2 Temmuz 2015 Perşembe

Dany Nounkeu'nun Geleceği

Bu kamp döneminin en merak ettiğim ismi. Beni takip edenler bilir, Dany'i sever ve geniş rotasyonun içerisinde olması gerektiğini sezon içerisinde de hep yazdım. Hamza Hoca'nın da şu aşamada kararı Dany'i son bir kez daha görmek, ona şans vermek. 
 
Çok doğru bir karar, geçen sezonun 2. yarısı itibariyle Evian performansıyla bunu hak etti. Evian küme düştü diyebilirsiniz ama Dany'nin performansı ligde kalmayı hak ediyordu, dolayısıyla da en azından kamp döneminde Galatasaray formasını giyecek.

Burdisso'nun gelip Dany'nin gönderilmesine anlam verememiştim, hatta kim gelirse gelsin Dany'den vazgeçmek bence yanlıştı. Galatasaray Semih Kaya & Dany ikilisiyle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördü, şampiyonluk yaşadı. Üstelik Ujfalusi'nin sezonu kapattığı, Cris'nin tutmadığı günlerde. 
 
Yeterli bir ikili değildi, eksikler vardı ve bunun üzerine Chedjou gelmişti ama Dany'nin ısrarla yabana atılmasını, kötü yönlerinin yansıtılmasına ben anlam veremiyorum. Üstelik o Dany'i de stoper haricinde hem sağ hem de sol beklerde izlemeye başlamıştık. 
 
Hızı ile bu pozisyonlarda oynayabilecek bir isim, kamp döneminde de bir şansı bu. Sadece stoper olarak düşünmeyin, her iki bek için de alternatif olabilir, stoperden daha çok sağ bek için Hamza Hoca kendisini düşünüyor olabilir ve 14 yabancılı düzende de Dany'nin geniş rotasyonda yer alması Galatasaray'a zarar vermez, aksine an gelir büyük faydalar da sağlayabilir.

Mutlaka bir stoper transfer edilecek, ben böyle düşünüyorum. Dany'nin durumuna bağlı bir konu değil, lider stoper eksikliği var ama Dany'nin önemi stoper ve her iki bekte de oynayabilmesi olacak. Tekrar yazıyorum, Dany'den yana umutluyum..

2 yorum:

  1. Mevcut kadroda Chedjou nun yanında oynaması gereken futbolcu kesinlikle Dany dir.

    YanıtlaSil
  2. Ekonomik açidan takım stoper transferinin altından kalkamaz kalkarsa Bruma nin imza atması durumunda sag Tarafın komple yenilenmesi sekteye uğrar ki sag Tarafın önceliği vardır diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir