun onlar için değerini gösterir.

Galatasaray her anlamda iyi bir iş yaptı. Önemli bir bonservis bedeli kazandı, şimdi bu paranın nasıl kullanılacağı önemli. Amrabat'ın gidişi +1 kanat transferi anlamına gelecektir. Dzsudzsák gündemi oluşmasını bekliyorum, sözleşmesinin son 6 ayı ve makul bir bonservis karşılığında bu hamleyi yapmak mümkün. Amrabat'ın çok üzerinde bir katkı da vereceği net. İyi bir sıcak para geçti şu an Galatasaray'ın eline ve iyi değerlendirilmeli.

Amrabat ise güzel bir vedayı hak ediyor. Hiçbir şey yapmamış olsa bile kendini sevdirdi, bu da yeter. Kayserispor'dan geldiği bonservis üzerine büyük beklentiler yarattık (ki bu doğal), o da beklentileri karşılayamadı belki ama elinden geleni yaptığına inanıyorum ve Şampiyonlar Ligi'nde de kritik asistleri olmuştu. Bu anlamda enkaz edebiyatı yapmaya da gerek yok, Amrabat futbol oynamak için fedakarlık yapan bir futbolcu. Galatasaray'a transfer olurken yaptığı fedakarlıklar malum, istese kalıp kulübü de zarara uğratabilirdi ama belki de daha düşük ücretlere Malaga'da oynamayı tercih etti. Yolu açık olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir