8 Temmuz 2015 Çarşamba

Hamit Altıntop'un Futbol Aklı

 
"Bizim transfer merakımız var. Kendi futbolcularımızdan kendi sahip olduğumuz şeylerden sıkılan bir milletiz. 3 yıldır buradayım.İlk senede Şampiyonlar Ligi'nde neler yapabildiğimizi gördük. Kendimizi geliştireceğiz. Ama genelde takımda düşüş oludğunu kabul etmek lazım. Prandelli döneminde iletişim sıkıntısı vardı, bu da maçlara yansıdı. Mevcut futbolcularla 3 yıldır beraberiz, bazı arkadaşlar 4-5 yıldır beraber. Çok iyi şeyler yapabiliriz. Podolski gibi bir oyuncu alınabiliyorsa buna kimse hayır demez. 4-5 futbolcu alalım da takımın dengesini bozalım, sonra ilk haftalardaki başarısız sonuçların ardından, 'takımın adaptasyonu olmadı' deme diye bir lüksümüz yok. Hepimiz kaliteli oyuncularız, bizim de kalitemiz ve tecrübemiz var. Ne olup bittiğini biliyoruz. Her idmanı iyi değerlendirmemiz gerekir. Yeni arkadaşlarımız da uyum sağlarsa çok iyi sezon bizi bekliyor"
 
"Ağır bir sakatlıktan sonra kendimi toparlama sürecem uzun sürdü. Ama hazır olduğumda oynamak istiyorum. İlk senemde Melo ile beraber oynadık. Son haftalrda da onunla beraber oynadım. Yeni sezonda burada olur olmaz bilmiyorum; ama kendimi oynayacakmış gibi hazırlıyorum; çünkü takdir hocanındır. Ama kolay kolay formayı kimseye vermem"
 
"Beni etkilemiyor. İstediğiniz kadar yıldız futbolcu alın sonunda bir kupa alamıyor veya başarılı olamıyorsanız o yıldızın da anlamı yok. Arda en iyi örnek. Arda gibi yıldızlar ortaya çıkartalım. Altyapıya önem verelim. Burada arkadaşlar görüyorum. Saf temizler ancak onların iyi niyetleri yetmiyor. İlk adımları anlatmak gerekiyor. Buradakiler 19-20 yaşındaki oyuncular. Avrupa'da bu oyuncular 10-15 milyon euro'ya transfer oluyor. Altyapıdaki oyuncuları ne kadar idare edebiliriz. Alt yapıdaki paf takım çim sahada antrenman yapıyordu. Kimse kusura bakmasın ama büyük camia bu mu? Sonra Hamza Hoca'dan bu oyuncuyu adapte etmesini bekliyorsunuz"
 
"Adamlar kupa almış, Bolu ile final oynadı. Bunlar Türkiye'nin geleceği. Galatasaray'ın alt yapısı şampiyon olmuş isim bilmiyorsunuz. Siz Hamit'i yazın, Arda'yı yazın. Onların daha çok ihtiyacı var. Benim ilgiye ihtiyacım yok, ruhumu okşamaya gerek yok. İyi haber yazsanız Allah razı olsun. Her ne kadar bizi beğenmesiniz de bizim de kalitemiz var yani. O çocukların elinden tutulması lazım. Fatih Sultan Mehmet 19-20 yaşında İstanbul'u fethetmiş, bu oyuncular 500-600 liraya anne babalarına gidemezler. Bunları konuşalım, Podolski'yi veya beni konuşmayalım. Bizler sorumluluğumuzun farkındayız"
 
"Bir futbolcuya o paralar veriliyorsa futbolcu hayır mı desin. Öyle bir saçma şey olmaz. Cristiano Ronaldo'nun tam olarak ne kadar kazandığını biliyor musunuz? Sen burada benim rızkımın ne kadar olduğunu biliyorsun. Böyle bir şey yok. Kulübün maliyeti bu kadar, birisi 2 diğeri 3 alıyordur. Ben bir alıyorsam Allah sana iki versin. Şeytan dürter, insanın midesini bulandırabilir. Bizim ülkemizde, 'Hamit, Selçuk ve Burak ne kazanıyor?' diye soruluyor. Rızkımız buysa, 'hayır mı' diyelim. Böyle şeyler konuşuluyor. Futbol artık ticarı anlama şov busines'e dönüştü ama benim görevim saha içinde. Ticarı konuda da yönetenlerde ftubolcuları ezip paralar kazanıyorlarsa allah onları affetsin"
 
Hamit Altıntop'un her söylemi olay, bugün yaptığı konuşmalar gibi. Her söylediği de doğru, tespitleri fazlasıyla yerinde. Hamit Altıntop'un bu anlamda bir değer olduğunu düşünüyorum, korkmuyor çünkü, doğru bildiğini söylüyor, tepkilerden çekinmiyor. Onun bu doğruculuğu belki de Türkiye'de ilerleyen yıllarda futbol aklı anlamında kariyer yapmasına engel olacak ama kendisi geleceğin futbol aklıdır ve Galatasaray için de büyük bir şans, değerdir.

Gelecek yıllarda da Galatasaray ve ülke futboluna büyük katkıları olabilir, bunu şimdiden söylemek mümkün ve herkesin görüyor bunu. Takım içerisinde de birinin bunları söylüyor olması değerli, özeleştiri yapmak anlamında. Umarımm bu açıklamaları görüyoruzdur.

Aldığı ücret, verdiği katkı tartışılıyor ama kendisi de söylemiş, bu paraları veren yöneticiler. Futbolcu da 2 verilirken bana 1 verin demez, diyemez. Bu konu tartışılmamalı. Hamit Altıntop transfer edildiği gün herkes övdü bu transferi. Sakatlık sıkıntısı olmasa belki bugün olduğu konum farklı olacaktı, Galatasaray'a gelmeyecekti bile, kimse konuşmuyor bunları.

Hepsinin ötesinde ilk geldiği sezonda çok eleştirildi ama her büyük maçın, her Şampiyonlar Ligi maçının kilit ismiydi, unutulmasın. Hamit Altıntop'un değeri de ikinci sezonunda sakatlık yaşayıp uzun süre oynamadığında hissedilmedi mi, keşke Hamit Altıntop olsaydı denmedi mi? Onu da geçelim, geçen sezon Melo'nun sakatlığı sonrası herkes şampiyonluk gider derken sahneye çıkıp takıma kalite ve tecrübe katmadı mı? Bu anlamda da şampiyonluğun büyük kahramanlarından biri olmadı mı?

Aldığı ücret üzerinden yürümek yanlış, aksine Hamit Altıntop gibi bir isme sahip olduğumuz için sevinmeliyiz ve gelecek yıllarda Hamit Altıntop'un bu aklından faydalanmalı. Sözlerini de blogda paylaşmak istedim, herkes görmeli bu açıklamaları..

2 yorum:

  1. Kesinlikle Hamit gibi insanlara ihtiyacımız var. Söylediği her söz doğru futbol yöneticisi Hamit gibi olmalıdır

    YanıtlaSil
  2. Hamit Altıntop benim için 2000 yılı takımının o büyük işleri başarmış ekibin olması gereken son parçası belki de değeri o dönemde olmamasına rağmen sanki varmış ve bize o dönemde katkı sağlamışcasina büyük benim için seni çok seviyoruz Hamit varlığın bize büyük kazanç

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir