31 Temmuz 2015 Cuma

José Rodríguez Galatasaray'da


Scout hamlesi mi yoksa menejer önerisi mi olduğu kısmına sonra değiniriz, şu aşamada konu bu değil. Melo'nun Inter gündeminden kaynaklı Galatasaray'ın gündemine yerleşmiş bir transfer ama Carole misali fırsat hamlesi olarak gördüğüm bir iş. Bu yüzden de menejer önerisi veya scout ürünü gibi durumlara takılmadan Jose Rodriguez gibi genç bir potansiyelin Galatasaray'a katılmasından ötürü mutluyum.

Çok fazla tanıdığım bir isim değil, detaylı yorum yapamam ama izlediğim, araştırdığım, bana anlatılanlar kadarıyla yorum yapabilirim. İlk aşamada şunu söyleyelim, Real Madrid altyapısından yetişen bir isim. Zamanında Wenger'in Arsenal'e istediği, Mourinho'nun tuttuğu bir futbolcuydu ama Real Madrid'de istediği süreleri bulamadı, kolay da değil. Kendi pozisyonunda Isco, Modric, Kroos gibi futbolcular var ve yaşı da çok genç. Bu yüzden geçtiğimiz sezonu Deportivo'da kiralık geçirdi, yeni sezonda da Real Madrid kendisiyle devam etmeyi düşünmedi.

Futbolcunun bonservisinin olmadığına takılmayın, Real Madrid bu transferde kendisini garantiye almış. Futbolcu 10 milyon avro üzeri bir rakama satıldığında bonservis ücretinin yarısını alacaklar, bir anlamda geri dönüşüm, yatırım diyebileceğimiz bir iş. Real Madrid tamamen gözden çıkarmıyor Jose Rodriguez'i ama yeniden kiralık gönderip gelişmesini de beklemiyorlar. Galatasaray performansını yakından takip edeceklerdir.

İzlediğim kadarıyla ben Elano'nun tarzına çok benzettim. Jose Rodriguez bir anlamda joker, orta sahada ve sağ kanatta oynayabiliyor. Melo'nun yerine oynar diyebilmek güç, o agresiflikte ve fizik yapıda değil ama Selçuk İnan için alternatif olabilir ya da üçlü orta sahaya geçiş olduğunda ideal sağ iç oyuncusu. Elano'ya benzettiğim yönü de sağ kanatta oynayabilmesi, geçen sezon Deportivo'da da günlerinin çoğunu bu pozisyonda geçirdi. Çok kreatif, hareketli bir adam değil belki ama oyun aklıyla bu pozisyonda iş yaptığı gibi, zamanında Emre Çolak, Engin Baytar gibi isimleri kullandığımız gibi orta saha özellikli bir kanat gibi kullanılabilir, bu da savunma gereken maçlarda önemli bir tercih.

Kadife ayaklı biraz, ayaklarına hakim, pas oyununa yatkın, oyun aklıyla iş yapan bir isim. Oyun aklı da defansif anlamda doğru yerde pozisyon almasına, top kapmasını sağlıyor ama Melo yerine oynar dersek yanlış olur, öyle sert, agresif bir isim değil. 

Sevindiğim nokta, yaşlanan kadroda böyle genç bir yabancının transfer edilmesi. Bu tarz hamlelere de ihtiyaç var, gençleşmek zorunda olduğumuz gibi az paraya büyük işler başarabileceğimiz potansiyeller bulmalıyız. Carole onlardan biriydi, Jose Rodriguez de böyle. Umarım devamı gelir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir